Çalışanlar İçin En İyi Para Biriktirme Yolları Nelerdir?

calisanlar-icin-en-iyi-para-biriktirme-yollari-nelerdir?

Paylaşmayı unutmayın.

Çalışanlar İçin En İyi Para Biriktirme Yolları Nelerdir? – Para biriktirmek genel olarak birçoğumuzun ortak problemidir diyebiliriz. Elde ettiğimiz parayı kısa sürede tüketerek aslında gelecekte olabilecek ani bir ihtiyacı yok ediyoruz. Dolayısıyla elimizde bulunan parayı en iyi şekilde değerlendirerek kenarda biraz daha fazla birikim bırakabiliriz. Bu konuda ise İnternet üzerinde pek çok para biriktirme yolu bulunuyor. Söylenen yollardan ise en iyi olanlarını sizler için derledik.

Çalışanlar İçin En İyi Para Biriktirme Yolları Nelerdir?

Aylık Gelirinin Yüzde 10’unu Kenara Koy

@pexels

Genel olarak neredeyse hepimiz aylık ücretlerle çalışıyoruz ve elde ettiğimiz parayı ev faturalarına, gıdaya, eğlenceye ve giyime harcıyoruz. Daha sonrasında ise sonraki aybaşını bekleyerek günlerimizi dolduruyoruz ve bu döngü sonsuza dek devam ediyor. Para biriktirme adına da hiçbir şey yapmıyoruz. Fakat bu döngüyü değiştirebilecek oldukça etkili bir yöntem bulunuyor. Bu ise aylık olarak elimize geçen paranın yüzde 10’unu kenara atmak oluyor. Söyleyince çok küçük bir gelirmiş gibi geliyor ancak aylar boyunca devam ettirdikten sonra neredeyse bir maaş tutarını geçen para elimizde kalıyor. Böylelikle de gitmek istediğimiz tatil ya da almak istediğimiz bir telefonu rahatlıkla alabiliyoruz.

Kendine Limit Koy

calisanlar-icin-en-iyi-para-biriktirme-yollari-nelerdir?
@pexels

Kendimize limit koymak bazı konularda son derece zorlu bir süreç olabiliyor. Özellikle para biriktirme ve finansal konularda kendimize pek fazla hakim olamıyoruz. Yeni bir ayakkabı gördüğümüzde ya da yeni bir telefon çıktığında ona özenerek satın almak istiyoruz. Ancak bu noktada durup biraz düşünmek gerekiyor. Bu ayakkabıya ya da telefona gerçekten ihtiyacımız var mı? Eğer bu soru için cevap evet ise gidip almak gerekiyor. Fakat cevap hayır ise nefsimize hakim olarak o parayı cebimizde tutmamız gerekiyor.

Kalan Parayı Kumbaraya At

calisanlar-icin-en-iyi-para-biriktirme-yollari-nelerdir?
@pexels

Dışarı çıktığımızda, bir alışverişten döndüğümüzde ya da ay sonunda maaştan geriye kalan paraya baktığımızda aslında çok da az bir para olmadığını görüyoruz. Birçoğumuz ise kalan parayı hep yeni bir harcama yaparak tüketme derdine düşüyor. Fakat para biriktirme yolu olarak bu paraları da kullanabiliriz. Her dışarı çıktığımızda cebimizde kalan parayı kumbaraya atarsak aslında çok basit bir yol ile para biriktirmiş oluruz. Bunu ay sonunda maaştan geriye kalan parayla da yapabiliriz. Ancak geriye hiç para kalmıyor ise öncelikle para harcamasını kontrol altına almamız gerekiyor. Sorunu kökten çözdükten sonra ise para biriktirmek çok daha kolay bir iş haline geliyor.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar