Dijital Pazarlamacıların 2016’da Karşılaştığı 5 Sorun

dijital pazarlama

Paylaşmayı unutmayın.

2016 dijital pazarlama için yenilik ve değişim yılı oldu. Ancak sorunlar da mevcuttu. 2017’de bu sorunların üstesinden gelmek, reklamcıların kapattıkları yıldan aldıkları derslere ve gelecek için kararlaştıracağı stratejilere bağlıdır. Peki bu sorunların en kritik olan ilk beşi neydi?

1-Reklam dolandırıcılığı hala büyük bir sorundur.

Amerika Birleşik Devletleri, dünyadaki en yüksek reklam dolandırıcılık oranlarından birine sahiptir. Oranlara göre bu yıl geçen yıla göre bir kez daha reklam harcamaları üretimden 7 milyon dolar fazlaya mal olacak. Karşılaştırma yapmak için Avusturya, Fransa, Almanya ve Birleşik Krallık gibi ülkeler daha iyi oranlara sahiptir.

İşin iyi yanı sorun büyüdükçe reklamcılar arasında da bilinç artıyor. Üstelik sanayi alanında daha iyi standartlar görüyoruz ve bu sene iki sene önce olduğundan daha fazla teşvik uygulandı.

Örneğin; IAB İyi Niyetli Görev Gücü Trafiğini devreye soktu. Bu uygulama reklam dolandırıcılığı ile mücadele etmek, öneriler sunmak ve en iyi uygulamaları bulmak için tasarlanmış. Ve bu geçen yaz Güvenilir Hesap Verebilirlik Grubu bir dolandırıcılık karşıtı sertifika programı başlattı. Bunlar birlikte yavaş olsa da düzeni değiştiriyor. Bununla birlikte sahteciliği engellemek için pazarlamacılar, lansman kampanyalarını başlatmak için bir araç olarak mobil uygulamalar ve e-posta gibi daha bireysel ve kişisel diğer kanallara bakabilir.

linkedin

2-Pazarlamacılar veri toplama konusunda sıkışmıştır.

Günümüzde, pazarlamacıların yüzde 92’sinden fazlası müşterileri veya potansiyel müşterileri hakkında bilgi toplamaktadır. Ancak toplanan veriye odaklanma konusunda sıkışıyoruz. Çoğu pazarlamacı verileri sadece ölçekte işlemeye uygun hale getirmeyi öğreniyor. Ve 2016’da da bu yönde pek ilerleme olmadı.

Söz konusu veri uygulaması olduğunda endişe verici sayıda pazarlamacının başarılı olması için hala tecrübesi yok.  Bu nedenle IDG Connect ve Aventian’ın bir raporuna göre, pazarlamacılardan yüzde 40’tan fazlası hazırlanmış verinin iç yüzünü kavrayamıyor.

Umarım bu değişir çünkü pazarlama araçları daha fazla kendine hizmet ederken, veri analizini ve uygulamasını tekdüzeleştiriyor. Gelecekte diğerleri müşteri verilerinin direkt uygulanması için makineleşecekler.

networking

3.Pazarlama Yazılımlarını Kullanmak Çok Zor

Geçen yıldan beri, teknolojinin kullanım kolaylığı pazarlama endüstrisi için çok daha büyük bir odak haline geldi. Bunun nedeni müşteriye ulaşmanın karmaşık olmasıdır.

Müşteriye ulaşmak daha karmaşık hale geldiğinde, işlerin kolaylaşması için veri ile pazarlamacıları destekleyen yazılımların basitleştirilmesi gerekiyor. Şirketler bunu ROI uygulamasını destekleyip, benimseyerek en uygun hale getirecektir. Günümüzde müşteri yolculuğu karmaşıklığını basitleştirmek için yazılımlar ara yüzleri ve işlevselliği ile kullanım kolaylığı için inşa edilmelidir. Bu, bu yıl pek çok yazılım sağlayıcının odak noktası bu konu olmuştur. Reklam verenler, ajanslar ve pazarlamacılar satıcılardan daha fazla basit platform ister.

Dijital Pazarlamacıların karşılaştığı sorunlar

4.Hala Konumu Az Kullanıyoruz

2016 aynı zamanda PokemonGo yılıydı. Oyunun ilk ayda 55 milyon kullanıcıya ulaşması bir şeyleri çok net bir şekilde ortaya koydu. En çok kullanılan ekran mobil olduğundan konuma dayalı veriler hala müşteri bağlamını anlamak için anahtardır.

AOL’nin Mobil Sorumlusu Mark Connon’a göre, “Müşteri yolculuğunu mobil yoluyla anlamak, konum ve yakınlığa dayalı kalıpları anlama anlamına geliyor. Pazarlamacılar bu bilgilere sahip olursa daha alakalı doğrudan reklam deneyimleri sunabilirler. ”

E-posta gibi geleneksel kanallardan veya AR, VR ve 360 derecelik video gibi daha gelişmiş platformlardan alınan yer bilgileri müşterileri mobil yoluyla daha kişisel ve en iyi şekilde nasıl uyaracakları konusunda bilgi verir.

Yine de pazarlamacılar kampanyalarına konumu katmak konusunda yavaş davrandılar. Ancak gelecekte çoğu reklam verenin, mobil ortamda geleceğe yönelik coğrafi konum verilerin ne kadar önemli olduğunu fark ettiği yıl ilerleyecektir.

pazarlamanın dijital dünyadaki sorunları

5.Platformlar Yeterince Açık Değil

%50 den fazla pazarlamacı 5 ila 10 arasında teknoloji platformu kullanıyor. Bir diğer %30 ise 11 ila 16 arasında bir sayıda platform kullanıyor. Pazardaki satıcılarda bütünleşme meydana gelse bile bu platformların gerçekten birleşmesi yıllar alacaktır. Bu da bütünleşmiş pazarlama stratejilerini geri plana atıyor. Pazarlama olması için platformların ve diğer çözümlerin iki yönlü bağlantılarla birbirleriyle konuşabilmesi gerekir.

dijital pazarlama ve sorunlar

Bu platformların açık olması, birleşime hazır olması ve gittikçe daha fazla hizmet vermesi gerekir. Gittikçe pazarlamacılar, satıcıları seçtiğinde bütünleşmek belirleyici bir faktör olmaya başlayacaktır.

 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar