Değişim İçin Egonuzu Törpüleyin

Paylaşmayı unutmayın.

Köşe yazarı Thomas Barta, pazarlamacıların çok yıllık sorunları çözmelerine ve daha iyi liderler olmalarına yardımcı olacak hızlı ve pratik ipuçları sunduğu yazısını biz de köşemizde sizlere sunmaya karar verdik. Sonuçta, Gager ailesi olarak işimizin en önemli parçalarından bir tanesi de pazarlama alanında sizlere yardımcı olmak. Şimdi Değişim İçin Egonuzu Törpüleyin!

Yazıdan Öne Çıkan Detaylar

İngiltere’de politikacılara olan güven buharlaştı. Markalara tüketici güveni her zaman düşüktür. Ve çok sayıda yönetici patronlarına güvenmiyor.

Peki Sorun Nedir?

Belki de profesyonelliktir? Brexit zorlu (ve aptal) bir meydan okumadır – ancak sorumlu politikacılar çoğunlukla görevli ve deneyimlidir. Çoğu markalı ürün oldukça yüksek bir standarda sahiptir. Ve çoğu patron, en azından kağıt üzerinde, profesyonel olarak kalifiyedir. Yani muhtemelen o sorunlu değil.

Yakınlık problem olabilir mi? Tanımadığın birine güvenmek zor. Bununla birlikte, birçok politikacı iyi bilinmektedir. Pek çok marka var. Ve birçok insan patronlarıyla eşlerine göre daha fazla zaman harcıyor. Muhtemelen bu da değil.

Güven, profesyonellik zamanının bölü ego samimiyetine eşittir. Zamanımızın güven sorunu egodur. Politikacılar vatanseverlikten bahsediyor, ancak gerçekte, kariyer hedeflerini sürdürüyorlar (İngiltere’deki herhangi bir Commons Evi tartışmasını izleyin ve göreceksiniz).

Amaçları hakkında savaşan markalar, ardından Nutella gizemli bir şekilde kakaodan tasarruf etmek için şeker ekler, Jaffa Cakes paket boyutunu 12’den 10’a düşürür ve Lufthansa, biletlerinin tüm bölümlerini kullanmayan yolcuları dava eder (şaka yapmaz).

Ve patronlar? Bazıları köşedeki ofisi alır, toplantılara başlar, sırası geldiğinde saklanır.

İnsanlar egonuzu uzaktan algılayabilir – ego saniyeler içinde güveni öldürür. Ve güven olmadan, duraklarız.

Bunu Deneyin

pixabay.com – Alexas_Fotos

Eğer egoist bir narsist ve ana ilginiz kendi başarınız ise, bu yazıyı okumanızın size hiçbir faydası olmaz.

Ama eğer değişim işindeyseniz. Markanız için, şirketiniz için, toplumunuz için işleri daha iyi hale getirmeye güven duymayı ve saygı duymayı arzu ediyorsanız: egonuzu törpüleyin. Köşe ofisini ekip odası yap. Başkalarının projeyi sunmasına izin verin. Ofisinizi yönetenlerle ve temizleyenlerle öğle yemeği yiyin. Çevrenizle egosuz olarak paylaşımlarınızı artırın.

Eğer egonuzu evcilleştirmeyi zor bulursanız: bunun hakkında konuşun. Herkes Toblerone’nin (fiyatı yükseltirken çıtasını düşüren) bir kâr getirmesi gerektiğini bilir. Senin de kişisel hedeflerin olduğunu herkes biliyor. Egonuz hakkında konuşmak onu evcilleştirmenin ilk adımıdır.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar