Dünyanın İlk Uzaktan Dövmesi

dunyanin-ilk-uzaktan-dovmesi

Paylaşmayı unutmayın.

Dünyanın İlk Uzaktan Dövmesi – Gelişen teknolojiler karşısında daha fazla kayıtsız kalamayan bilim insanları büyük ve yeni bir projeye imza attılar. 2020 yılından itibaren birçok ülkede kullanmaya başlanan ultra hızlı bir sistem haline geldi. 5G sonunda bunu da yaptı. Hayatımızın her alanında yer alan teknoloji harikası robotlar ile 5G hız teknolojisinin düeti sayesinde çok iyi sonuçlar alınmaktadır. Bu sonuçlardan birisi de 5G ile dövme olarak karşımıza çıkıyor.

Dünyanın İlk Uzaktan Dövmesi

5G Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İlk olarak iletişim ağlarında yani GSM operatörlerinde kullanılmaya başlayan 5G şimdiye kadar 2G, 3G, 4G olarak kullanılan ve şimdi de 5G olarak kablosuz iletişim teknolojisine aşırı bir hız vermektedir. İletişimde yaşanan 5G hızı birçok alanda kullanılmaya şimdiden aday olur niteliktedir.

Robotik Kol Nedir?

Robotik kol sistemi son dönemde birçok alanında kullanılmakta olan teknolojik bir üründür. Bu sistemi birçok alanda çeşitli amaçlarla kullanılmaktadır. Özellikle inşaat sektöründe ve endüstri sektöründe kullanılan robotik kol sayesinde zamandan tasarruf etmek bir yana aslında birçok insanın yapabileceği işi yapmaktadır. Birçok alanda kullanılmakta olan robotik kol zamandan tasarruf ettiriyor. Diğer bir yandan da yapılan işlerde hata payını düşürebiliyor.

Robotik Kol ve Dünyada Bir İlk

Teknolojinin inanılmaz hızını değişik bir projeyle ortaya koyan Hollanda ilginç bir projeye imza attı. Ancak imkansız dövme adı verilen proje 5G ile çalışan robot kol tarafından yapıldı. Ayrıca bu durum uzaktan dövme özelliği taşımaktadır. Dövme sanatçısı Wess Thomas tarafından yapılan dövme başka bir ortamdan kontrol edilen robot bir kol tarafından yapılmaktadır. Heyecan verici bir belgesel halinde yayınlanan dövme yapılışı dövme sanatçısı tarafından farklı bir mekanda yönlendirilen robot kol sayesinde hiç gecikme olmadan eş zamanlı olarak 5G yöntemi ile cilde işledi. Ayrıca ünlü dövme sanatçısı tasarımını ilk olarak bir cansız manken kolunda yaptı. Bu sırada Robot her hareketini birebir ünlü sanatçının cildine çizdi.

@designboom

Teknoloji Çıldırmış Olmalı

Teknolojinin hayatımızın birçok alanında kullanılabilmesi aslında zamandan ve paradan tasarruf etmek anlamına gelmektedir. Son olarak robotik kol beşgenin hızına eklendiğinde ortaya çıkacak sonuç muhteşem olacaktır. Robot teknolojisi insanın bulunduğu her türlü alanda kullanılabilmektedir.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar