Covid-19 Mağazası Açıldı!

covid-19-magazasi-acildi!

Paylaşmayı unutmayın.

Covid-19 Mağazası Açıldı! – Covid-19 mağazası deyince aklınıza muhtemelen Covid-19 normalleri ile düzenlenmiş bir mağaza geliyor.  Durum bundan biraz farklı. Düzenlemeler baki fakat mağaza hakikaten Covid-19 mağazası. Bu mağazada salgın sürecinin ve virüsün getirdiği bir takım ihtiyaçlar satılıyor.

Covid-19 Mağazası Açıldı!

Amerika’da açılan ‘’Covid-19 Essential’’ isimli mağazanın kurucusu, Covid-19 sürecindeki maske ve dezenfektan talebinin altını çiziyor. Virüs ile ilgili ihtiyaçların bu mağazanın bünyesinde mevcut olduğunu öne sürüyor.

İhtiyaçlara Göre Satış

Salgının başından beri maske ve dezenfektan gibi ihtiyaç duyulan hijyen malzemelerine erişimde dünyada belli başlı sıkıntılar yaşandı. Sıkıntıların temel sebebi bu ürünlerin üretimindeki eksik planlamadan kaynaklanıyor. Sonuç itibariyle dünya her dakika bir virüsle mücade etmiyor. Fakat bu noktada gözden kaçırmamak gerekirki; virüs salgını dünyanın başına gelebilecek ihtimaller dahilinde olan bir felaket. Bugün nasıl depremlerle alakalı sürekli kamu spotlarını, hatırlatmaları görüyor ve deprem tatbikatları düzenliyorsak virüsle ilgili de insanlık olarak bir tedbir planımız bulunmalıydı. Üstelik bu dünya için ilk değil.

pixabay.com

 Pandemi sürecindeki ihtiyaçlardan çıkarmamız gereken bir dersin de pandemi süreçlerine hazırlıklı olmak gerektiği ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Bir önceki yüzyılda ortaya çıkan İspanyol gribi 2 sene sürmüş ve miyonlarca insanın hayatını etkilemiştir. Bu tip salgınların birkaç sene sürdüğü öne sürülüyor. Hem bu süreçteki talebi karşılamak için hem de olası başka bir salgına karşı gerekli görülen virüs mağazaları oldukça önemli.

covid-19-magazasi-acildi!
pixabay.com

Covid-19 Essential mağazasına girmek isteyen müşterilerin bugün pek çok mağazada olduğu gibi ilk önce vücut ısıları kontrol ediliyor sonra maskeli bir şekilde içeri alınıyorlar.

Mağazada kişiye özel tasarlanmış termometreler, maskeler olduğu gibi temassız kapı açıcı aparatlar, telefon temizleyicileri ve dezenfektan satışı da yapılıyor. Sürekli maske ile dolaşıyor olmamızın kimilerine göre getirdiği bir ihtiyaç olan kumaştan yıkanabilir maskeleri mağazada istediğiniz materyallerle istediğiniz gibi tasarlayabiliyorsunuz.

covid-19-magazasi-acildi!
pixabay.com

Bu mağazanın yanı sıra adı pandemi olan mekanlar da açılmaya başlandı. Bugün her bir mekan için Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı rehbere göre alınması gereken belli önlemler var. Fakat adı direkt pandemi diye geçen bu mekanlarda işletmenin nasıl olacağı, bizi neyin beklediği bir muamma. Buna rağmen yaşadığımız pandemi süreci ile alakalı genel bir bilinç yaratacağı kesin.

Sonuç Olarak:

Uzun bir süredir evde geçirdiğimiz günlerin sonunda yavaş yavaş adımımızı dışarıya atmaya başladık. Tüm salgın süresi boyunca evde kalmanın mümkün olmayacağını zaten tahmin ediyorduk. Hareket alanımız, dışarıya çıkma şeklimiz, hijyenle ilgili hassasiyetlerimiz virüsle değişti. Şimdi sıra bize paralel olarak değişmesi gereken fiziki çevrede. Hep birlikte göreceğiz!

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar