Bria’nın Fikri Tesla’da Hayat Buldu!!

tesla

Paylaşmayı unutmayın.

Bria’nın Tesla İçin Bir Fikri Var

Bria Loveday ise 10 yaşında, Michigan’da bulunan bir okulun 5.sınıf öğrencisi ve fikirleri olan küçük bir kız. Bria, kendi okul projesi için bir reklam fikri düşündü. “Ev yapımı reklamlar!”. Bununla da kalmayarak bu reklam fikrinin en sevdiği otomobil markası olan Tesla için uygun olacağını düşündü. Bu çarpıcı düşüncesini ise bir mektup yardımıyla Tesla Motors’un kurucusu ve Ceo’su olan Elon Musk ile paylaşmak istedi. Fakat bu kadar yoğun bir iş dünyasının dosyaları, projeleri arasında mektubun kaybolma riskine karşılık Bria’nın babası Stewen, Twitter hesabından Elon Musk’a mektubu bulması ve okuması konusunda rica da bulundu.

İnsanların kendi imkanları ile “ev yapımı” diye tabir edilebilecek türde reklamlar hazırlamasından yola çıkan Bria, reklam yapmaktan kaçındığını düşündüğü Tesla Motors için tasarlanmış en iyi “ev yapımı reklam” üzerine bir yarışma düzenlenmesini önerdi. Bria’ya göre eğer, Tesla Motors bu yarışmayı yaparsa, kendi vaktinden ve parasından tasarruf edecek. Bununla da kalmayan Tesla Motors aynı zamanda hayranları için de heyecanlandırıcı bir girişim yaratmış olacaktı.

bria

a.abcnews.com

Tesla Motors’a ulaşan bu fikir üzerine firmanın Ceo’su Bria’ya okul projesinde yardım etmeyi kabul etti. Yayınladığı Tweet ile bunun harika bir fikir olduğunu ve muhakkak uygulayacaklarını belirtti.

Firma attığı bu adım ile genç ve dinamik fikirlere ne kadar önem verdiklerini göstermiş oldu. Ayrıca Bria’nın da projesinde belirttiği gibi firma, reklam çalışmalarına harcayacakları zamandan ve maliyetten tasarruf edecek bir fikirle karşı karşıya. Yarışmaya katılmak adına ünlü markaya gösterilecek rağbet de firmanın avantajı oldu.

Hikaye burada son bulacaktı. Fakat Bria’nın fikrinin Tesla’da gerçekten hayat bulmuş olduğunu sizlerle de paylaşmak istedik.

Tesla Motors öneriyi Project Loveday (Loveday Projesi) adı ile hayata geçirdi.

tesla

@teslamotors

Firmanın sitesinde bu konuda hazırladığı bölümde “10 yaşındaki Bria bize gönderdiği mektupla video fikrini paylaştı. Bunun harika bir fikir olduğunu düşündük (Teşekkürler Bria). Önümüzdeki birkaç ay içinde “Project Loveday” video yarışmasının bir parçası olarak dünyadaki videoları toplayacağız. Siz de bir video göndermek istiyorsanız, 90 saniye veya daha kısa olmak koşuluyla yarattığınız videoyu, giriş formunuzla birlikte bir YouTube bağlantısı göndermeniz yeterlidir. Sonrasında ise kazananlardan biri olup olmadığınızı görmek için beklemeniz gerekecektir.” şekilde açıklaması yer aldı.

Güzel bir fikrin, kimden, ne zaman geleceği asla belli olmaz…

 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar