Covid-19 Perakende Alışverişini Nasıl Şekillendirecek?

covid-19-perakende-alisverisini-nasil-sekillendirecek?

Paylaşmayı unutmayın.

Covid-19 Perakende Alışverişini Nasıl Şekillendirecek? – Covid-19 salgını dünyayı tamamıyla değiştirdi. İnsanlar artık evlerinden çalışmaya başladı, dersler çevrim içi platformlara taşındı, birçok üniversite uzaktan eğitime geçtiğini duydu. Bununla birlikte alışveriş sektörü de oldukça büyük değişimlere uğradı. Kimi dükkanlar kapandı, kimi markalar çevrim içi satışa yöneldi. Covid-19’un bu sektör üzerindeki uzun vadeli etkilerini henüz kestiremiyoruz ama her şekilde önlem almak şart. Peki ne mi yapmalısınız? Sizi bunun için aşağıya bekliyoruz. Şimdiden iyi okumalar!

Covid-19 Perakende Alışverişini Nasıl Şekillendirecek?

5) Giriş ve Çıkış Kat Planlarını Optimize Edin.

covid-19-perakende-alisverisini-nasil-sekillendirecek?
@red

Sosyal mesafenin önemi artık su götürmez bir gerçek. Peki bunu mağazalarda nasıl uygulayacaksınız? Tabiki kat planlarını değiştirerek. 

Hızlı bir giriş ve çıkış için mağaza düzeninizi optimize etmeniz gerekiyor. Tüketicilerin değişen alışveriş alışkanlıklarına uyum sağlamak her zamankinden daha önemli. Alışveriş yapanlar artık mağazalara girdiklerinde alıp çıkmak için ordalar. 

Gerçek mekanda faaliyet gösteren mağazalar, müşterileri içeri girmenin sağlıklı ve güvenli olduğuna ikna etmelidir. Bu durumda sadece kat planınızı değiştirmek yeterli olmayacaktır. Aynı zamanda personelinize eğitim vererek müşterilerinizin doğru bir şekilde yönlendirilmesini sağlamalısınız. 

4) Sosyal Birlikteliklerden Çok Ev Ortamına Odaklanın.

covid-19-perakende-alisverisini-nasil-sekillendirecek?
@steveng

İnsanlar evlerine kapanmışken ve sosyal ortamlarda çok bulunmuyorken artık bu amaca yönelik ürünlerden yavaş yavaş uzaklaşmalısınız. Kleinhenz’ın analizlerine göre, iPad ve dizüstü bilgisayarlar gibi uzaktan öğrenme araçları ve yerinde kalma rutinlerini yansıtan diğer ürünlerde büyük bir satış patlaması bekleniyor. Bu şu anlama geliyor: Kişisel ürünlere odaklanmanın tam zamanı.

Ayrıca insanların beraber yemek yemek için toplanmaması yiyecek harcamalarında azalmaya sebep oluyor. Büyük ve süslü yemekler yerine küçük öğünler tercih ediliyor. Sizin de bu duruma uyum sağlayarak uygun ürünleri seçmeniz gerekiyor.

3) Önce Güvenliği Sağlayın. 

covid-19-perakende-alisverisini-nasil-sekillendirecek?
@abcnews

Daha öncede belirttiğimiz gibi müşterilerinize mağazanızın güvenli olduğunu göstermelisiniz. Bu sadece girişe ve çıkışa dezenfektan koymanız anlamına gelmiyor. Personelinize Covid-19 eğitimi vererek işe başlayabilirsiniz. Farkındalığı arttırarak personelinizin ortamın gerekliliklerini yerine getirmesini sağlamalısınız. Yukarıda bahsettiğimiz kat planı değişiklikleri ve giriş-çıkış ayarlamaları sizi bir adım daha ileriye taşıyacaktır. Tabiki maske ve eldiven kullanımı, temassız alışveriş ve ateş ölçümü gibi konularında üstünde durmanızda fayda var.

2) Ekstra Personel Alımı Yapın. 

Tüm Covid-19 sürecinin mağazanızdaki personel ihtiyacını azaltacağını düşünebilirsiniz. Sonuçta normalden daha az sayıda müşteri perakende alışverişi tercih edecektir. Fakat mağaza içindeki kaosun büyüyeceğini unutmayın. 

Gerek sağda solda dokunulup bırakılmış ürünleri toplamak gerekse müşteriye yardım etme amacıyla ekstra personele ihtiyaç duyabilirsiniz. Aynı zamanda ürün alımı, iade süreçleri, ek temizlik aşamaları gibi prosedürler gerektiğinden uzun sürebilir. Bu süreçleri kısaltmak adına işe alım yapmak işletmenize fayda sağlayacaktır.

1) Daha Fazla İade Gelmesine Hazırlanın.

@shoppingworld

Müşteriler çevrimiçi satın alırsa, bir şeyler denemek veya ürünü gerçek hayatta görmek için mağazaya giremeyecekleri ve sonunda bu ürünlerin çoğunu iade ettikleri için muhtemelen ihtiyaç duyduklarından fazlasını satın alacaklardır. Ayrıca, muhtemelen düşünmeniz gereken ek temizlik süreçleriniz vardır. Bu süreçleri optimize etmeye başlayın.

Ayrıca iade süreçleri normalden çok daha uzun sürebilir. Bu sebeple yukarıda bahsettiğimiz gibi ek personel alımı yapabilir, markanızın bu süreci kısaltmasını sağlayabilirsiniz.

Covid-19’un durumu belirsizliğini koruyor fakat perakende alışveriş dünyasının oldukça büyük değişimlere uğrayacağı kesin. Henüz tam olarak nasıl bir adaptasyon sağlanacağını kestiremiyoruz ama yukarıda bahsettiğimiz trendleri uygulamanın size büyük avantaj sağlayacağına eminiz. Siz de yavaş yavaş bu trendlere ayak uydurun ve markanızı korumaya başlayın! 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar