Dünyanın En Güçlü Kadınları

dunyanin-en-guclu-kadinlari

Paylaşmayı unutmayın.

Dünyanın En Güçlü Kadınları – Yaşadığımız en büyük sorunlardan biri tartışılmaz olarak cinsiyet eşitsizliğidir. Neden mi? Çünkü yüzyıllardır eşitlik uğruna verilen mücadeleler yaklaşık 19. Yüzyılda sonuçlanmış; 20. Yüzyılda da uygulanmaya başlamıştır. Ancak hala kadınlar yeteri kadar aktif olamıyor. Ne iş dünyasında, ne de diğer konularda… Dünya Ekonomik Forumu’nun 2020 Küresel Cinsiyet Uçurumu Raporu’ nu incelediğimizde , kadınların dünya genelindeki parlamento pozisyonlarının sadece% 25′ ini işgal ettiğini görüyoruz. Dünya nüfusunun yarısını -hatta yarısından biraz daha fazlasını- kadınların oluşturmasına rağmen kadınlar birçok alanda hak ettikleri yeri alamıyorlar. Bu zorluklara rağmen ayakta kalmayı başararak dünyaya örnek olmuş ve tabuları yıkmış birçok kadın bize ilham oluyor. İşte Dünyanın En Güçlü Kadınları…

@medium

Dünyanın En Güçlü Kadınları

Angela Merkel

@hürriyet

Angela Dorothea Merkel, Almanya’ nın başbakanıdır. Mecklenburg-Vorpommern’ den milletvekili olduktan sonra 22 Kasım 2005 tarihinde Almanya Şansölyesi seçildi. 2000-2018 yılları arasında Hristiyan  Hristiyan Demokrat Birliği’ nin federal başkanlığını yürüttü. 2002-2005 yılları arasında CDU-CSU parlamento grubunun başkanı idi. Sonra 2005-2009 yılları arasında Almanya Sosyal Demokrat Partisi ile Büyük Koalisyon, 2009-2013 yılları arasında Hür Demokrat Partisi ile koalisyon, 2013 yılından beri de Almanya Sosyal Demokrat Partisi ile Büyük Koalisyonun Şansölyesi olarak Almanya’yı yönetmektedir.

Queen Elizabeth

II. Elizabeth, İngiliz Milletler Topluluğu üyesi elli üç ülkeden on altısının kraliçesi. Aynı zamanda Topluluk Başkanı ve İngiltere Kilisesi Yüksek Valisi’dir. 6 Şubat 1952’de tahta çıktığında Topluluk Başkanı ve yedi ülkenin kraliçesi oldu.

@hollywood insider

Christine Lagard

Christine Madeleine Odette Lagarde, Fransız bir avukat ve politikacıdır. 1 Kasım 2019 tarihinden itibaren Avrupa Merkez Bankası Başkanı olarak görevini sürdürmektedir. Öncesinde (Haziran 2007′ de) Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy tarafından atanan François Fillon hükûmetinde Ekonomi, Maliye ve Sanayi Bakanı idi. Dominique de Villepin hükûmetinde Tarım, Balıkçılık ve Ticaret Bakanlığı yaptı.

@theconversation by @PaulKeaveny

Uluslararası hukuk firması Baker & McKenzie’ nin Paris bürosuna avukat olarak 1981 yılında katıldı ve 1999-2004 tarihleri arası ilk kadın başkanı olarak tarihe geçti. Sonrasında 2009 yılında Lagarde Forbes dergisi tarafından dünyanın en güçlü 17. kadın olarak yer aldı.

Kamala Harris

Kamala Devi Harris, Amerikalı politikacı, hukukçu ve mevcut Amerika Birleşik Devletleri başkan yardımcısıdır. Diğer başkan yardımcılarından farkı: Harris, Amerikan tarihinde Başkan Yardımcılığı yapmış ilk Afroamerikalı kökenli ve ilk kadındır. 2017-2021 yılları arasında Kaliforniya’dan Birleşik Devletler Senatörü olarak görev yapmıştır. 

@paulkeaveny by @Sputnik

Bu nedenle TIME Dergisi, 2020 için Yılın Kişisi olarak ABD’de seçimi kazanan Joe Biden ve Kamala Harris ikilisini seçmiştir.

Melinda Gates

Melinda French Gates Amerikan bir hayırseverdir. Bill & Melinda Gates Vakfı’ nın kurucusu ve başkan yardımcısıdır. Mielinda, Mcrosoft’un eski ürün birim yönetimi görevlisiydi. Öncesinde Publisher, Microsoft Bob, Encarta, ve Expedia gibi ürünlerin yönetiminde görev almıştır. 1994 yılında Bill Gates ile evlendi.

Mary Barra

@3blmedia

Mary Teresa Barra, General Motors Company’ nin yönetim kurulu başkanı ve genel müdürüdür. 15 Ocak 2014’ten beri CEO görevini üstlenmektedir. Marry’ nin farkı, büyük bir küresel otomobil üreticisinin ilk kadın CEO’su olmasıdır. Barra, öncesinde General Motors için 1980 yılında 18 yaşındayken işbirliği öğrencisi olarak çalıştı ve Detroit/Hamtramck Meclisi fabrikasının yöneticiliğini de içeren çeşitli mühendislik ve idari görevler üstlendi.  Şubat 2008’de küresel üretim mühendisliğinin başkan yardımcısı oldu.

Marillyn Hewson

Marillyn A. Hewson diğer iş kadınlarından daha farklıdır. Çünkü dünyanın en büyük silah üreticisi firması olan Lockheed Martin’in yönetim kurulu başkanı ve CEO görevini yürütmektedir. Forbes tarafından 2014 yılında dünyanın en güçlü 21. kadını seçilmiştir.

dunyanin-en-guclu-kadinlari
@businessinsider

Lockheed Martin firmasına ilk olarak 1983 yılında katılan Hewson, sorumlu yöneticilik pozisyonlarındaki başarıları ile sürekli yükselmiştir. Bu pozisyonlardan bazıları Operasyon Yönetimi Başkanlığı ve Lockheed Martin Elektronik Sistemleri Başkan Yardımcılığıdır. Daha sonra, 9 Kasım 2012 yılında Lockheed Martin’in yönetim kuruluna seçilmiştir. Sonrasında 2013 yılında CEO görevini üstlenmiştir. Aynı dönemde Sandia Natiaonal Laboratories ve DuPont’ ta da yönetim kurulu üyeliği yapmıştır.

Carol Tome

@theallstreetjournal

Carol Tomé , Amerikalı bir işletme yöneticisidir. United Parcel Service’in (UPS) İcra Kurulu Başkanıdır. Daha önce 1995’ten 2019’a kadar çalıştığı The Home Depot’ ta Başkan Yardımcısı ve Sayman ve daha sonra İcra Kurulu Başkan Yardımcısı ve Finans Direktörü olarak görev yaptı.

Julie Sweet

dunyanin-en-guclu-kadinlari
@accenture

Julie Sweet Amerikalı bir iş yöneticisidir. Çok uluslu bir profesyonel hizmetler şirketi olan Accenture’ın CEO’sudur. Aynı zamanda Accenture Küresel Yönetim Komitesi üyesidir. The New York Times’a göre , “Amerika’nın en güçlü kadınlarından biri.” Seçilmiştir. Hatta Fortune dergisinde 2016’ dan brti yerini korumaya devam ediyor.

Oprah Winfrey

ABD televizyon tarihinin en çok izlenen talk show programlarından birisi olan ve kendi adıyla anılan The Oprah Winfrey Show’un sunucusu olan sanatçıdır.

dunyanin-en-guclu-kadinlari
@INC. magazine by @billmurphy

Çok sayıda Emmy ödülü kazanmış olan sanatçı sunuculuğunun yanı sıra kitap eleştirmenliği, Oscar ödülüne aday gösterilmiş olması ve tirajı yüksek bir derginin yayımcılığıyla da tanınmıştır. Forbes dergisine göre 20. yüzyılın en zengin siyahi Amerikalısıdır. Ve hatta 2004 yılı itibarıyla dolar bazında Michael Jackson’ ın ölümü üzerine dünyadaki tek siyahi milyarderdir.

Nicke Widyawati

dunyanin-en-guclu-kadinlari
@fuels and lubes

Nicke Widyawati, daha önce Elia Massa Manik’ in yerine Başkan Vekili Direktör olarak görev yapmıştır. Sonra 30 Ağustos 2018’den beri Pertamina’ nın Başkan Direktörü olan Endonezyalı bir iş kadınıdır. 2013 yılında Endonezya Asya Enstitüsü’nden Kadın Zarafetinin Kadın Çalışması ödülünü aldı. Fortune dergisi tarafından 2020′ de ABD dışındaki en güçlü kadınlardan biri olarak seçilmiştir.

KAYNAK: FORBES ve WIKIPEDIA

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar