Clubhouse Rakipleri Artıyor

Paylaşmayı unutmayın.

Clubhouse Rakipleri Artıyor – Clubhouse piyasa ’ya çıktığından bu yana en çok indirilen ve değerlendirilen uygulamalar arasında. Özellikle uygulamaya bu kadar ilgi gösterilmesinin sebeplerinden birinin pandemi olduğunu düşünenlerdenim. Sosyal hayatın neredeyse 0 noktasına indiği pandemi döneminde insanlık olarak çok zorlandık. Özellikle yeni sosyal ortamlara giremeyen insanlar Clubhouse gibi uygulamalara fazlaca ilgi gösterdi. Sürekli olarak evlerde olan ve sosyal çevreleri de değişmeyen insanlar dünyanın neredeyse her yerinden insanlarla sadece sesli olarak iletişime geçti.

Bu tarz uygulamaların kalıplaşmış, standart uygulamalara göre yükselişini gören bazı teknoloji şirketleri bu alanlara yatırım yapmaya başladı. Çoğumuzun müzik ve podcast yayınları dinlemek için kullandığı Spotify da bu alana yatırım yapan şirketlerden sadece biri.

Clubhouse Rakipleri Artıyor

Spotify: Betty Labs

Betty Labs şirketini birçoğumuz ilk defa duyuyor olabiliriz. Betty Labs şirketi Clubhouse ‘a çok benzer olan Lıcker Room uygulamasının yapımcısı olan şirket. Uygulama canlı sesli sohbet edebileceğiniz bir uygulama. Fakat uygulama sadece sporseverlere hitap ediyor. Ve sadece App Store da bulunuyor. Aslında Clubhouse gibi. Betty Labs şirketi geçtiğimiz günlerde Spotify tarafından satın alındı. Satın alımın ne kadara gerçekleştiği Spotify tarafından henüz açıklanmış değil.

clubhouse-rakipleri-artiyor
@tech.eu

Spotify ‘ın artık bünyesinde bulunan Locker Room uygulaması yapılan açıklamalara göre bir süre daha App Store da yayınlanmaya devam edecek. Fakat Spotify ‘ın uygulamayı satın almasının asıl amacını şu şekilde açıklayabiliriz. Spotify uygulaması hem IOS hem de Android cihazlarda kullanılabiliyor. Locker Room ise sadece IOS cihazlarda. Ve belli bir kitleye hitap ediyor. Spotify’ın birinci hedefi , Locker Room uygulamasını iki tür cihazın da kullanabileceği bir formata dönüştürmek. Müzik, kültür ve spor içeriğine daha geniş alanlara, kitlelere sunarak farklı bir isimle yeniden markalaşmak.

Spotify uygulamanın sadece onaylanmış profil sahiplerine değil herkesin sohbete ev sahipliği yapabileceğini açıkladı. Yani aynı zamanda bir albüm prömiyeri de yapabilirsiniz, canlı performans da sergileyebilirsiniz ya da soru-cevap oturumuna da ev sahipliği yapabilirsiniz.

Spotify’ın Ar-Ge sorumlusu Gustav Söderström’in yaptığı açıklamada paylaşılan  detayları destekler nitelikte;

“Profesyonel atletlere, yazarlara, müzisyenlere, söz yazarlarına, podcast yayıncılarına ve diğer küresel seslere; canlı tartışmalara, soru-cevap etkinliklerine ve daha birçok şeye ev sahipliği yapma fırsatı tanıyacağız.”

Clubhouse’a Yeni Rakipler  Yolda Mı?

clubhouse-rakipleri-artiyor
@gadgets.ndtv

Sesli iletişimi baz alan Clubhouse uygulaması pazarda yepyeni bir dönem başlattı. Dinamikler yerinden oynamaya başladı. . Bu bazda App Store da Clubhouse ‘un aktif olarak rakibi olan tek uygulama  Spotify tarafından satın alındı. Bu satın alımın gerçekleşmesi ile beraber  diğer uygulama geliştiricileri de harekete geçti. Twitter geçtiğimiz ayda ‘’Twitter Spaces ‘’adıyla bir geliştirme üzerinde çalıştığını duyurmuştu. Geliştirme test aşamasında ama paylaşılan detaylara göre ;

Twitter Spaces hem IOS hem Android hem de web sürümlerinde kullanılabilecek. Bu web sürümü oldukça iddialı bir geliştirme. Çünkü çoğu kullanıcı bu tarz uzun süreli sesli ve görüntülü sohbeti  kişisel cep telefonlarında yapmak istemiyor. Spaces kullanıcıların Twitter takipçileriyle sesli sohbet etmesine olanak sağlayacak. Bu zamana kadar paylaşılan detaylar kullanıcılar tarafından son derece beğeniliyor.

clubhouse-rakipleri-artiyor
@theverge

Çok şaşıracağımız bir uygulamada daha Clubhouse ‘a rakip olmaya hazırlanıyor.Linkedln. Profesyonel bir iş ağı sitesi olan Linkedln de geçtiğimiz günlerde Clubhose benzeri bir yapı üzerinde çalıştığını doğruladı. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre ;

“Profesyonel kimliğinizle bağlantılı sesli sohbet deneyimi yaratmak için bazı testler yapıyoruz. Üyelerimize platformda bulunan diğer kullanıcılarla bağlantı kurma yollarını arttırmak için; LinkedIn’in etkinlikler ve gruplar gibi diğer bölümlerine sesli sohbet özelliğini nasıl getirebileceğimizi düşünüyoruz.” Linkedln sözcüsü Suzi Owen ‘in açıklama da Clubhouse ‘dan içerik olarak çok farklı bir uygulama  olacağını destekler nitelikte. ‘’Profesyonel kişilerin kendilerini güvende hissettiği ve üretken olabildiği; güvenilir bir toplulukta saygılı ve yapıcı görüşmeler yapmalarına katkı sağlamak.’’

Clubhouse ‘a rakip olacak birçok uygulamayla daha gelecek günlerde karşılaşabiliriz. Fakat Clubhouse ‘ın mevcut pazardaki konumunu koruyacağını düşünenlerdenim.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar