Değişen Teknoloji ve Modern Pazarlama

teknoloji-ve-modern-pazarlama

Paylaşmayı unutmayın.

Değişen Teknoloji ve Modern Pazarlama -Teknoloji ve modern pazarlama olarak artık pazarlamanın internet üzerine döndüğün söyleyebiliriz. Eskiden pazarlama işleri daha çok günlük hayat içerisinde yüz yüze yapılırken artık İnternette yapılmaya başlanmıştır. Özellikle teknolojinin hayatımıza tam anlamıyla girdiği bu günlerde insanlar alışveriş, eğitim, iş, hizmet alımı gibi bütün ihtiyaçlarında İnterneti kullanmaktadırlar. Modern pazarlama da tam olarak burada devreye girmektedir. Çeşitli reklam kampanyaları, pazarlama mailleri ve mesajları ile birlikte pazarlanılan hizmet ya da ürün daha fazla kullanıcıyı etkilediği gibi geri dönüşleri de daha olumlu kılmaktadır. Çok cüzi rakamlara etkili bir modern pazarlama oluşturmak oldukça mümkündür.

Sosyal Medya – Modern Pazarlama

Teknoloji ve modern pazarlamayı daha çok sosyal medya platformlarında gördüğümüzü söyleyebiliriz. İnsanların günlük yaşantılarında vakitlerinin çoğunu harcadığı sosyal medya pazarlamanın da en büyük teknesidir. Herhangi bir konuda pazarlama yapılacaksa sosyal medya ilk ayak olmaktadır. Bu yüzden de büyük şirketler ve firmalar sosyal medya hesaplarına özen göstermektedirler. İnstagram ve Youtube gibi sosyal medya platformları sayesinde az miktarlara oldukça etkili pazarlama reklamları oluşturabilmektedirler. Modern pazarlama olarak gelişen bu sektör satışları son derece etkilediği için her yıl reklam pazarlamasına ayrılan bütçeler artmaktadır.

teknoloji-ve-modern-pazarlama-insan
PhotoMIX Ltd. adlı kişinin Pexels ‘daki fotoğrafı

Günümüzdeki modern pazarlama örneklerine bakacak olursak bunu en iyi alışveriş sitelerinde görebiliriz. Özellikle özel günlerde yapılan pazarlama kampanyaları sayesinde satışları oldukça katlayan bu siteler çeşitli algı teknikleri ile birlikte kişileri etkilemektedirler. Daha fazla satın alıma yönelten bu pazarlama teknikleri neredeyse her alışveriş platformunda bulunmaktadır ve gerçekten işe yaramaktadır. İnsanlar her ne kadar yüksek fiyatlı da olsa indirim yapılan ve pazarlaması iyi olan her şeyi satın alma eğilimine girebilmektedirler. Bunu iyi bilen firma sahipleri de pazarlama yaparken indirim öğelerine daha çok yer vererek kullanılan bu tekniği daha etkili kılmaya odaklanmaktadırlar. Teknoloji ve modern pazarlama olarak çağımızın artık tamamen İnternete döndüğünü de bu şekilde anlayabiliriz.

Teknoloji ve Modern Pazarlama

İnternet her geçen gün yaşantımıza daha çok girmekte ve bir parçamız olmaya devam etmektedir. Eskiden çeşitli yeteneklerin gerektiği pazarlama sanatı da artık tamamen dijitale dönmüş ve bugünkü modern pazarlamayı oluşturmuştur. Gelecekte ise her şeyin İnternet üzerine olacağını ve dijitalin daha büyük yer kaplayacağını görmek ise kaçınılmazdır. Teknolojinin pazarlamaya etkileri bir kaç başlıkta aşağıdadır.

Hedef Kitle Davranışları Neler?

teknoloji-ve-modern-pazarlama-insa
Leah Kelley adlı kişinin Pexels ‘daki fotoğrafı

Bazı istatistiki veriler ile yapay zekâ veya diğer bir deyişle makine öğrenimi birleştiğinde, hedef kitle alışkanlıkları, davranışları saptanabiliyor. Girdiği-gezdiği siteler, okuduğu bloglar, beğendiği gönderiler, araştırdığı ürünler, aramaları ve google’a sorduğu gibi çeşitli veriler toplanıp, çıkarımlar yapılarak oldukça başarılık sonuçlar elde edilebiliyor.

Veriler Doğrultusunda İçerik

Resim <a href="https://pixabay.com/tr/users/Pexels-2286921/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=1841158">Pexels</a> tarafından <a href="https://pixabay.com/tr/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=1841158">Pixabay</a>'a yüklendi
Resim Pexels tarafından Pixabay‘a yüklendi

Gelişen ve dijitalleşen teknoloji doğrultusunda, hayatlarımız artık çok daha farklılaştı. Bununla birlikte bir çok sektör değişti ve artık içerik yazmakta giderek önem kazandı. İçerik alıcı olmalı ve dikkat çekici olarak sunulmalıdır. Sunulmalıdır ki karşındakini yani okuyucuyu tatmin edebilsin. Bu içerik oluşturma süreci ve getirileri, düzenli olarak pazarlamacılar, reklamcılar, istatistikçiler tarafından rapor haline getirilir, ve yeni stratejiler belirlenir.

Daha eklenebilir ancak biz iki başlıkta toparladık.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar