Dijital Ofis Kutlamaları – Uzaktan Çalışırken Özel Gün Tebrikleri İçin 4 Öneri

Paylaşmayı unutmayın.

Dijital Ofis Kutlamaları – Uzaktan Çalışırken Özel Gün Tebrikleri İçin 4 Öneri Dijital olarak işbirliği yapmamızı sağlayan çok sayıda platform sayesinde, çoğumuzun bugünlerde çok uzaklarda yaşayan çalışanları, müşterileri ve meslektaşları var. Ülkenin dört bir yanına dağılmış insanlarla çalışmanın büyük faydaları var. Ancak bu durum özel günleri kutlama zamanı geldiğinde ekstra bir zorluk oluşturabilir. Belki de teşekkür etmek için sonsuz bir kişi listeniz var? Ya da hediyeleri paketlemek ve postalamak için harcayacak saatleriniz yok? Belki de herkesin fiziksel adresine bile sahip değilsiniz? Belki bu üçü de doğrudur? İşte yaratıcı fikirler bu noktada devreye giriyor.

Online çalışanlarına ve bağlantılarına nasıl teşekkür etmeyi planladıklarını görmek için birçok yöneticinin fikrini aldık. Özellikle birkaç ortak fikir elde ettik. Örneğin, çoğu yönetici Starbucks Kartlarını önerdi. Yeni yıl yaklaşırken hediye stratejinizi şekillendirmek için bu kolay, yüksek etkili fikirlere bir göz atın.

Dijital Ofis Kutlamaları – Uzaktan Çalışırken Özel Gün Tebrikleri İçin 4 Öneri

1. Hediye Kartları

dijital-ofis-kutlamalari-uzaktan-calisirken-ozel-gun-tebrikleri-icin-4-oneri
@starbucks

Hediye kartları, özellikle Starbucks Kartları, açık ara en popüler öneriydi.  GoDaddy’de kurumsal iletişim kıdemli direktörü Susie Penner, “İnsanlar bir ikramla birlikte birkaç içecek alabilsinler diye kişi başı 20 dolarlık kart veriyorum” diyor. “Başlangıçta Starbucks’ı seçtim çünkü her yerde Starbucks var. 17 yılı aşkın süredir tatillerde Starbucks Kartları dağıtıyorum.”

2. Online Partiler – Uzaktan Çalışırken Özel Gün Tebrikleri İçin 4 Öneri

dijital-ofis-kutlamalari-uzaktan-calisirken-ozel-gun-tebrikleri-icin-4-oneri
by tabitha turner @unsplash

Birçok yönetici, online bir parti için tüm ekibi bir araya getirmek ister. Başka bir deyişle herkes online olduğunda ne yapmalı? Girişimci Gerald Lombardo, ödül çekilişini şiddetle tavsiye ediyor, ideal olarak herkesin bir şeyler kazanabilmesi için. 

Ekibinizin büyüklüğüne bağlı olarak, bu fikri VinPit’in kurucu ortağı Alex Wan’dan örnek alabilirsiniz. “Online partide her ekip üyesinin gurur duydukları ve bekledikleri şeyler hakkında dürüstçe konuşmasını planlıyorum” diyor. “Bu sadece şirket ve ekip arasındaki ilişkiyi güçlendirmekle kalmayacak. Aynı zamanda bana ekibimin en çok neyi sevdiği ve benden ne beklediği hakkında bir fikir verecek.” Ayrıca, görüşme sırasında insanların tadını çıkarması için yiyecek ve içeceklerden oluşan bir paket de gönderebilirsiniz.

3. Zaman Değerlendiren Hediyeler – Uzaktan Çalışırken Özel Gün Tebrikleri İçin 4 Öneri

people walking near beige concrete building during daytime
by Büşra Kemik @unsplash

Akıl sağlığı önemlidir – ve iyi yöneticiler çalışanlarının, müşterilerinin ve satıcılarının refahını daha fazla düşünürler. Bilgi tabanlı bir blog platformundan bir yöneticinin sözlerine kulak verelim. “İş gücümüzün zihinsel sağlıklarını yenilemelerine yardımcı olmak için onlara sanal bir meditasyon inzivası sunmayı planlıyoruz” diyor. Bir başka yönetici, doğanın ruh sağlığı için harika olduğuna dikkat çekiyor. Bu yüzden milli parklara veya yakınlardaki diğer turistik yerlere hafta sonu giriş biletleri vermeyi öneriyor.

Teşekkür etmeye çalıştığınız kendi personelinizse, her zaman takdir edilen başka bir fikir daha var. Çalışanlara fazladan izin verin. En iyi teknoloji şirketleri için sanal inzivalar yürüten Team Building’in CEO’su Michael Alexis, “Boş zaman insanların dört gözle beklediği bir şey” diyor. “Ekstra izinlerin bir başka etkisi de, personelin yasal izinlerini yıl boyunca kullanma konusunda daha fazla esnekliğe sahip olmasıdır. Bu da ruh sağlığını destekliyor.”

4. Özel Bir Akşam Yemeği

dijital-ofis-kutlamalari-uzaktan-calisirken-ozel-gun-tebrikleri-icin-4-oneri
by benson low @unsplash

Yüzlerce mil öteden bile, çalışanları ve müşterileri bir tatil yemeğine davet etmenin birçok yolu vardır. Bazı yöneticiler balıklar, biftekler veya bol miktarda sebze gibi içerik kutuları göndermeyi tavsiye etti. Veya bir teknoloji blog yazarının önerdiği gibi, herkese bir yemek seti için bir kerelik abonelik bile gönderebilir ve biraz dikkatli bir koordinasyonla, sanal bir grup olarak kutuyu birlikte pişirebilirsiniz. Bu yıl takım olarak çalışmanın şerefine bir dakikanızı ayırmayı unutmayın.

kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar