Burger King “Palyaço Olma Evde Kal” Mesajı Yayınladı

palyaço-olma-evde-kal

Paylaşmayı unutmayın.

Burger King “Palyaço Olma Evde Kal” Mesajı Yayınladı – Özel bir şirket için Burger King tarafından hazırlanan reklam afişinde çok ilgi çekici bir paylaşım gerçekleştirildi. Bilindiği üzere McDonald’s çok uzun yıllardır reklamlarında ve tanıtımlarında maskot olarak bir palyaço kullanır. Burger King ile büyük bir rekabet içerisinde bulunan McDonald’s, kimi zaman reklam kampanyalarında rakip firmaya göndermelerde bulunurken, aynı yöntem Burger King tarafından da tercih ediliyor. Bu rekabetçi durum markanın sevenleri için oldukça eğlenceli ve ilgi çekici bulunuyor. Markalar tarafından da bu ortak rekabetçi çalışma “zirveyi iki kişi paylaşıyoruz” diyerek diğer markaları oldukça geride bırakmak olarak görülüyor.

“Palyaço Olma Evde Kal”

Son dönemlerde Burger King için hazırlanan reklam afişlerinde de yine McDonald’s firmasına bir gönderme gerçekleştirildi. Çünkü yeni reklam afişlerinde kullanılan slogan “Palyaço Olma Evde Kal” olarak belirlendi. Yani McDonald’s firmasının meşhur palyaço maskotuna gönderme yapılması ile birlikte salgın döneminde evden çıkılmaması gerektiği açısından bir mesaj verildi. 

@Time

Burger King Halen McDonald’s İle Uğraşıyor

Burger King firması ezeli rakibi olarak görülen McDonald’s firması ile uğraşmaya yıllardır devam ediyor. Özellikle Burger King tarafından gerçekleştirilen kampanya ve tanıtımlarda bu mesaj daha net bir şekilde ortaya çıkıyor. Rakip fast food şirketinin maskotu Ronald McDonald’s çoğu zaman ön planda olmaya devam ediyor. 

Yerel bir reklam çalışması olan “Palyaçodan Kaçış!” kısa film tadın, insanlar ile röportaj yapılara çekilmiş ve oldukça beğenilmiş kampanyaydı.

Dünyaca ünlü fast food zinciri Burger King, Covid-19 günleri kapsamında “Evde Kal, Güvende Kal” mesajını iletmek için yine çok farklı bir yöntem tercih etti. Bu yöntem kapsamında ezeli rakibi McDonald’s ile rekabetini sürdüren firma, mesajını iletmek açısından yine rakibinin maskotunu kullanmayı tercih etti. Bu bağlamda da yapılan son kampanyada “Palyaço Olma Evde Kal” mesajı paylaşıldı. 

Daha yüksek bir farkındalık elde etmek açısından Burger King bu mesaj paylaşımı kapsamında bir hamburger görseli kullandı. Ancak tanıtımda net bir şekilde görüldüğü üzere paylaşılan hamburger görseli ilk bakışta bir palyaçoyu andırıyor. 

@trepess

Afiş kapsamında yer alan palyaço benzeri hamburgerin üst ekmek kısmı bir bere ile ifade edilirken, alt ekmek kısmı ise bir havlu ile ifade ediliyor. Aslında hamburgerin her bir parçası farklı bir giyim ürünü ile oluşturulurken, ara kısmında hamburger köfteleri için bir kemer, soğan kısmı için ayakkabı ipi ve yeşillik kısmı için ise bir fular kullanıldığı görülüyor. 

Paylaşılan görselin üst kısmında ise ayrı bir mesaj bulunurken, bu mesaj bölümünde “Çıldırıyor olsan bile dışarı çıkma. Palyaço olma.” şeklinde bir mesaj görülüyor. 

palyaço-olma-evde-kal
@DigitalMarketingsArt

Birbirleri ile atışmaları uzun yıllardır süren ikili, bu rekabet ile birlikte oldukça başarılı reklam çalışmalarına imza atmışlardır.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar