Bugünün Popüler Markalarından Vintage Reklamlar

Paylaşmayı unutmayın.

Her ne kadar yenilikler dünyasına adapte olsak da eskiye olan sevgimiz hiç bitmiyor. Vintage; bir akım gibi her alana işlerken kıyafetlerimizden aksesuarlara, tasarımlardan dekorasyona popülerliğini sürdürmeye devam ediyor. Teknolojinin gelişme sürecinde birçok alan bu yeniliklere adapte oluyordu elbet. Fakat reklam oluyor değil, olmak zorundaydı. 20. yüzyılda radyo ve televizyonun ortaya çıkmasıyla dergi ve gazete reklamları pek tabii vites değiştirmek zorunda kaldı. Bir de dijital çağ başlayınca yaratıcılık aldı başını gitti diyebiliriz. Ya şimdi? Yaratıcılık sınırını zorlayanlar, ”Günümüzün popüler markaları geçmişte nasıl vintage reklam afişi hazırlardı?” diye düşünüyor olmalılar ki ortaya bir ürün değil, bu yaşam tarzını ve deneyimlerini sunuyorlar.

Popüler markaların geçmiş zamanda olduğunu hayal edin! Siz nasıl bir stratejiyle sunardınız?

Snapchat

Son dönemlerde popülerliğini yitirse de bundan bir iki yıl öncesinin en sık kullanılan uygulamalarındandı Snapchat! Hatta o dönemlerde bizleri öyle bir kendine bağladı ki sohbetlerimizi bile selfielerimiz üzerinden gerçekleştiriyorduk. Böyle bir platformun eski dönemlerde olması imkansız ama diyoruz ya tasarımcılar sınır zorlamayı seviyorlar. Ne var elimizde telefon yerine polaroid bir kamera varsa !?

@invaluable

Spotify

Müzik dinlemeyi gerçekten sevenlerin bizi daha iyi anlayacağını düşünüyoruz. Yegane uygulamalarımızdan biri olarak hayatımıza dahil olan ve olduğu günden itibaren vazgeçilmez hale gelen Spotify’dan bahsediyoruz çünkü. E, biz bunu da telefondan yapıyoruz…

Telefon yoksa gramafon var, playlist yoksa plak var ama 🙂

@invaluable

 

Airbnb

Henüz kullanmadıysanız içinizden muhtemelen ”Nedir bu Airbnb? diye soruyorsunuzdur. Airbnb için, farklı yerlerde seyahat edenlerin sıklıkla kullandığı ev kiralama platformu diyebiliriz. 2008 yılında kurulan şirketin fikri ile seyahatseverler ve ev sahipleri buluşuyor. Kısacası arz ve talepler birleşiyor ve son dönemin aranılan uygulaması haline geliyor. Farklı seçenekleri ve fiyat aralıkları ile konaklamalarınızın rotasını siz belirliyorsunuz. Bunu tabii ki online bir platformda yapmanız mümkün. Ya geçmiş zamanda bir Airbnb reklamı olsaydı?

@invaluable

 

Tesla

Yüzyılın mucidi Nikola Tesla elbette ki ileri görüşlü… Günümüze dokunan onca şeyi geride bırakmışken ölümünden 56 yıl sonra Tesla Motors da öyle olmalı. Tesla merakımızı ve heyecanımızı bu kadar ayakta tutarken bir reklam afişi de ona gelsin dedik.

Geleceğe sür!

@invaluable

Lyft

Ülkemizde son dönemlerde ciddi bir yükselişe geçen ve üzücü olaylarla karşılaştığımız Uber’in alternatifi olarak ABD’de karşımıza çıkan girişim Lyft. Birçok ülkede ona denk gelebilirsiniz hatta yakında Türkiye’de de gelebilirsiniz, bizden söylemesi…

Antenli bir telefon bu reklam için iş görür.

@invaluable

Konu nasıl işlenirse işlensin artık birilerinin dikkatini çekebilmek için reklam olsun tasarım olsun bir şekilde akılcı olmak gerekiyor. Bizler gibi düşünüyorsanız daha önceden derlediğimiz ”Yaratıcı ve Esprili Reklamlar” yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar