Dünyadan Farklı ve Seçme Lezzetler

Paylaşmayı unutmayın.

Dünyadan Farklı ve Seçme Lezzetler – Bize bir ülkenin kültürünü en güzel yansıtan şey yemekler. Çünkü bir ülkeyi sadece gezerek tanıyamayız. Gezmenin yanı sıra oradaki insanlarla konuşmalı ve o kültüre ait geleneksel yemekleri ya da faaliyetleri yakından deneyimlemelisiniz. Böylece o kültürün bir parçası haline gelebilirsiniz. Şunu da eklemeliyiz ki yemek, çoğumuzun en hoşuna gittiği, deneyimlemekten zevk aldığımız konulardan biri. Her şehrin, her ülkenin kendine özgü yemekleri ve mutfağı var. Ait oldukları şehirlere değer katan bu yemekler, marka değerlerine de çok önemli katkılarda bulunuyor. Biz de değişik yemeklerle hem farklı deneyimler kazanıp hem de kültürümüzü geliştiriyoruz.

Dünyadan Farklı ve Seçme Lezzetler

İspanya: Paella

secme-lezzetler
@yemek

Tortilla’yı birçoğumuz biliyoruz. İspanya’ nın başka bir lezzeti olan Paella, pirinç ve zeytinyağının içine sarımsak, domates ve et, tavuk ya da deniz ürünleri girince şahane oluyor. Damaklarda bıraktığı nefis tadı, yıllarca unutulmuyor.

Brezilya: Feijoada

secme-lezzetler-
@pinterest

Meksika fasulyesi ve biftekler aynı tencerenin içinde buluşuyor, ağır ağır, misler gibi pişiyor. Doyuruculukta üstüne tanımayan yemeklerden biri haline gelen Feijoada, Brezilya’nın en geleneksel ve adını tüm dünyaya duyurmuş yemeklerinden olmayı sonuna dek hak ediyor.

Azerbaycan: Yarpaq Dolması

secme-lezzetler-1
@yemek

Yolunuz düşerse kendinizi evinizde gibi hissedeceğinizin en garanti olduğu ülkelerden Azerbaycan. Onla olan benzerliklerimiz dilimizle de sınırlı değil elbette. Bir yaprak sarması yapıyorlar ki parmaklarınızı yersiniz.

Baharatları ve içine kattıkları birkaç farklı malzemeyle bizimki kadar güzel ama bir o kadar da farklı olmayı başarıyor yarpaq dolması.

Kore: Bibimbap

secme-lezzetler-2
@pinterest

Sebze, pirinç ve yumurta ile yapılan bu yemek Kore mutfağına sonradan (200 yıl önce) girmiş ve o günden bu yana halkın çok severek, sürekli tükettiği bir yemek haline gelmiştir.

Yunanistan: Musakka

secme-lezzetler-3
@yemek

Yunanistan’da yapılan musakka nelerden oluşuyor derseniz, sote edilmiş patlıcan ve patatesle bir araya gelen kuzu etlerinin beşamel sosla tadına tat katılmasıyla oluşuyor diyebiliriz. Haliyle dilimlenerek yenen, kat kat bir lezzet olarak çıkıyor sofralara da. Görüntüsü bile mutlaka yemeliyim düşüncesiyle kaplıyor insanı, öyle güzel.

Türkiye: Baklava

secme-lezzetler-4
@pinterest

Türk, Orta Doğu, Balkan ve Güney Asya mutfaklarında yer etmiş önemli bir hamur tatlısıdır. İnce yufkaların arasına yöreye göre ceviz, antep fıstığı, badem veya fındık konarak yapılır. Genel olarak şeker şerbeti ile tatlandırılırKökeni Osmanlı’dan gelen harika tatlımız da dünya mufağına girmiştir.

Meksika: Fajitas

@pinterest

Seçme lezzetler listemizin bu sırasında; Kendisine has ızgara yöntemiyle lezzetine lezzet katan, namını dünyaya salan yemek. 1: Ateşli bir ızgarada cızırtılı ete bakın. Adım 2: Et ile birlikte, yan porsiyon kırmızı biber, soğan, guacamole, ekşi krema ve salsaları ılık, un tortillaya atın. 3. Adım: Tüm işitme aralığı dahilinde “sadece bir tane daha” alacağınıza söz verin. Adım 4: Tekrarlayın.

Avustralya: Etli Turta

@yemek

Avustralyalılar kesinlikle etli turtalarını seviyorlar – yılda milyonlarca turta tüketiyor, hareket halindeyken alıyor ya da bir kafede tadını çıkarıyorlar. Sıcak veya soğutulmuş domates sosu ile doldurup yerliler gibi yiyin.

Çin: Pekin ördeği

@hurriyet

Çin mutfağı deyince aklınıza tatsız tuzsuz lapa gibi pirinçler geliyorsa henüz yeteri kadar hakim değilsiniz demektir Çin mutfağına. Pekin ördeği de bu algıyı kırıyor. Özel bir sosla, fırında kahverengileşinceye kadar pişirilir, dileyenler bütün olarak sunar, dileyenler dilimler halinde tabaklara diziverir. Her türlüsü pek güzeldir, portakallısıysa tam bir efsanedir.

Vietnam: Yaz Rulosu

@mutfaksirlari

Domuz eti, karides, otlar, pirinç şehriye ve pirinç kağıdına sarılı diğer malzemelerden yapılan bu atıştırmalık oda sıcaklığında servis edilir. Ağzınızda ferahlatıcı otların lezzetleriyle “et ışığı” dır. Öğütülmüş yer fıstığı ile bağlanmış biraz tatlı bir Vietnam sosuna batırıldığında, sağlıklı, kolay ve “moreish” in tanımı.

Japonya: Miso çorbası

@asialog

Suşiyi unuttuk sanmayın, sadece her damağa pek de hitap edemediği için miso çorbasını denemeli diyoruz. Suşinin çiğ balık mı o, yosun mu dedin gibi sorulara neden olduğu ortamlardan uzaklaşıyor, miso çorbasıyla içimizi ısıtıyoruz. Tofu, havuç, soğan gibi malzemelerle yapılıyor bu çorba. Haliyle içinde bol bol şifa, bol bol da lezzet taşıyor.

İtalya: Makarna, Pizza, Lazanya

@kadın

İtalya denildiğinde lezzetli hamur işlerini anımsamamak ne mümkün! Tüm dünyanın kabul ettiği, gerçekten de gidilip tam yerinde yenilmesi gereken üç ana yemek. Hepsinden ayrı haz alacağınızdan eminiz.

​​Tayland: Som Tam

@pinterest

Demirhindi suyu, balık sosu, yer fıstığı, kurutulmuş karides, domates, limon suyu, şeker kamışı ezmesi, çalı fasulyesi ve bir avuç rendelenmiş yeşil papayanın karışımı ancak bu kadar güzel olabilirdi.. Yapışkan pirincin bir tarafını alın. Varyasyonlar arasında yengeç (som tam boo) ve fermente balık sosu (som tam plah lah) ile yapılanlar bulunur, ancak hiçbiri orijinalin lezzetine ve basit güzelliğine uymaz.

Fransa: Kruvasan

Creme Brulee, krep, suflenin de buradan çıktığını düşünürsek Fransa’ya resmen tatlıları ülkesi diyebiliriz. Pütürlü hamur işi tereyağında boğulunca, üstüne ahududu reçeli sürünce, son olarak ısırdığınızda duyduğunuz haz bambaşka. Bir fincan sert kahveyle tadını çıkaracağınız bu tatlı vazgeçilmezlerin arasında.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar