Çakma Telefonlar Neden Kullanılmamalıdır? Zararları Nelerdir?

Paylaşmayı unutmayın.

Çakma Telefonlar Neden Kullanılmamalıdır? Zararları Nelerdir? – Çakma telefonlar günümüzde oldukça sık bir şekilde kullanılmaktadır. Özellikle ekonomik anlamda oldukça zor bir dönemden geçilmesiyle birlikte daha uygun fiyatlı diyerek birçok kişi çakma telefonlara yönelmektedir. Fakat bu çakma telefonlar hakkında bilinmesi gereken oldukça önemli noktalar bulunmaktadır. Genellikle sadece çalışıp çalışmaması ya da performansına bakılmasına karşın çoğu kişi bu telefonların sağlık açısından ne durumda olduğunu sorgulamamaktadır. Ancak çakma telefon öncelikle sağlık açısından son derece tehlikeli bir sınıfta olmaktadır.

Çakma Telefonlar Neden Kullanılmamalıdır? Zararları Nelerdir?

SAR Değerleri

cakma-telefonlar-neden-kullanilmamalidir?-zararlari-nelerdir?
@habertakip

SAR değeri yani Özgül Emilim Oranı birçok telefon içerisinde belirli değerlerde olmaktadır. Yasal olarak da sınırlaması bulunan bu değerin belirli oranlarda olması şarttır. Bu değerler ise Avrupa’da 2W/kg, Amerika’da ise 1W/kg şeklinde belirtilmektedir. Fakat replika yani çakma telefon üreticileri bu SAR değerini hiç düşünmeden düzayak telefonlar üretmektedir. Hal böyle olunca da replika telefon alan kişiler bu değerden kısa sürede etkilenebilmektedir.

Peki SAR değeri yüksek olan çakma telefon ne gibi sorunlar doğurur şeklinde bir soru sorulursa da genel anlamda kansere yol açabildiğini söyleyebiliriz. Sadece kanser ile kalmayarak çeşitli genetik hastalıkları da doğurabilmektedir. Tabii ki bu hastalıklar kısa sürede ortaya çıkmamaktadır ancak telefona sahip olacak kişi uzun süre kullanım sağlayacağı için bu hastalıklar her durumda tetiklenecektir.

Patlama Riski

cakma-telefonlar-neden-kullanilmamalidir?-zararlari-nelerdir?
@mynet

Çakma telefon sahiplerinin karşılaşacağı bir diğer risk ise patlama riskidir. Bunun nedeni ise telefonun toplama olmasıdır. Yani sağdan soldan alınan parçalarla birleştirilen telefonun bataryası da yan sanayi ürünü olmaktadır. Bu bataryalar ise kısa sürede patlama riskine sahiptir. Günümüzde birçok haberde ise bu telefon sahiplerinin durduk yere batarya patlama durumuyla karşılaştığını görebilmekteyiz. Bu yüzden kesinlikle çakma telefon kullanmamak gerekmektedir.

Her ne kadar telefonların pahalılaşması söz konusu olsa da replika telefon kullanmak her anlamda çok tehlikeli olmaktadır. En düşük fiyatlı orijinal telefon kullanmak bile bu çakma telefonlardan daha iyi olarak söylenebilmektedir. Özellikle İphone gibi telefonlara özenilmesi nedeniyle sürekli olarak bu cihazlar üretilmeye devam edilmektedir. Kısaca toparlanacak olursa da çakma telefonlar hem boşa masraf etmeyi sağladığı gibi hem de sağlık açısından geri dönülemeyecek sorunlar çıkarmaktadır diyebiliriz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar