Dove, Shonda Rhimes ile Güzelliği Yeniden Tanımlıyor

dove

Paylaşmayı unutmayın.

Dove, güzelliği yeniden tanımlamakta kararlı…

Bu yılın başlarında Dove, gerçek kadınların hikayelerini ortaya çıkarmak için tasarlanmış “Gerçek Güzellik Prodüksiyonları(Real Beauty Productions)” nın başlangıcı için Shonda Rhimes ile (“Scandal” ve “Grey’s Anatomy” dizilerinden de tanıyabileceğiniz) çalışacağını duyurdu. Kısa filmler yoluyla hayata geçirilecek olan proje için ilk film olan “Meet Cathleen(Cathleen ile tanış)” Shonda Rhimes imzası ile yayınlandı.

Dove pazarlama başkan yardımcısı Nick Soukas, “kadınların %69’unun ekranların kendilerini yansıtmadığı düşüncesinde olduğunu” söyledi. Proje ile ilgili yapılan açıklamalarda “Dove, Real Beauty Productions ile bunu değiştirme görevini üstleniyor. Shonda Rhimes’le birlikte kadınlara ve televizyonlara yönelik güçlü bir çevrede bulunan insanlara ulaşmak istedik. Real Beauty Productions’ın filmleri, gerçek kadınlarla gerçek hikayeler içeriyor. Filmin, Cathleen’in hikayesinden ve hayatından anlarına olan yolculuğunu gerçekten temsil ettiğinden emin olmak istedik.”diye belirtildi.

Shonda Rhimes

@dove

Cathleen Meredith’ den Mesajlar

Belgesel tarzı kısa film, Cathleen Meredith’i tanıtıyor. Meredith’in fazla kiloları ile asla derdi yok, çok güzel dans ediyor ve diğer kadınları da bedenleri hakkında daha fazla güvende hissetmeye davet eden ”Fat Girls Dance” adında bir projenin kurucusu.

Meredith, liderliğini yaptığı projesi ile kadınların içindeki güzelliği öne çıkarmaya gayret ediyor. Fat Girls Dance projesinin hedefi, fazla kilolu kadınların görünürlüğünü artırmak; aktif, seksi ya da yetenekli olmadıklarına dair toplumdaki genel algıyla mücadele etmek.

Filmde Meredith, “Şişman kelimesinin negatif bir çağrışımı olduğunu düşünüyorum. Fakat ben onu asla negatif bir şey olarak görmedim. Sadece olduğum bir şey olarak gördüm. Ben negatif değildim. Ben harikayım.” diyor.

Filmde yaratıcı yönetmen olarak görev yapan Rhimes, bu filmi yaptığı diğer işlerden “tamamen farklı” olarak nitelendiriyor. “Katılacak hiçbir kurgu yok, gerçek bir hikaye. Bu ferahlatıcıdır ve tuhaf bir şekilde çok eğlencelidir. Çünkü sadece birisinin hikayesini iyileştirmenin ve kendilerinin hikayeler yaratmasının bir yolunu buluyorsunuz demektir” diyor. Ayrıca, “Gerçek güzellik, güzelliği birilerinde yaratmamanız, onları vurgulamanızdır. Bunu yaparken bu inanılmaz insanları bir araya getirmeliyim.” diye ekliyor.

Film kısa bir sürede 2 milyonun üzerinde görüntülenmeye ulaşmış durumda. İnsanların zihninde yer etmiş güzellik kavramını sorgulamaya yönelik olan film, umarız amacına ulaşır.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar