Dikkat! Bu Reklam Filminde Sıvı Yazıcılar Kullanılmıştır!

gatorage

Paylaşmayı unutmayın.

Günümüzde pazarlama denildiği zaman aklımızda ilk oluşan teknik şüphesiz reklam alanıdır. Her firmanın kendine özel yüzlerce reklamı bulunuyor. Bu yazımız ise Gatorade tarafından hazırlanan inanılmaz ve şaşırtıcı bir reklam filmi hakkında. Bahsettiğimiz bu reklamda “sıvı yazıcı” ları kullanan Gatorade, incelediğinizde ilginç bir reklam filmi hazırlamış gibi görünüyor.

Tam olarak neden bahsettiğimizi anlatmadan önce şöyle kısa bir video izleyelim:

Reklamı teknik açıdan incelemek gerekirse;

Teknik alt yapısı bakımından on hafta kadar bir sürede tasarlanmış ve inşa edilmiş bu projeye, 5000’den fazla insanın emek vermiş olduğu söyleniyor. Su yazıcının kendisi, 20.000’den fazla parçadan oluşuyor. Bu parçaların her biri ise 2 milisaniye içinde açılıp kapanabilen 2048 bireysel püskürtücüden oluşmakta.

Nasıl kullanıldığına bakacak olursak; stop-motion yaratmak için hassas zamanlı flaşlı bir fotoğraf makinesi kullanılıyor.  Videoda bir su makinesinden pompalanan insan figürünü görebiliyorsunuz. Bu, ilk defa görenler için fazlasıyla şaşırtıcı gelebilir. Aslında sıvı yazıcılar zaten vardı. Fakat bu yazıcıda farklı ve şaşırtıcı olan noktalar mevcut.

Bahsettiğimiz bu noktalar, oluşan insan figürünün tıpkı bir sporcu gibi koşabilmesi, orada bulunan bir kutuya zıplayabilmesi ve asıl şaşırtıcı olan ise kutuya zıpladığı zaman su sıçratabilmesidir. Bunların yanında bizi şaşırtabilecek bir de kum torbasına tekme atabilmesi ciddi anlamda inanılmaz bir reklam hazırladıklarını kanıtlıyor.

gatorage

@unit9

Projenin görüntü yönetmeni James Medcraft, “Su damlacıklarını uzayda çok hassas bir anda dondurmak için flaş kullanıyoruz ve bunu milimetre ile birlikte mikrosaniyelik ayarlamayla doğru bir şekilde yapmak zorundayız.” diyerek aslında ne yaptıklarını tek cümleyle açıklamış gibi görünüyor.

Tüm bu malzemelerden sonra en önemlisi kuşkusuz çekim için kullanılan kamera. Kamera ile oluşan insan figürü, doğru açıdan çekebilmek için hareket kontrol ekibiyle eşzamanlı olarak programlandı. Uzmanlar tarafından hazırlanan bu program sayesinde kamera senkronizasyonu ve flaş ayarlandığında, su parçacıkları o anın tam ortasına düşecek şekilde ayarlandı.

Bu öyle bir proje ki; 2048 tane püskürtücünün milisaniyelik hareketlerle açılıp kapanabildiği ve bu görüntüyü yakalayabilmek için flaşın yanında bulunan kamera sistemi kullanılmış. Genel olarak diğer reklamlara baktığımızda bunun gerçekten inanılmaz olduğunu düşünüyoruz. Tabii her firmanın reklam anlayışı farklı olabilir fakat farklı olarak hazırlanan reklamları sıralayacak olursak bu reklamın üst sıralarda olacağını düşünüyoruz.

Gelişen teknolojinin reklam alanına nasıl yansıdığını ve firmaların teknolojiyi yakından takip etmesi gerektiği bu reklamı incelediğimizde fazlasıyla belli oluyor.

Hazırlanacak yeni ve yaratıcı reklamları inceleyebilmek ve sizlere anlatabilmek için sabırsızlıkla bekliyoruz.

Yapımcı: Unit9
Yönetmen: Cole Paviour
Görüntü Yönetmeni: James Medcraft
Yapımcı: Holly Restieaux
3D Sıvı Yazıcı: Makine Atölyesi
Hareket Kontrolü: Mark Roberts Motion Control / Ian Menzies
Sanat Bölümü: Nick Ellis
Işık Şefi: Onkar Narrang

 

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar