Dahiyane Logolar Bize Ne Söylüyor?

dahiyane-logolar

Paylaşmayı unutmayın.

Dahiyane Logolar Bize Ne Söylüyor? – Her gün karşımıza çıkan logolar, kimi zaman renkleriyle kimi zaman ise şekilleriyle bizde etkiler bırakabiliyor. Logolar markaların en önemli görsel göstergeleridir. Ama bazı logolar var ki; dahiyane bir şekilde hazırlanmış. Güzel görünmenin ötesinde çok güçlü anlamlar yüklemişler. Çünkü her marka kendi logolarında özgün ve sağlam logolara ihtiyaç duyuyorlar. Nasıl insanların belli karakterleri var ise aynı şekilde logo ve markaların da var. Eğer kendi karakterlerini de anlatabilecekleri en kolay yöntem ise bu logolardır. Dahiyane Logolar nasıl olmalı nasıl etkili oluruz gibi bir çok sorunun cevabını logoyu tasarlayanlar vermiş.

Markalar logoların özellikle renklere dikkat etselerde bazı şekillerle ya da yazı tipleri insanların psikolojilerinde etken. Hatta Mavi: güven, güç, inanç anlamlara gelirken ya da Kırmızı: hareket, enerji, göz alıcı, ilgi çekici gibi renklerin kullanılması böyle etkiler bırakabiliyor.
Peki, bu logolar bize neler anlatılmak isteniyor? Hep birlikte şirket Logo’larının bizlere ne söylediğine bir bakalım.

Dahiyane Logolar

1. Amazon

@Amazon

İlk bakışta, Amazon’un logosu özel bir şey benzer biçimde gözükmüyor. Fakat şirketin felsefesi düşünülerek tasarlandı. Turuncu ok,  ‘A’dan ‘Z’ye uzanırken bizlere akla gelebilecek her ürüne ulaşabileceğimizi. Ve ayrıca okun şekli ile de Şirketin müşterilerini memnun etmek istemesi sebebiyle bir gülümseme benzemesiye benzetilmiştir. Amazonun eğer bir mottosu olsaydı, “A’dan Z’ye bütün aradıklarınızı memnuniyetle alırsınız” diyor.

2. Formula 1

@Formula1

Formula 1 Logosu kendi içinde minik bir illüzyona sahip. F’ harfi ile Formula 1 logosundaki kırmızı çizgiler arasındaki boşluğa dikkatlice bakarsanız, 1 rakamını görebilirsiniz. Logonun kırmızı çizgileri ise elde edilen yüksek hızın grafiksel bir göstergesidir.

3. FedEx

FedEx Express bir kargo şirketi ve logoları oldukça yaratıcı. Eğer dikkatlice bakarsanız, E ve x harfleri arasında bir ok görebilirsiniz. Bu ok, markanın kargoları çok hızlı bir şekilde göndereceğini ifade ediyor. Ayrıca bazı yerlerde ise ileri görüşlülüğünü ve geleceğe yönelik bakış açısını ettiğini duyabilirsiniz.

4. Adidas

Adidas’ın Yeni Logosu

Adidas dünyaca ünlü bir spor giyim markası. Şirketin logosu zaman içinde değişti ama her zaman üç şerit sabit kaldı. Adidas logosunda ki üç şerit yazının üstünde bir üçgen oluşturacak şekilde yapılandırıldı. Üçgen ise, tüm sporcuların üstesinden gelmek zorunda olduğu zorlukları temsil eden bir dağı simgeliyor.

5. NBC News

NBC News Logosu

Televizyon kanalı NBC News’in hikayesi biraz daha yaptıkları işten ilham alınarak tasarlanmış. 1950’li yıllarda NBC’nin sahibinin tv üreticisi RCA olması ve RCA’nın ilk renkli televizyonları üretmeye başlamış olmasıdır. RCA, siyah ve beyaz televizyon izleyen insanların neleri kaçırdığını göstermek istemiştir, ve bu nedenle renkli bir logo yaratmışlardır. Bu sayede hem renkli televizyonun yaratıcısı olduklarını vurgulamış hem de akıl dolu bir logo tasarlamışlar.

6. LG

Dünyaca ünlü teknoloji şirketlerinden LG’nin logosu  bir yüzün logo ile birleştirilmiş bir görüntüsüdür. Şirkete göre bu yüz, müşterileri ile insani ilişkileri sürdürme arzusunu temsil ediyor.

7. Continental

Otomobil lastikleri üreticisi olan Continental, logosunda ilk iki harfi bir otomobil tekerleğinin simgesini oluşturulmaya çalışılmış.

8. Audi

Audi Logosu

Basit ve sade, değil mi? Ünlü Otomobil üreticisi Audi’nin logosunda ki bu halkaların her biri 1932 senesinde Auto-Union Consortium kurucusu dört firması temsil etmektedir. Bu şirketler DKW, Horch, Wanderer ve Audi şirketleridir.

9. Hyundai

Yine Otomobil üreticlerinden biri olan Hyundai logosunda sadece adının ilk harfi olduğunu düşünsekte. Ancak gerçekte ‘Н’ harfi iki kişiyi (müşterinin ve şirketin temsilcisinin) el sıkıştığını simgelemektedir

10. Apple

İlk Apple logosu, Isaac Newton’ın bir ağacın altında, kafasına bir elma düşmek üzereyken oturduğu bir logoydu. Ardından logo değiştiğinde elmanın kalmasının sebebi ise Hristiyan inancına göre Adem ve Havva’nın “Bilgi Ağacı’ndan” kopardıkları yasak meyveyi temsil etmektedir. Yani Elma = Bilgi.

Paylaşmayı unutmayın.

eminkotan

17 yaşında iOS developer & teknolojiyi ve bilimi yakından takip eden. Nevi şahsına münhasır kişilik.

İlgili Sayfalar