Çocuklar İçin En İyi Android Uygulamaları

çocuklar için en iyi android uygulamaları

Paylaşmayı unutmayın.

Çocukların akıllı telefonlara ve tabletlere olan düşkünlüğü bazen yetişkinlerden daha fazla olabiliyor. Mümkün olduğunca korumacı içgüdü ile uzak tutmaya çalışsak da çocuklar çoğunlukla istediğini yaptırıyor; tablet ve telefonlara ulaşıyor. Peki, eğer telefonlarımız ve tabletlerimiz bir eğitim platformuna dönüşse? O zaman hem sizin için hem çocuklar için daha güzel olmaz mıydı? Çocuklarımızın kimlik gelişimleri için ebeveynlerin de kontrol edebileceği ve PlayStore’dan kolayca indirebileceğiniz 8 uygulamayı derledik sizin için. Laf aramızda, uygulamalar o kadar güzel ki bazen siz bile girmek isteyebilirsiniz! İşte çocuklar için en iyi android uygulamaları!

1- YouTube Kids

YouTube Kids

@Behance

YouTube Kids çevrimiçi videolar aracılığı ile çocukların dünyayı keşfetmesini sağlayan hem eğitici hem de eğlenceli bir YouTube uygulamasıdır. Ayrıca ebeveynlerin çocukların ne kadar süre izleyeceklerini ayarlayabilmeleri için zamanlayıcı ve çeşitli aramaları kısıtlamaları için arama kısıtlayıcı özellikleri de mevcut.

Uygulama kullanıcılar için sekiz farklı çocuk profili oluşturulmasına olanak tanıyor. Ayrıca çocuğunuzun TV’de izleyebilmesi için Chromecast desteği ile birlikte geliyor.

Youtube Kids uygulaması ücretsiz bir uygulamadır, reklamlar içerir. Ama reklam izlemek istemezseniz YouTube Red aboneliği ile YouTube Çocuk’ta reklamsız deneyimin keyfini çıkarabilirsiniz.

2- ABC Kids – Tracing & Phonics

ABC Kid TV

@i.ytimg

ABC Kids okul öncesi ve anaokulu çocukları için en iyi öğretici çevrimiçi uygulamalardan birisidir. İçerisinde pek çok izleme oyunları, harf eşleştirme gibi egzersizler barındırmaktadır. Çocuklar egzersizleri tamamladıkça çıkartma ve oyuncak toplayabilirler.

Uygulama aynı zamanda yetişkinlerin Öğretmen Modu’nu kullanmalarına ve rapor kartlarına bakmak için özelleştirme yapmalarına izin verir. Ayrıca uygulamanın arayüzü çocukların uygulamadan çıkmasını zorlaştırıcı şekilde tasarlanmıştır. ABC Kids uygulamasını Play Store’dan ücretsiz olarak edinebilirsiniz.

3- Endless Alphabet

endless alphabet

@i.ytimg

Endless Alphabet çocukların rahat bir biçimde alfabeyi öğrenmesi için geliştirilmiş bir uygulamadır. Zaman veya ödül kısıtlaması yoktur. Uygulamada 100 farklı kelime öğretici, animasyonu ile birlikte bulunmaktadır. Uygulama ücretsizdir ancak başlangıçta 7 farklı kelime ile birlikte açılır. Sonra bir defaya mahsus olmak üzere satın alma işlemi ile birlikte diğer kelimeler açılır.

4- KIDOZ: Discover The Best

KiDOZ

@kidoz

Çocukların saatlerce vakit geçirebileceği eğlenceli bir Android uygulamasıdır. Okul öncesi çocuklar için sürekli güncellenen videolar, fotoğraf galerisi, güvenli çocuk kamerası ve eğitici videolar bulunmaktadır.

Birden fazla hesap açılmasına olanak tanır ve profesyonel özellikleri sayesinde ebeveynlerin profilleri kontrol edebilmesine olanak tanır.

5- PlayKids – Tv Shows For Kids

@fossbytes

PlayKids mini oyunlardan ve favori animasyon gösterilerinden oluşan geniş bir koleksiyona sahip, eğlenceli bir Android uygulamasıdır. Ücretsiz oyunlar ve bulmacalar da bulunmaktadır. Ancak içeriğin tamamına erişmek hatta bazı videoları indirebilmek için abonelik gerekmektedir. Bunun dışında herhangi bir reklam ya da ücret içermez.

6- Kids Learning Puzzles PUZZINGO

@fossbytes

PUZZINGO, 0-5 yaş arası çocukların mekansal tanıma, eşleştirme ve motor becerilerini geliştirmek için hazırlanan eğlenceli bir Android uygulamasıdır. Her bölüm sonunda ödül olarak oyunlar ve her gün 1 adet Puzzle video vermektedir. 100’den fazla kelime içeren sekiz farklı bulmaca vardır. Ancak uygulama içi satın alımlarla birlikte 13’ten fazla farklı bulmaca paketine erişebilirsiniz.

7- Kids Doodle – Color & Draw

@fossbytes

Kids Doodle çocuklar için geliştirilen, eğlenceli bir çizim uygulamasıdır. Siyah bir fon üzerine çizilen neon renkler ile çocuklar özgürce yaratıcılıklarını geliştirebilirler. Telefonu sallayarak da beğenmedikleri çizimleri silebilirler. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamanın bir de çizimlerden oluşan film modunun bulunduğunu hatırlatmakta fayda var.

8- Kids Brain Trainer (Preschool)

@fossbytes

Çocukların bilişsel ve motor gelişimine destek olmak amacıyla tasarlanmış bu uygulamada 144 farklı oyun bulunmaktadır. Çocuklardan resimleri gölge eşleri ile eşleştirmek, bir resimde farklı olanı bulmak ya da aynı aileden olan resmi bulmak gibi görevler beklenir. Herhangi bir ücret istemeyen Kids Brain Trainer’ın uygulama içi reklamları bulundurmaktadır.

Dünya gittikçe dijitalleşiyor ve içerik oldukça kalabalıklaşıyor. Bu içerik yığınından çocuklarımızı korumak için en iyi yolları bulmalıyız. Bu noktada çocuklar için en iyi android uygulamaları ile umuyoruz sizlere destek olabildik.

Çocuklarımız her şeyimiz!

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar