Cyberpunk Temalı Birbirinden Güzel 10 Steam Oyunu

Paylaşmayı unutmayın.

1980’lerde doğmuş bir bilimkurgu alt türü olan cyberpunk, son yıllarda yeniden oldukça popüler hale geldi. Bilimkurgu türüne bir tepki olarak doğan cyberpunk, bilim ve teknolojinin aşırı ilerlediği distopyalara odaklanıyor. “Yüksek teknoloji, düşük yaşam” cyberpunk temasını en iyi yansıtan ifadelerden biri. Neon ışıklar, yağmurlu ve kapalı hava, uçan arabalar, gelir eşitsizliği, yapay zeka, vücut implantları gibi kavramlar da bu türü başarılı biçimde özetliyor.

Doğduğu günden bu yana varlığını sürdüren cyberpunk türü, edebiyat, sinema ve oyun gibi sektörlerde etkisini hızla artırmaya devam ediyor. Özellikle oyun sektörü, bu türün popülaritesini koruması açısından büyük önem taşıyor. Günümüzde cyberpunk temasını RPG, FPS, görsel roman ve daha birçok farklı tür oyunda görebilmek mümkün. Her bir oyun bu temayı farklı biçimlerde yansıtmayı seçiyor. Bu yazımızda sizin için cyberpunk temalı birbirinden güzel 10 Steam oyunu derledik.

1- VA-11 Hall-A: A Cyberpunk Bartender Action

Steam

VA-11 Hall-A, distopik bir gelecekte geçen etkileyici bir hikayeye sahip benzersiz bir oyun. Oyun size insan ve yapay zekanın bir arada yaşadığı bir dünyada barmen olma imkanı tanıyor. Bu cyberpunk dünyada müşterilerinizin içki siparişlerini hazırlarken aynı zamanda hayat hikayelerini dinleme fırsatı elde ediyorsunuz. Oyunun sürükleyici atmosferi, oyuncuya unutulmaz bir deneyim sunuyor. Ayrıca çeşitli karakterler arasındaki etkileşimler ise cyberpunk evreninin derinliklerine dalmanızı sağlıyor.

2- Neo Cab

Steam

Neo Cab, makineleşmiş bir gelecekte geçen dokunaklı bir hikayeye sahip etkileyici bir oyun. İnsanların kullandığı araçların yerini robotların aldığı bu dünyada, Neo Cab adlı insanlı taksi firmasının birkaç sürücüsünden biriyiz. Yolculuğumuz boyunca farklı kişiliklere sahip yolcuların hikayelerini dinliyor ve bazı kararlar veriyoruz. Teknolojinin ve insanlığın geleceği üzerine düşündüren Neo Cab, hikayesi ve atmosferiyle kesinlikle şans vermeniz gereken cyberpunk oyunlardan biri.

3- Red Strings Club

Steam

Red Strings Club, etkileyici bir cyberpunk dünyasında geçiyor. En başta bir barmeni kontrol ettiğiniz bu oyunda, farklı müşterilere içecekler hazırlayarak hayat hikayelerini öğrenme şansına sahipsiniz. Ek olarak bir hacker ve bir androidi de yönetiyorsunuz. Oyun, bazı zor seçimler ile sizi bir şeyleri sorgulamaya ve duygularınızla yüzleşmeye itiyor. Ek olarak oldukça felsefik bir yana sahip olan bu oyun, teknolojinin insan hayatına etkisi gibi derin konuları ele alırken sizi de bu karanlık geleceğin içine çekiyor.

4- Shadowrun Returns

Steam

Shadowrun Returns, distopik bir geleceğin kapılarını açan zengin bir oyun. Oyunun özgünlüğü, klasik RPG mekanikleri ile cyberpunk ve fantezi öğelerini mükemmel bir şekilde birleştirmesinde yatıyor. Bu fütüristik dünyada insanlar, yapay zekalar ve mitolojik yaratıklar bir araya geliyor. Ayrıca oyundaki her bir görev, derinlemesine bir hikayeyi çözmeyi gerektiriyor. Karanlık sokakları, tehlikeli görevleri ve derin hikayesiyle, Shadowrun Returns oyuncuyu etkileyici dünyasına davet ediyor.

5- Citizen Sleeper

Steam

Bir uzay istasyonunda geçen Citizen Sleeper, metin tabanlı bir rol yapma oyunu. Biz ise bu istasyonda bir bilinç olarak yer alıyor ve hayatta kalmaya çalışıyoruz. Bunun için de farklı karakterlerle tanışıp arkadaşlık kurmamız gerekiyor. Oyun genel olarak insanı insan yapanın ne olduğu, bilincin bedene bağlı olup olmadığı yahut bedenden ayrı var olup olamayacağı gibi konulara değiniyor. Özellikle cyberpunk kültürünün yanı sıra bilinç ve varoluş gibi alanlara ilgiliyseniz ve diyalog okumayı seviyorsanız bu oyunu denemelisiniz.

6- 2064: Read Only Memories

Steam

Citizen Sleeper gibi 2064: Read Only Memories de point&click tarzında metin tabanlı bir rol yapma oyunu. Oyun, etkileyici hikayesiyle öne çıkıyor. 2064 yılında San Francisco’da geçen bu oyunda, insanlık ve robotlar iç içe yaşıyor. R.O.M. adı verilen bu robotlar, birçok işi insanlar için yerine getiriyor. Biz ise bir gazeteci olarak, yakın bir arkadaşımızın geliştirdiği bir R.O.M. ile birlikte kaybolan arkadaşımızı arıyoruz. Oyun, şehrin sırlarını keşfederken cyberpunk evreninin büyüleyici atmosferinde kaybolmayı sağlıyor.

7- Gemini Rue

Steam

2011 çıkışlı Gemini Rue, 2229 yılında geçen karanlık bir atmosfere sahip distopik bir oyun. Noir tarzı anlatımı ve derinlemesine hikayesi ile öne çıkmayı başarıyor. Oyunda yönettiğiniz iki karakter var. Önce suikastçı geçmişi olan bir karakterle kaybolan kardeşinizin izini sürüyorsunuz. Ek olarak rehabilitasyon merkezinde kalan bir karakterle geçmişinizi hatırlamaya çalışıyorsunuz. Kısaca oyun karakterler arasında geçiş yaparak ilerliyor. Karanlık sokaklar, gizemli şirketler ve karanlık sırlarla dolu bu dünyanın sizi içine çekeceği kesin.

8- Invisible, Inc.

Steam

Invisible, Inc., taktiksel zeka gerektiren sıra tabanlı bir casusluk oyunu. Düşmanlarla dolu bir dünyada bir casus olarak yer aldığımız bu oyunda stratejik kararlar alarak çeşitli görevleri tamamlıyoruz. Örneğin şirketlere sızıyor, gizli bilgiler edinmeye çalışıyoruz. Yetenek ve kaynaklarımızı doğru kullanarak şirketlere gizli operasyonlar düzenlerken, aynı zamanda düşmanları alt etmeye çabalıyoruz. Oyunun gizemi ve taktiksel oynanışı, sizi bu tehlikeli casusluk dünyasına kapılmaya itecek.

9- Transistor

Steam

Transistor, benzersiz bir aksiyon-rol yapma oyunu. Oyun Cloudbank adlı fütüristik bir şehirde geçiyor. Baş karakterimiz Red isminde şarkıcı bir kız. Bir gün robotik bir grup tarafından saldırıya uğrayan Red, en değerli şeyi olan sesini kaybediyor. Transistor isimli gizemli bir silah ise oyun boyunca karakterimizin sesi olmaya çalışıyor. Hem şehirde çıkan kaosu durdurmak için hem de sesimizi geri kazanmak için çıktığımız yolda Transistor bize yardımcı oluyor. Farklı bir cyberpunk deneyimi için bu oyuna kesinlikle şans verin.

10- Cloudpunk

Steam

Cloudpunk, yüksek binalar ve neon ışıklar ile dolu bir metropolde geçen hikaye odaklı bir oyun. Oyun boyunca Cloudpunk adlı bir kurye şirketinde teslimat görevi yapan bir karakteri canlandırıyoruz. Uçan arabamızla kargoları ulaştırırken, bir yandan da farklı karakterlerle etkileşime giriyoruz. Böylece şehirdeki sırları keşfetme imkanına sahip oluyoruz. Sırları çözerken ve karakterlerin yaşamlarına dokunurken, Cloudpunk bize unutulmaz bir macera sunuyor.

Sonuç

Cyberpunk temalı oyunlar, yüksek teknolojinin ve distopik dünyaların kesişiminde benzersiz deneyimler sunuyor. Bu oyunlar neon ışıkların altında geçen, yapay zeka ile insanlığın sınırlarını sorgulayan hikayeleriyle oyuncuları etkiliyor. Her bir oyun, kendi atmosferi ve derinliğiyle cyberpunk kültürünü farklı bir açıdan ele alıyor. Siz de cyberpunk evreninin içine dalarken farklı hikayeler deneyimlemek istiyorsanız listemizdeki oyunlara mutlaka şans vermelisiniz.

Bonus: Pixel Art ile Yapılmış En İyi 6 Steam Oyunu

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar