Değişen Logolar – Global Markaların Yenilik Hareketi

degisen-logolar-global-markalarin-yenilik-hareketi

Paylaşmayı unutmayın.

Değişen Logolar – Global Markaların Yenilik Hareketi. Bir markanın müşterilerine karşı oluşturmak istediği izlenimde; ilk aşama olan logoda kullanılan yazı stili, renk, ölçek gibi etkenler yansıtılan marka ili uyum içerisinde olacak biçimde dizayn edilmelidir. Şimdi markaların son yıllardaki logo değişimlerine dair ayrıntıları inceleyelim.

Değişen Logolar – Global Markaların Yenilik Hareketi

Retro Tasarımına Geri Dönen “Burger King”

degisen-logolar-global-markalarin-yenilik-hareketi
@rojomandarina

Fastfood zincirleri arasında oldukça popüler olan Burger King değişikliğe gitti. 1999 yılından bu zamana dek kullandığı logosunu yeniden tasarladı. Bu yeni logo tasarımında 1969 ve 1999 yılları arasında kullanılan tasarımdan esinlenildi. Ancak biraz daha yuvarlak hatlara sahip olan tasarım, Retro ve minimal görünümü ile oldukça beğenldi.

Modern Bir Dokunuş “Renault”

Renault, en son değişikliğini 2015 yılında yapmıştı. Renault, Renaulution etkinliğinde iki boyutlu logosunu tanıttı. Ek olarak müşterilerine daha canlı ve modern bir tasarım sunma istediğini belirtti.

Büyük Bir Değişim “Peugeot” – Değişen Logolar

degisen-logolar-global-markalarin-yenilik-hareketi
@pttreview

Bu logo; “Peugeot Design Lab” tarafından tasarlanan ve kurulduğu günden günümüze gerçekleştirilen en büyük değişim olarak tanımland. Logosunu tanıtan Peugeot bu değişimi ile yeni bir sayfa açtığını ve kişiliğini tekrar tanımladığını belirtti.

Ritmik ve Kesintisiz Çizgi “KİA”

degisen-logolar-global-markalarin-yenilik-hareketi
@jdagency

Kia’nın yeni logosunun tanıtımı, işinin neredeyse bütün yönlerini değiştirerek gelecekteki mobilite endüstrisinde önder olma hedefini temsil etmektedir. Ayrıca KİA, yeni tasarımının duyurusunu ve bu tasarımının kutlaması için 303 adet drone ile gerçekleştirilen bir gösteri ile gerçekleştirdi.

70 Yıl Sonra Değişiklik Yapan “Pfizer”

İçerisinde bulunduğumuz pandemi sürecinde BioNTech iş birliği ile geliştirdiği koronavirüs aşısı ile adını daha da duyuran Pfizer, uzun yıllar sonra logosunda değişikliğe gitti. Pfizer logosunda bilime olan tutku ve sadakati simgeleyen ikili sarmal kullanıldı.

İki Boyutluya Geçiş Yapan “Nissan”

@otoloka

Geçtiğimiz sene yeni elektrikli otomobilini çıkartan Nissan, yeni logosunu da tanıttı. Ek olarak daha önceki logolarında olduğu gibi kurucusu bu logoda da, markanın zengin mirasına ve yenilikçi kültürüne bağlı kalıp geleceğe yoğunlaşmayı hedefliyor.

Değişen Logolar – Gittigidiyor

Gittigidiyor’un değişen logosu, teknoloji ve alışverişin bir araya geldiği bu mecrada kullanıcılarına benzersiz bir alışveriş tecrübesi yaratmayı ifade etmektedir. Diğer yandan dijitale dönüşen dünya ile beraber tasarımların da minimale döndüğü günümüze uygun olarak dizayn edilen yeni logoda renkler bu sefer noktalara taşındı.

Son olarak birçok firmanın katıldığı bu logo değişikliğine gitme kararı beğenildiği kadar çok da eleştirildi. Aslında bu konunun bir çok sebebi var gibi görünüyor. Dijital ekranlar da daha özgür reklamlar için logoların sadeleşmesinin gerekmesi veya Minimalizm’e dönüş olarak görülüyor. Diğer yandan naçizane düşüncelerimiz ise değişikliklerin iyi olduğu yönündedir…

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar