Dönüşüm Oranı Yüzdenizi Arttırmanızı Sağlayacak Öneriler

donusum-orani

Paylaşmayı unutmayın.

Dönüşüm Oranı Yüzdenizi Arttırmanızı Sağlayacak Öneriler – Bir e-ticaret sitesi için en önemli verilerden biri olan dönüşüm oranının yüksek olması, e-ticaret sitesinin müşterilerine başarılı bir şekilde hizmet veriyor olduğunu ifade eder. Dönüşüm oranı ifadesini ise, bir e-ticaret sitesinde ziyaretçinin siteden herhangi bir alışveriş yapması olarak tanımlayabiliriz. Sitede bir “istenilen davranış” işlemi gerçekleştirmesi olarak da tanımlayabileceğimiz dönüşüm oranı, genellikle alışveriş ve sipariş sayısı üstünden hesaplanıyor olsa da, kimi zaman bir bültene abone olmak veya o sitenin takipçisi haline gelmek ile de belirlenebilir.

Dönüşüm oranınızın yüksek olması ziyaretçilerinizin e-ticaret sitenizden faydalandığı ve sitenizin onların işine yaradığının en büyük göstergesidir. Dolayısıyla bir e-ticaret sitesinin dönüşüm oranı verilerini incelemek ve geliştirmek, o e-ticaret sitesi için en önemli detaylardan birisidir.

Dönüşüm Oranı Arttırmanızı Sağlayacak Öneriler

donusum-orani
@istanbuldijitalpazarlama

1- Doğru Fiyatlandırma

Alışveriş yaparken tüketiciler genellikle fiyat/performans açısından en mantıklı ve avantajlı olduğunu düşündükleri ürünlere yönelirler. Dolayısıyla e-ticaret sitenizde satışa sunduğunuz ürünlerinizin gerçek değerini bilmeli, ona göre doğru fiyatlar belirlemelisiniz.

2- Görsellik

Sitenizde sunulan ürünleri en iyi şekilde tüketiciye anlatan ve ilgi çekecek seviyede kaliteli görseller belirlemeniz, ziyaretçilerinizin ürünleriniz hakkında en iyi şekilde bilgi sahibi olmasını sağlayacaktır. Bundan dolayı satış rakamlarınızda, dolayısıyla dönüşüm oranınızda yükseliş yakalamanız mümkün.

dönüşüm oranı

3- Erişilebilirlik ve Hız

Herhangi bir bölümünde hata veya sorun olan e-ticaret siteleri, insanlara aradıkları ürünü hızlı ve doğru bir şekilde sunamadığı için genellikle sınıfta kalıyor. Dolayısıyla sitenizin erişilebilirliğinin yüksek olması ve son derece hızlı çalışıyor olması gerçekten önemli.

4- Güven

Dönüşüm oranınızı arttırabilmeniz için dikkat etmeniz gereken en önemli unsurlardan biride güven konusudur. Bir e-ticaret sitesine sahipseniz, her bir ziyaretçi sizin için potansiyel müşteri konumundadır. Dolayısıyla ziyaretçileriniz ile soru-cevap gibi etkinlikler gerçekleştirerek gerektiği kadar samimi olmalı ve onlara güven aşılamalısınız. İnsanlar öncelikle güvendikleri yerlerden alışveriş yapmayı tercih ederler ve çevrelerine özellikle bu tür yerleri tavsiye ederler.

açıklama ve tanıtım

5- Tanıtım ve Açıklama

Bir e-ticaret sitesinin yüksek ziyaretçi rakamlarına ulaşabiliyor olmasındaki en büyük etkenlerden biri, ilgi çekebilmek ve tanınabilmektedir. Sunduğunuz ürün ve hizmetler için ilgi çekici ve açıklayıcı başlıklar tercih etmeniz, arama motorlarından gelecek etkileşimi arttırabilir ve dolayısıyla satış rakamlarınıza direkt olarak etki edebilir.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar