Dijital Mecralara Harcanan Bütçe, Geleneksel Mecraları Geride Bıraktı

Paylaşmayı unutmayın.

Dijital Mecralara Harcanan Bütçe, Geleneksel Mecraları Geride Bıraktı – Dijital ortamlara olan ilgi, teknolojinin de gelişimiyle birlikte her geçen gün daha da artıyor. Dijital ortamların gelişimi, dijital pazarlama konusunu da şirketler açısından epey önemli bir hale getirdi. Dijitalleşmenin hayatımızın büyük bir kısmına dahil olması ile birlikte dijital pazarlamaya yapılan yatırımlarda artıyor.

Dijital Mecralara Harcanan Bütçe, Geleneksel Mecraları Geride Bıraktı

dijital-mecralara-harcanan-butce-geleneksel-mecralari-geride-birakti
Photo by Wesley Tingey on Unsplash

Dijitalleşmenin Pazarlama Süreçleri Üzerindeki Etkileri 

Dijitalleşmenin pazarlama sürecindeki etkisi hayli derin. Müşteri odaklı pazar yaklaşımı, günümüz iş dünyasının değişilmez parçalarından birisi. Dijitalleşmenin hedef müşterileri yani insanları değiştirdiğini göz önünde tutarsak, pazar alışkanlıkları da bununla birlikte değişiyor. Pazarlama trendlerinin ortak hedefi doğru kitleye, doğru içerikle ve doğru zamanda ulaşabilmek. ‘doğru içerik’ ve ‘doğru zaman’ kavramlarının dijital dünyadan bağımsız düşünülmesi mümkün değil. Yani, artık pazarlamanın büyük bir bölümünü dijital pazarlama trendleri oluşturuyor. Bu da sektörün genel yapısını, tüketicilerin alışkanlıklarını ve firma davranışlarını değişime zorluyor.

dijital-mecralara-harcanan-butce-geleneksel-mecralari-geride-birakti
Photo by Wesley Tingey on Unsplash

Dijital Pazarlama ile Daha Geniş Kitlelere Hitap Etmek Mümkün – Dijital Mecralara Harcanan Bütçe

Pazarlama konusunda en önemli şeylerden birisi de geniş bir kitleye hitap edebilmektir. Ne kadar potansiyel müşteriye ulaşılırsa, o kadar müşteri elde etmek mümkün hale gelecektir. Aslına bakarsak geleneksel yöntemler hala geçerli ve bu yöntemlerden başarılı sonuçlar almak mümkün. Fakat dijital pazarlama ile çok daha geniş kitlelere elde etme şansını yakalayabilirsiniz. Türkiye üzerinden örnek vermek gerekirse; Türkiye genelinde internet kullanımı %78’e kadar ulaşmış durumda. Aynı zamanda Türkiye nüfusunun %71’i de sosyal medya kullanıyor. Bu da dijital ortamları büyük bir Pazar haline getiriyor. Şirketler, dijital platformlar üzerinden daha geniş kitlelere hitap ediyor ve daha çok tüketiciye erişebiliyor.

dijital-mecralara-harcanan-butce-geleneksel-mecralari-geride-birakti
Photo by Shahadat Rahman on Unsplash

Türkiye’de Dijital Pazarlama Yatırımları Artıyor

2021 yılıyla birlikte Türkiye’de dijital mecralara harcanan pay, toplam medya harcamalarının %65’ine ulaştı. Yani medya harcamalarının büyük bir kısmı, dijital mecralar için yapılıyor. 2019 yılında başlayan pandemi, tüm dünyada etkisi görülen bir başka ‘pandemi’ diyebileceğimiz girişimcilik trendi gibi etkenlerde dijital pazarlamacılığı geliştirdi. E-ticaret markaları gibi hedef odaklı büyümeyi isteyen girişim fikirleri için, dijital dünya ana pazarlama mecrası konumunda yer alıyor. Ayrıca ülkemizin ekonomik düzeninde büyük paya sahip olan firmalarda dijital mecralara kayıyor. Kısacası dijitalleşme ile birlikte pazarlamacılıkta büyük değişimlere uğruyor.  

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar