Çevrim İçi Müzeler – Ziyaret Edebileceğiniz 9 Birinci Sınıf Müze

Paylaşmayı unutmayın.

Çevrim içi Müzeler – Ziyaret Edebileceğiniz 9 Birinci Sınıf Müze – Covid-19’un etkisini hayatımızın her kısmında hissediyoruz. Sosyal hayatlarımızı bu duruma adapte ediyoruz, çalışma şekillerimizi değiştiriyoruz; daha çok evde kalmaya çalışıyoruz. Ama tüm gün evde olmak ve dışarıdaki hayattan bihaber olmak bazen çok can sıkıcı olabiliyor. Peki ne mi yapabilirsiniz? Müze gezmeye ne dersiniz?

Evet yanlış duymadınız. Dünyanın en ünlü müzeleri de ziyaretçilerini artık sanal ortamdan kabul ediyor! İşte karşınızda “Çevrim içi Ziyaret Edebileceğiniz 9 Birinci Sınıf Müze”! Çevrim içi müzeler, Şimdiden iyi eğlenceler.

Çevrim içi Müzeler – Ziyaret Edebileceğiniz 9 Birinci Sınıf Müze

9. The Metropolitan Museum of Art, New York

@newyork.ticketbar

Dünyaca ünlü The Met, 2 milyondan fazla sanat eserine ev sahipliği yapıyor ve tüm bunları görmek için artık New York’a kadar gitmenize gerek yok! The Met’in çevrimiçi turunda Vincent Van Gogh’un eserlerinden Jackson Pollock’un çalışmalarına kadar en etkileyici parçaları keşfedebilirsiniz. Ayrıca The Met, Google Kültür Enstitüsü ile de çalışarak kendi koleksiyonlarında yer almayan bazı parçaları da turlarında gösterir.

@metmuseum

8. The Dali Museum, Figueres

@airbnb

İspanya Katalonya’daki Figueres kasabasında yer alan Dalí Tiyatro Müzesi tamamen Salvador Dalí’nin sanat eserlerine adanmıştır. Dalí’nin yaşamı ve kariyerinin her dönemini çevreleyen birçok oda ve sergiye sahiptir ve sanatçının kendisi buraya gömülmüştür. Müze, alanların sanal turları ve birkaç sergi sunmaktadır. Bu sergilerde Dali’nin en önemli eserlerinden Port Alguer, Galarina, Ekmek Sepeti ve Leda Atomica’yı bulabilirsiniz. 

@salvador-dali

7. Smithsonian National History Museum, Washington DC

@flickr

Dünyanın en çok ziyaret edilen müzelerinden biri olan Smithsonian Ulusal Tarih müzesi, Washington D.C.’de yer alır. Fakat artık tüm o yolu gitmenize gerek yok. Smithsonian, tüm müzeyi en ince ayrıntısına kadar gezebileceğiniz bir sanal tur sunar. Bu turda 360 derece kamerayla Rotunda ve Memeliler Salonunu ziyaret edebilir, Böcek Bahçesini keşfedebilir, dinozorların arasından yürüyebilirsiniz. 

@naturalhistory

6. Uffizi Gallery, Florence

@digitalmeetsculture

Sanat tarihinin büyük adamlarını mı arıyorsunuz? O zaman doğru geldiniz çünkü hepsi buradalar. Botticelli, Titian ve Canaletto gibi dev sanatçıların eserlerini bulunduran Uffizi’nin dijital arşivlerinde 300.000’den fazla eser bulunur. Melekler, epifani ve “kültürlerarası vizyon” gibi temalar etrafında özenle seçilmiş turlar için HyperVisions sekmesine tıklamayı unutmayın. Sanat dünyasının en derin kuyusuna hoşgeldiniz. 

@uffizi.it

5. The Solomon R. Guggenheim Museum, New York

cevrim-ici-muzeler-ziyaret-edebileceginiz-9-birinci-sinif-muze
@guggenheim

Hangisi daha etkileyici bilemedik. Destansı Frank Lloyd Wright tasarımlı binası mı yoksa içerisinde bulunan Franz Marc, Piet Mondrian, Pablo Picasso ve Jeff Koons gibi sanatçıların eserleri mi? Tüm bunları oturduğunuz yerden keşfetmek elinizde! Gugg’ın tüm koleksiyonlarını ve sergilerini çevrimiçi olarak dolaşabilirsiniz! 

@artsandculture

4. The Broad, Los Angeles

cevrim-ici-muzeler-ziyaret-edebileceginiz-9-birinci-sinif-muze
@pinterest

Yayoi Kusama’nın Broad’daki “Sonsuz Aynalı Oda”sını duymuşsunuzdur. Peki Los Angeles’ta bulunan müzeye gittiğinizde içeride en fazla ne kadar vakit geçirebiliyorsunuz biliyor musunuz? Tamı tamına 45 saniye. Peki çevrimiçi katıldığınız turda? İstediğiniz kadar! İçeriye girin ve Broad’da istediğiniz kadar zaman geçirin. Hemen şimdi deneyin.

@youtube

3. Musée d’Orsay, Paris

@hisour

Louvre’un tam karşısında bulunan ve en az onun kadar büyük olan Orsay dünyanın en büyük İzlenimci, Post-Empresyonist eser koleksiyonuna sahiptir. Vincent van Gogh, Cézanne, Degas ve daha fazlası Orsay’ın kapıları arkasındadır. Etkileşimli interaktif galeriler sanatçıları size getirir ve daha fazlasını keşfetmenizi sağlar.

@artsandculture

2. Rijksmuseum, Amsterdam

cevrim-ici-muzeler-ziyaret-edebileceginiz-9-birinci-sinif-muze
@awesomeamsterdam

Rijksmuseum klasik Hollanda sanatı, Asya eserleri ve 17. yüzyıl gümüş porselen işçiliği eserlerinden oluşan devasa bir vahadır. 360 derecelik sanal turu kesinlikle denemelisiniz fakat Remembrandt’ın “Night Watch” adlı eserine geldiğinize durmanızı öneririz. Yakınlaşıp en ince detaylarına kadar inceleyebileceğiniz “The Night Watch”un sizi oldukça şaşırtacağına eminiz.

@artsandculture

1. British Museum, London

cevrim-ici-muzeler-ziyaret-edebileceginiz-9-birinci-sinif-muze
@wikidata

The British Museum ulusal tarih müzelerinin en babasıdır. 1759’da açıldığında, tüm dünyada halka açılan türünün ilk örneğiydi ve hala bize bugün nasıl yapıldığını gösteriyorlar. Çılgın grafikleri ve etkileyici müzikleriyle tüm dünyadan toplanmış en çarpıcı parçaları keşfedin. 5 kıtanın tarihini müzikal rehberler yardımıyla öğrenin. 

@britishmuseum

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar