H&M Değiş-Tokuş Marketini Açtı!

H&M Türkiye

Paylaşmayı unutmayın.

H&M’nin bir sosyal sorumluluk projesi değeri taşıyan “Değiş-Tokuş Marketi” kampanyasına geçmeden önce onu biraz tanıyalım.

Kimdir H&M?

1947’de kurulan H&M, adını “Hennes & Mauritz” in kısaltmasından alan bir İsveç markası. Hennes İsveççede “kadın” anlamına gelmektedir. 1947 yılında H&M markasının kurucusu Erling Persson, Hennes ismi altında satılmak üzere bir kadın koleksiyonu hazırlamış. Persson, 1968 yılında firmasını büyütmek amacıyla Stockholm’de av malzemeleri satan Mauritz Widfoss’u satın almış. Bu hamlesinden sonra ise “H”nin yanına “M”yi de eklemiş. Bu eklemenin sebebi ise, kadın koleksiyonları hazırlayıp satmakla işe başlayan firmanın, erkeklere yönelik koleksiyonlar da hazırlamak istemesiymiş.

Yenilikçi tasarımlarıyla küresel olarak tanınan bu marka, 60’tan fazla ülkede 4000’den fazla mağazasıyla müşterilerine hizmet veriyor. Kuruluş bünyesinde H&M, COS, Monki, Weekday, Cheap Monday ve Other Stories gibi giyim ve H&M Home gibi ev aksesuarları markalarını barındırıyor.

H&M mağazaları

Türkiye için online satış mağazasını Mart 2017’de açan H&M’in ürünleri birçok e-satış sitesine dağıtılmış olsa da ana tanıtımını kendi web sitesi aracılığıyla yapıyor.

H&M Türkiye ülke sorumlusu Thomas Coellner, H&M Online mağazasının açılışıyla ilgili şunları söylemiş:

“Türkiye’de online satışa başlıyor olmaktan dolayı çok heyecanlıyız. Her zaman Türkiye pazarına olan inancımızın altını çizdik ve şimdi bu yeni yatırımımızla Türkiye’nin her yerindeki insanlara tek bir tıklama ile telefon, tablet, bilgisayar nereden isterlerse modamıza ulaşma imkanı sunuyoruz.”

Ama şimdi değiş-tokuş zamanı!

DEĞİŞ-TOKUŞ MARKETİ X H&M

H&M, ilk kez 2014 yılında herhangi bir markadan kullanılmayan kıyafetleri getirerek geri dönüşüm ile yenileme ücretlerinin karşılanması üzerine bir kampanya başlatmış. 2015’te de London College Of Fashion ile birlikte “fashion recycling week” adıyla modanın geri dönüşümü için spesifik bir kampanyaya imza atmış. Bu kampanyada moda öğrencileri bağışlanan kıyafetlerle yeni tasarımlar yaratarak tasarımlarını H&M vitrinlerinde gösterme şansına erişmişler.

fashion recycling week

2017’de kampanyasını Türkiye’de de kendi web sitesi üzerinden “Değiş-Tokuş Marketi x H&M” başlığı ile duyuran H&M, bu hareketi ile giyim markaları arasında daha önce görülmemiş bir kampanyaya bir kez daha imza atıyor.

takas

@H&M

Giyim ürünleri satan bir marka, ham maddesini daha önce hiçbir markanın düşünmediği bir şekilde elde etme yoluna gidiyor. Daha çok beyaz eşya ve TV markalarının kullandığı değiş-tokuş yöntemi, bildiğimiz kadarıyla, ilk kez bir giyim markası tarafından kullanılıyor.

Marka değiş-tokuş marketi kampanyası ile bir ilke imza atarak hem bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştiriyor hem de pazarlama açısından bir kazanç elde etmiş oluyor.  Düşünsenize, öyle bir kampanyanız var ki, üretim için ham madde sağlayarak aynı zamanda geri dönüşümü destekleyen bir sosyal sorumluluk projesine imza atıyorsunuz. Bununla da kalmıyor ve böyle bir reklam için çok da bir maliyete katlanmıyorsunuz.

Ayrıca marka pazara da iniyor. Alışveriş merkezlerinden hoşlanmayan kişilere bu pazarlarda dokunmak da harika bir fikir bize göre.

geri dönüşüm

@conventgarden

“Burada geri dönüşüm var!” sloganıyla yola çıkan marka, bu kampanya ile ilgili açıklamasında şunları söylüyor:

“Eski, kullanılmayacak durumdaki tekstil ürünlerini getir, yeni doğa dostu ürünlerle değiştir! Değiş-Tokuş Marketlerimiz 1 Mayıs’a kadar Capitol ve İstinyePark’ta! Dilersen bizi pazarlarda yakala: 29-30 Nisan ve 6-7 Mayıs’ta Bomonti Bit ve Bomonti Organik pazarlarındaki H&M alanında geri dönüşüme katkıda bulunabilirsiniz!”

Kısa süre için geçerli olan bu kampanyayı, hem bir ilk olması açısından hem de markanın müdavimleri için buradan duyurmuş olalım. Diğer yandan çevreyi korumak açısından da önem taşıyan ve böylesine bir değer yaratan bu kampanya fark edilmeyi de hak ediyor.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar