Clubhouse Etkili Kullanma Yöntemleri

Paylaşmayı unutmayın.

Clubhouse Etkili Kullanma Yöntemleri Clubhouse, geçtiğimiz günlerde Android işletim sistemine sahip telefonlar için kademeli bir şekilde entegre olmaya başlamıştı. Fakat henüz Türkiye’deki kullanıcılar için kullanıma açılmış değildi. Kullanıcılar, yalnızca Google Play Store üzerinden ön kayıt oluşturabiliyord. Clubhouse tarafından geçen hafta yapılan açıklamayla birlikte; uygulama tüm dünyada Android işletim sistemli telefonlardan kullanılabilr hale geld. Kullanıcıların sosyalleşmesine ve içerik üretimine dayalı bir sistem olan Clubhouse, yeni bir sosyal medya mecrası olarak hayatımıza girdi. Peki, etkili şekilde Clubhouse kullanmak için ne yapılması gerekiyor?

Clubhouse Etkili Kullanma Yöntemleri

Uygulama Algoritması ve Çalışma Mantığı

Uygulamasının etkin bir şekilde kullanabilme için sistemin algoritması hakkında bilgi sahibi olmak faydalı olacaktır. Clubhouse algoritması, kullanıcıların seçtikleri ilgi alanları ve takip ettikleri kişilere göre içerik sunuyr. Yani, kimin takip edildiği algoritma açısından büyük önem taşıyor. Clubhouse’de kullanıcı olarak içerikleri zenginleştirmek istiyorsanız takip ettiklerinizi ve ilgi alanlarınızı düzenlemeniz gerekiyor. Ayrıca anahtar kelimelerle aramalar yaparak yeni içerikler keşfedebilirsiniz. Algoritmada öne çıkmak için yapabileceğiniz bazı şeyler bulunuyr. 

clubhouse-etkili-kullanma-yontemleri
Photo by William Krause on Unsplash

1) Clubhouse Profil Düzenleme

Clubhouse profil düzenleme, uygulamada istediklerinizi yapabilmeniz açısından önemli. Günümüzde hizmet vermekte olan dijital medyaların önemli kavramlarından birisi de anahtar kelimeler. Anahtar kelimeler, Clubhouse’de tıpkı Google’daki gibi bir işleve sahip. Anahtar kelimeler, uygulama içi SEO faaliyetlerini destekliyor ve aramalarda öne çıkılmasını, aynı zamanda profilin başkalarına önerilmesini sağlıyor. Bu sebeple, anahtar kelimelerin doğru şekilde seçilmesi etkileşim arttırmak açısından son derece önemli bir nokta. Anahtar kelime seçiminde şunlara dikkat edilmesi faydalı olacaktır;

  • Anahtar kelimeler, profile spam içermeyecek ve okunabilir şekilde eklenmeli. 
  • Asıl hedef kitleye erişimi sağlayacak olan, önemli anahtar kelimelere üst sıralarda yer verilmeli. 
  • Konsepti özetleyen anahtar kelimeler, çeşitlendirilmel. Önemli anahtar kelimelerin farklı varyasyonlarına da yer verilmel. 

2) Oda Açma Sıklığı ve Oda Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler 

clubhouse-etkili-kullanma-yontemleri
Photo by Good Faces on Unsplash

Clubhouse oda açma sayısı hakkında bir üst ya da alt limit bulunmuyor. Kullanıcıların ilgileri doğrultusunda oda açılabilr. Fakat haftada en az 3 defa oda açmakta fayda var.

Oda açarken, oda ismini dikkat çekici ve kitle odaklı seçmelisiniz. Aynı zamanda konuşmanın konusuna dair fikir vermenizde ilgi çekmenizi sağlayacaktır. 

3) Moderatör Olarak Dikkat Edilmesi Gerekenler – Clubhouse Etkili Kullanma Yöntemleri

clubhouse-etkili-kullanma-yontemleri
@negibi

Clubhouse da kendi odanızda ya da bir başkasının odasında moderatörlük yapabiliyorsunuz. Moderatörler; kimin konuşmacı olacağını belirleme, odayı kapatma ve konuşmacıların mikrofonlarını açıp kapatma yetkilerine sahip. Son olarak iyi bir moderatörlük yapmak için bazı noktalara dikkat etmelisiniz. Aşağıda yer verdiğimiz hususlara dikkat ederek Clubhouse odasını etkin şekilde yönetmek mümkün.

  • Moderatörlük yapacak kişilerin odanın düzenini koruması gerekiyor. 
  • Konuşma talep eden kişiler sıraya alınmalı…
  • Odaya yüksek takipçiye sahip birisi gelirse, öne çıkarmak için çaba gösterilmemeli. Zaten bu durum, Clubhouse’un vaatlerine aykırı.
  • Tartışma anlarında, provokatif ve saldırgan tavırlar sergileyen kişilerin kontrol altına alınması gerekiyor. İlgili kişilerin mikrofonları kapatılabilir ya da konuşmadan çıkartılabilr. Fakat bu durumun nedeninin diğer kullanıcılara açıklanması gerekiyor.  

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar