Dijital Pazarlamanın Başarısı Geleneksel Pazarlamaya Göre % 33 Arttı

dijital-pazarlamanin-basarisi-geleneksel-pazarlamaya-gore-%-33-artti

Paylaşmayı unutmayın.

Dijital Pazarlamanın Başarısı Geleneksel Pazarlamaya Göre % 33 Arttı  – Korona Virüs sonrası normalleşme çabaları birçok şeyin de göstergesi oldu. Büyük marka ve işletmelerin pandemi süresince evlerine kapanan potansiyel müşterilerini dijital pazarlama ile kazandıklarını ve geleneksel pazarlamadan bu sayede uzaklaştıkları görüldü. Peki geleneksel pazarlama ile dijital pazarlama nedir? Öncelikle bu iki kavrama odaklanalım….

Dijital Pazarlamanın Başarısı Geleneksel Pazarlamaya Göre % 33 Arttı

Geleneksel Pazarlama Nedir?

Geleneksel pazarlama, çevrimiçi olmayan her tür pazarlama anlamına gelir. Gazetelerden radyoya, dış mekan panolarından, televizyona bu pazarlama yöntemi hedef kitlelere ulaşmaya yardımcı olur.

@unsplash

Geleneksel pazarlama sadece pazarlamanın en eski biçimlerinden biri değil, aynı zamanda en çok araştırılanlardan biridir. Pazarlamacılar denenmiş ve doğru olduğu için bu yönteme yaslanmışlardır. İster posta ister günlük gazeteniz olsun, herkes günlük yaşamlarında bir çeşit geleneksel pazarlama ile karşılaşır. Geleneksel pazarlama, yerel kitlelere ulaşmada önemli bir rol oynamaktadır. Reklamlar, fiziksel olmaları durumunda uzun bir süre saklanabilir. Ayrıca, geleneksel pazarlamayla çevrimiçi pazarlamaya göre daha kolay ulaşan bir kitle var.

Dijital Pazarlama Nedir?

Dijital pazarlama, şirketin ücretli sosyal medya reklamları, e-posta pazarlaması ve PPC reklamları gibi çevrimiçi yürüttüğü herhangi bir pazarlamadır. Dijital pazarlama çevremizdeki kültürel, teknolojik ve toplumsal değişimler nedeniyle çılgınca popüler hale geldi.

dijital-pazarlamanin-basarisi-geleneksel-pazarlamaya-gore-%-33-artti

Tanıtılan tweetler, influencer gezileri ve Lezzetli videolar, dijital pazarlamanın ve bunun ne kadar geniş hale geldiğinin örnekleridir.  Dünya daha dijital hale geldikçe, pazarlanma şeklimiz gelişti. Dijital pazarlama bazen geleneksel olandan daha uygun maliyetli olmakla kalmayıp, aynı zamanda küresel olarak hedef kitlelerle bağlantı kurmanın daha doğrudan bir yoludur.

Dijital pazarlama bugün işletmeler için gereklidir. Tüketiciler için araştırma yapmak ve çevrimiçi alışveriş yapmak rutin hale geliyor. 

Geleneksel Pazarlama ve Dijital Pazarlama

Geleneksel pazarlama, pazarlamacıların kitlelerini belirledikleri ve basılı reklamlar, reklam panoları veya televizyon reklamları gibi kitlelerin çevrimdışı olarak görecekleri, duyabilecekleri veya onlarla etkileşime girecekleri reklamlar yerleştirdikleri bir yaklaşımdır. Dijital pazarlama çevrimiçi olarak kolaylaştırılır ve sosyal medyada veya arama motorlarında ücretli veya organik reklamların yanı sıra e-posta pazarlama, influencer pazarlama ve video pazarlama kullanır.

Geleneksel pazarlamanın birkaç dezavantajı vardır. İlk olarak, işletmelerin ürünlerini gerçek zamanlı olarak sattıkları tüketicilerle çok az etkileşimi vardır veya hiç etkileşmez. Bazı pazarlamacılar ayrıca geleneksel pazarlamayı güvenilmez olarak görürler. Bir basılı reklam çıktıktan sonra düzenleyemezsiniz. Dolayısıyla, kaydettiğiniz satış radyosu reklamında yanlış yüzde indirimini kaydettiyseniz, değiştiremezsiniz.

dijital-pazarlamanin-basarisi-geleneksel-pazarlamaya-gore-%-33-artti
@digitalboxit

Geleneksel pazarlama da daha pahalı olabilir. Örneğin, bir basılı reklam yayınlamanın maliyeti 2.000 liradan ucu açık bir rakam arasında olabilir. Ayrıca, bu yatırımla kime ulaşacağınızı asla bilemezsiniz, çünkü sonuçların ölçülmesi zordur. Geleneksel pazarlama hala belirli işletmeleri pazarlamanın gerçekçi ve önemli bir yoludur. Ancak dijital pazarlama giderek daha önemli bir gelir kaynağıdır. Aslında, işletmeler gelirinin yarısının sosyal satıştan etkilendiğini bildirdi. Son zamanlarda, pazarlamacıların % 50’si, dijital pazarlamanın müşterilerle açtığı etkileşim nedeniyle dijital pazarlamanın geleneksel bir üstünlüğe sahip olduğuna inandıklarını söylüyor. İşletmeler, kitle büyümeleri üzerinde tam kontrole sahip olabilir ve bu kampanyanın her yönünün gerçek zamanlı sonuçlarını görebilir. McKinsey&Company tarafından yapılan bir araştırmada dijital pazarlamanın potansiyel müşteriler üzerinde diğer geleneksel pazarlamaya kıyasla yüzde 33 daha etkili olduğunu gösteriyor.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar