Dünya Güzellik Algıları

Paylaşmayı unutmayın.

Dünya Güzellik Algıları – İçinde yaşadığımız toplumun belirlediği güzellik standartları, çizdiğimiz stiller ve eğilimler üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Bir insanın çekici olduğunu düşündüğü şey bir başkasının düşündüğünden tamamen farklı olabilir. Bu, özellikle farklı ülkelerdeki kadın güzelliğini karşılaştırırken geçerlidir. Dünya güzellik algıları her yerde her kesimde belirli hatlar üzerinden ilerlemektedir.

İşte ilginç bir örnek:

Amerika’da bronz tenini güzel olarak görüyoruz. Altın bir parıltı elde etmek için vücudumuzu soyup tüm günümüzü güneşin altında geçiriyoruz. Asya’nın birçok bölgesinde krema gibi beyaz ve pürüzsüz bir cilt güzel kabul edilir. Japon kadınlar ciltlerini açık renkte tutmak için uzun kollu kıyafetlerini ve şapkalarını eksik etmezler.

Dünya Güzellik Algıları

Güney Kore

Sütlü, pürüzsüz bir cilt arzusu, Güney Kore de dahil olmak üzere Asya’nın diğer bölgelerinde de oldukça popülerdir. Soluk cilt aslında zenginlik ve prestijin bir göstergesi olsa da, beyaz ten arzusu şimdi gençlikle ilişkilendiriliyor. Asya cildindeki yaşlanmanın ilk belirtileri kırışıklıklar değil pigmentasyondur, bu nedenle erkekler ve kadınlar mümkün olduğunca hafif ve yaşlanmayan beyazlatıcılarla güzellik ürünlerini kullanırlar.

dunya-guzellik-algilari
@pinterest

Güzellik için neler yapılıyor?

Küresel pazarda K-güzellik olarak bilinen bu güzellik ürünleri sağlık ve hidrasyona odaklanmıştır (saç ve yüz maskeleri için Güney Kore’ye teşekkür edebiliriz). Cildinizi beslemekle ilgilidir, bu yüzden az veya sıfır makyaj ile inanılmaz görünebilirsiniz. Koreli güzellik tüketicileri sağlıklı görünen parlak bir cildi tercih ederler. Güzellik trendleri yumuşak, toprak tonlu göz farı ve hafif renk tonlu doğal dudaklardır. Güney Kore’de büyük, geniş gözlere sahip olmak da güzel kabul edilir. Her yıl binlerce genç, gözlerinin daha büyük görünmesi için çift göz kapağı ameliyatı geçiriyor. Prosedür 2016 yılında 1,3 milyondan fazla operasyonun rapor edildiği dünyadaki en popüler üçüncü kozmetik cerrahi idi.

Fransa

Fransız güzellik idealleri kusurlu, rahat ve geri. Fransa’da kadınlar, güzellik kavramının her şeyden önce kendini memnun etmesi gerektiğini düşünüyor ve en güzel kadınların zahmetsizce muhteşem görünen kadınlar olduğuna inanıyor. Kendilerini güzel hissettirmek için tahriş edici cilt bakım ürünleri, kaza diyetleri ve plastik cerrahi kullanmak yerine, öncelikleri kendileridir ve vücutlarını oldukları gibi severler.

dunya-guzellik-algilari
@pinterest

Güzellik için neler yapılıyor?

Kusursuz bir cilt bakımı söz konusu olduğunda, Fransızlar güzellik rutinlerini hızlı düzeltmelerden ziyade önleme veya “ince ayarlara” dayandırıyorlar. Kadınlar, annelerinden ve büyükannelerinden geçen güzellik rutinlerini ve sırlarını kullanarak genç yaşlarından itibaren ciltlerine bakarlar. ISAPS tarafından yayınlanan en son Global Estetik Araştırmaya göre, meme büyütme Fransa’daki en popüler kozmetik cerrahi prosedürdür. Göz kapağı cerrahisi de yaygındır ve bir numaralı yüz kozmetik operasyonu olarak listelenmiştir.

Brezilya

Brezilya güzellik standartlarını düşündüğümüzde, Brezilya Butt Lift ilk akla gelen plastik cerrahi olabilir. Bu Güney Amerika ülkesi güzelliğe takıntılıdır ve çekici olmak, bir iş bulmak ve bir ortak bulmak için çok önemli olduğu düşünülmektedir. Aslında, güzellik Brezilya’da yaşamın merkezi bir parçasıdır. Plastik cerrahi devlet hastanelerinde ücretsiz veya düşük maliyetlidir. Bu güzel olma özlemi, Brezilya’yı 2016 yılında gerçekleştirilen 2,5 milyondan fazla prosedürle plastik cerrahi için en popüler ikinci ülke haline getirdi.

@wallpaperflare

Güzellik için neler yapılıyor?

Brezilya’daki en popüler plastik cerrahi, meme büyütme ile yakından takip edilen liposuction’dır . Karın ve göğüs germe , ülkedeki en iyi gerçekleştirilen ameliyatlardandır. Buradan vücut şekillendirici ameliyatların Brezilya’ da ne kadar popüler olduğu sonucuna varabiliriz. Brezilyalılar, bikinili gösterebilecekleri mükemmel bir figür için aşırı baskı hissediyorlar. Kusursuz bir beden için ayak parmaklarına liposuction yapacak kadar ileri gidebiliyorlar.

Amerika Birleşik Devletleri

Amerika’da güzellik standartlarını belirlemek biraz zor çünkü çok çeşitli kültürler ve ırklar var. Son birkaç on yıl içerisinde güzel kabul edilen standartlar içinde önemli ölçüde değişti. 90’lı yıllarda güzellik standartları uzun, ince ve açık tenli olmakken on yıl içinde melez güzeli Kardashian algısı top seviyede. Şuanda erkekler ve kadınlar kusurlarını kucaklamaya ve güzelliğin nasıl tanımlandığını kontrol etmeye başlıyor. Bugün, bir insanın bedenini kabul etmekten ve sevmekten gelen güven güzel olarak kabul edilir.

@lavanguardia

Güzellik için neler yapılıyor?

Vücut-pozitif hareket ivme kazanırken, mükemmel rakamı elde etmek için hala baskı var. Kardashianlar çıtayı küçük waistler, şehvetli eğriler ve dolgun dudaklar ile yükseltti. Bunlar kozmetik prosedürleri olmayan çoğu kadın için ulaşılamayan güzellik trendleri. Belki de bu, ABD’nin dünyadaki her ülkede plastik ameliyatlarının oranının artmasının nedenidir. Sadece New York’tan Los Angeles’a, 2016 yılında 4,2 milyon boğucu operasyon gerçekleştirildi.

İspanya

Madrid veya Barselona sokaklarında yürürseniz, güzelliğin İspanya’daki kültürün merkezi bir parçası olduğu açıktır. Diğer Avrupa ülkelerinde olduğu gibi, güzellik standartları yüksektir. Çekici kabul edilen kadınlar ince bir şekle, hafif tenlere sahiptir ve kusursuz bir şekilde giyinmiştir.

@HOLA

Güzellik için neler yapılıyor?

İspanya’da saç bakımı önemlidir; çekici kadınların uzun, kalın, ipeksi saçları ve esmer tenleri vardır. İspanyol kadınlar da ciltlerine çok iyi bakıyorlar. Her gün makyaj yapıyorlar, ancak çok ince ve doğal bir makyaj uyguluyorlar.

Hindistan

Hindistan, kızların genç yaşlardan beri tutulduğu sıkı güzellik standartlarına sahiptir. Hindistan’da güzellik idealleri arasında uzun, parlak siyah saçlar, badem şekilli gözler, doğal dudaklar, kara kaşlar, kalın kirpikler ve düz, sivri bir burun bulunur.

@pinterest

Güzellik için neler yapılıyor?

Belki de Hindistan’daki güzelliğin en önemli göstergesi açık tendir. En büyük Bollywood oyuncuları ve aktrisleri, daha hafif bir cilt vaat eden beyazlatıcı maddeler içeren güzellik ürünlerini desteklemektedir. Cilt beyazlatma ipuçları ve püf noktaları sunan sosyal medyada DIY eğiticilerinin yanı sıra sayısız güzellik markası da var. Hindistan’da, açık ten ve güzellik arasındaki bağlantı yadsınamaz.

Kaynak: AEDITION

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar