Colossal ile İlham Perileriniz Şans Bulabilir

colossal

Paylaşmayı unutmayın.

Colossal ile İlham Perileriniz Şans Bulabilir – Christoper Jobson tarafından 2010 yılında kurularak , UTNE Medya Kapsamı Sanat ödülü kazanan “Tate Modern of the Internet “ adı verilen Colossal uluslararası bir sanat platformudur. Ulusal Sanat bağışları tarafından da övgüler alarak dikkatleri üzerine toplamasıyla sanat dünyasına kalıcı izler bırakmaya devam etmektedir. Çevrim içi görsel sanat galerisi görevi üstlenen Colossal ‘ın vizyonu bir sanatı yorumlamak veya eleştirmekten ziyade sanatsal becerilerin ve umutların geleceğe taşımak isteyen sanatçıların seslerini duyurmak. Platform sanatın herkes için erişilebilir olmasına olanak sağlamaktadır. Katkıda bulunan editör kadrosu eşliğinde website ve sosyal medya izlenimleri beraberinde aylık 10 milyon okuyucuya ulaşmaktadır. Webby ödüllerine aday gösterildiğini de belirtmek isteriz.

Güzel sanatlar başta olmak üzere, tasarım, modern el sanatları, sokak sanatı, fotoğraflar, illüstrasyon gibi rengarenk seçeneklerin yanı sıra bilim ve animasyon görsel kültürü de çağdaş sanat platformuna işleyerek geniş bir yelpaze ile bizlere arşivlemektedir. İncelerken keyif veren ve rehberlik eden platformu ve bir kaç sanatçısını sizlerle paylaşmak isteriz.

Tasarım & İllüstrasyon

Alfabe Koleksiyonu / Jose Arias

Saçlarla ve karakterlerin zekasıyla dolu” bir projede grafik tasarımcı ve illüstratör Jose Arias’ın yaramaz olarak nitelendirdiği koleksiyonu incelerken epey keyif alacağınızı umuyoruz. İlginç tipografik özelliğe sahip bu tasarım aslında alfabetik bir şekle sahiptir. 36 Days of Type bir projesinin bir parçası olmuştur.

https://www.thisiscolossal.com/

Modern Bulmaca, Oyun ve Yaratıcı Kitler

Modern Bulmaca/ Megan Bakke

Zihninizi ve ellerinizi meşgul etmek için muhteşem bir seçim. Sanatçı Megan Bakke’ nin parlak renkli bulmacaları flamingolar, goriller, lama ve emusların portreleri ile oluşturularak vahşi hayatı çocuklar için eğlenceli hale getirerek görsel setler içeren bir tür oyuncaktır.

https://www.thisiscolossal.com/

Oyun/Jonathan Dorthe

Etkinlik arayan bireyler için modern dominolar ve geometrik bulmacalar ile yetişkinlere hitap eden sanatçı Jonathan Dorthe, 36 adet kombinasyonu içeren geometrik şekillerden oluşturmuş olduğu oyun karmaşık gibi gözüksede, ilgilenenler için oyunu kuralına göre oynanması gerektiğini önermektedir.

https://www.thisiscolossal.com/

Yaratıcı Kitler/ Barbara Dziadosz

Kralları, kraliçeler ve krikolar içerikli bireysel renkli oyun kartları Barbara Dziadosz tarafından modernize edilerek eğlenceli görselleri evlerinize konuk ediyor. Kartlarda, süslü kıyafetler ve saray havasını yaşatarak farklı bir akımın öncüsü olan Almanya merkezli sanatçının takipçilerine bir mesajı var “salgın nedeniyle sevkiyatlar geçilebililir.”

https://www.thisiscolossal.com/

İnternetten dünyasından sıyrılmanıza yardımcı olabilecek modern bulmaca ve oyunları satın almak isteyenler için https://www.etsy.com/?ref=lgo adresine göz atabilirsiniz.

Fotoğrafçılık

Jean Counet / Covid-19

Yönetmen Jean Counet tarafından çekilmiş olan Amsterdam, New York ve San Francisco şehirlerine ait  karantina altında şehirlerin alışılmadık ve rahatsız edici boş oluşuna değinerek pandemi sürecisinin bazen güzel ve büyüleyici, bazese korkutucu ve endişe verici olduğuna göstermektedir. Küresel salgının bu korkutucu yanlarına karşı bakış açımıza ve ruhumuza umut veren “Hayatta kalacağız”, “Biz Geçeceğiz” yazan işaretleri bir jest olarak sunmaktadır.

Derrick Lin / Minyatür Dünya

Sanatçı Lin, iş hayatının telaşına nazaran huzurlu iş ortamlarının olgusunu karşılaştırmaktadır. Bu durumu sorgulamamıza sebep olan minyatür dioramaları ile dikkat çekiyor. Hayatın rahatlatıcı yanlarını figürlerine işleyerek senaryolarını oluşturmaktadır. Ve minik mizahlarla bizlere zihinsel sağlık ve nezaket konularını vurgulamaktadır. Takipçileri ise Lina’ın bu şirin dünyası hakkında neşe ve sakinlik getirdiği ile ilgili dönüşler yapmaktadır.

https://www.thisiscolossal.com/
https://www.thisiscolossal.com/

Vadim Solovyov / Şehir Hayvanları

Vadim Solovyov tarafından gerçeküstü manzaralarla oluşturduğu kompozitelerini doğa hayvanları ile konumlandırarak şehrin sakinlerini şaşırtıyor. Evrenin ekolojik özelliklerinden biri olan hayvanların görselliğini metinsel anlatımla eş değere sahip olduğunu söyleyen sanatçı aslında eserlerinde derinlik aramadan ironik bir dil kullanmaktadır.

https://www.thisiscolossal.com/
https://www.thisiscolossal.com/

Colossal, sanatı olgusunu çepeçevre kuşatarak ruhunuzu hafifletmek konusunda ideal. Küçük dokunuşlar ile bakış açınızı değiştirerek ilhamın yanı başınızda olduğunu, uzandığınız da tutacağınızı hissettirerek içine çekiyor. Uluslararası platformda arşivlenmiş birçok sanat kollarını görmek mümkün. Sanat galerisi formunu titizlik ve itina ile göğüsleyen ve sanatçıların seslerini toplumla buluşturmakta usta bir aracılığa hizmet etmektedir. Christoper Jobson blog sayfası olarak çıktığı bu yolda, editör kadrosuyla tüm dünyaya sanat ve sanatçının inşa ettiği bu güzel platformu sunarak, ilgi uyandırmıştır. Takipçilerine eğlenceli ve keyif veren sanat galerisini sunmuştur.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar