Dijital Pazarlama İle Küreselleşme Stratejileri

dijital pazarlama ile küreselleşme

Paylaşmayı unutmayın.

Ülkenizde son derece başarılı bir girişime sahipsiniz ve artık gelişen teknoloji ile birlikte siz de küreselleşen dünyaya açılma kararı aldınız. Yerel pazarınızda bu başarıya ulaşmak için gerçekleştirdiğiniz son derece başarılı araştırmalarınız, pazarlama stratejileriniz bulunmakta. Peki, tüm bu birikimleri küresel pazara nasıl uyarlayacaksınız?

Küresel pazara açılırkendikkat edilmesi gereken nokta

@Victor Hanacek

1-Girişiminizin hitap ettiği doğru kitleyi seçin.

Öncelikle şunun farkında olmalısınız. Küresel pazarda hitap ettiğiniz kitle, yerel pazarda hitap ettiğiniz kitle ile aynı özellikleri göstermeyecektir. Yerel pazarda hitap ettiğiniz kitleye başarılı bir şekilde ulaşmak için yaptığınız araştırmaları, küresel pazardaki müşterileriniz için de yapmanız gerekmektedir.  Küresel pazardaki müşterilerin eğilimlerini, ihtiyaçlarını, davranışlarını iyi analiz etmeli ve hitap edilen kitleye yönelik stratejiler geliştirmelisiniz. Hitap ettiğiniz kitle, gerçekten sizin hizmetinize ne kadar ihtiyaç duyduklarını ve sizden başka bu alanda hizmet veren girişimler ne durumda olduklarını analiz etmelisiniz.

küresel pazarda hedef kitle

@Carlos Muza

Küresel pazara açılırken ilk etapta birçok dilde hizmet vermeye değil, hitap edilecek kitlenin yoğunlaştığı bölgeyi seçmeye ve o dilde hizmet vermeye önem vermelisiniz.

2-Hitap ettiğiniz bölgeye odaklanın.

Birçok işletme internet sitelerini hitap ettikleri bölgenin diline çevirdiğinde her şeyin hallolacağı fikrine kapılmakta fakat durumlar pek de öyle değil. Seçtiğiniz dil, birçok bölgede kullanılıyor olsa da bölgeden bölgeye dil özellikleri, deyimler, kalıplaşmış söz öbekleri vb. farklılık göstermektedir. Kültürel farklılıkların yarattığı durumları ortadan kaldırmak için hitap ettiğiniz bölgenin kültürüne odaklanıp, sitenizde o kültürün özelliklerine yönelik pazarlama ve içerik çalışmaları yapmalısınız.

seo çalışmalarının küresel pazara katkısı

@edhopratama

Hitap ettiğiniz bölgenin tatillerine, mevsim şartlarına, kullanılan para birimine, ölçü birimine, gönderim seçenekleri ve ödeme seçenekleri gibi faktörlerine de odaklanmalı ve bunlar ışığında bir strateji geliştirmelisiniz.

3-SEO çalışmanızı hedef kitlenin eğilimlerine göre yapın.

Dijital pazarlamanın en önemli ayaklarından birisi de SEO analizi. Peki, işiniz için yaptığınız SEO çalışması hitap ettiğiniz her kitleye uyar mı? SEO çalışmaları, konu aynı olmak koşulu ile bile nadiren uyumlu olsa da genel olarak bölgeden bölgeye farklılıklar göstermektedir.

Küresel pazarda belirlediğiniz hedef kitlenize hizmet vermek için gerekli her türlü araştırmayı tek bir seferlik değil eğer kalıcı olmak istiyorsanız tutarlı bir şekilde devamlı yapmanız gerekmektedir. Sadece web sitenizin ana sayfasını hedef kitlenin ana diline çevirmek ile kalmamalı; e-bültenler, sözleşmeler, blog yazıları gibi bölümleri de aynı titizlikle çevirmelisiniz.

@alejandroescamilla

İyi bir SEO çalışması yapmak için hedef kitlenin yerel tercihlerini, belli bir içerik için kullanılan anahtar kelimelerin kullanım yoğunluklarını iyi araştırmak gerekmektedir. Bu araştırma için Google Adwords, Google Trends vb. programlar kullanmak, rakiplerin neler yaptığını incelemek, sitenize doğru SEO çalışmasını yapmak ve hedef kitleyi websitenize çekmekte doğru bir strateji geliştirmenize yardımcı olacaktır.

4-Tutarlı olun.

Küresel pazarda sağlam bir yer edinmek istiyorsanız; yaptığınız hedef kitle ve bölge seçimi, çeviri, SEO analizi gibi konuları her zaman tutarlı bir şekilde devam ettirmeniz ve sadece sitenin ana bölgelerinde değil, her noktasında aynı tutarlılığı göstermeniz gerekmektedir.

Web siteniz nasıl olmalı

@Victor Hanacek

Sitenin ana sayfalarında yabancı içerik üretirken, müşterilerinize hala Türkçe e-bültenler, sözleşmeler, mailler, blog yazıları sunmanız müşteri kaybetmenize sebep olacaktır. Müşteri kaybını önlemek ve küresel pazarda sağlam bir yer edinmek için web sitenizde yapmanız gerekenleri planlamalı ve bu plana uyarak tutarlı ve güvenli bir etki bırakmalısınız.

5-Web sitenizi her zaman güncel tutun.

Küresel pazara adım attınız ve tüm adımları en iyi şekilde gerçekleştirdiniz. Peki ya sonra? Bundan sonra web sitenizi sürekli güncel tutmanız, ona bir bebeğe göstereceğiniz özeni göstermeniz gerekmektedir. Web sitenizde yaptığınız her yeni güncelleme, banner, promosyon vb. çalışmalarda içerikleri, şartları, eklenen fotoğrafları, metinleri, sosyal medya paylaşımlarını güncellemeniz gerekmektedir. Tüm bunları eksiksiz bir şekilde yapabilmek için bir plan çıkarmanız ve yapılacak çevirileri son dakikaya bırakmamanız sizin yararınıza olacaktır.

web sitesi nasıl ziyaretçi çeker

@Victor Hanacek

Tüm bu çalışmaların sonucunda uluslar arası pazarda yer almanız vakit alacak olsa da tutarlı ve titiz bir şekilde hedef kitlenize hitap etmeye devam etmeniz, küresel pazarda devamlılığınızı sağlayacaktır.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar