Bitkilerinizi Topraksız Yetiştirebilen Yenilenebilir Botanium İle Tanışın

Paylaşmayı unutmayın.

Her zaman en iyi çabaları göstermemize rağmen kimi zaman bitkilerimizi öldürebiliyoruz. Günümüzde bitkilere meraklı birçok insan bulunuyor. Fakat hiçbirimiz tam anlamıyla bitkilerimizle ilgilenemediğimiz için bitkilerimiz için pek de sağlıklı bir süreç olmuyor. Bitkilerimize bizim yerimize bakmayı amaçlayan İsveç’in Stockholm şehrindeki bir grup botanikçi ve mühendisin girişimiyle Kickstarter tarafından bir proje oluşturuldu. Botanium adlı yeni proje bitki yetiştirmeyi kolaylaştıracağa benziyor.

Botanium, normal tarımdan tamamen farklı bir yöntemle, bitkileri topraksız bir şekilde su içerisinde mineral desteği ile büyütmeye yarayan bir projedir. Toprak yerine perlit adındaki cam veya çakıl taşına, balık atığı veya ördek gübresi ilave ederek bitki kökünün rutin olarak sulandırılması ile sağlıklı bir şekilde yetişmesi sağlanır.

Sizin yapmanız gerekenler sadece 6 adımdan oluşmaktadır.

  • Depoyu suyla doldurun
  • Gerekli olan besin maddelerini ekleyin
  • Suyu belirtilen ölçüde doldurun
  • Bir tohum ekin
  • Botanium’u elektrik prizine bağlayın
  • Bitkiniz her gün büyüdükçe onu izleyip keyiflenin
Peki Botanium’un farkı nedir?

Suyun daha verimli kullanılmasıyla tekrar doldurulmadan haftalarca kullanılabilir. Ayrıca normal yetiştirilen bitkilere göre daha hızlı büyüme gözlemlenir.

 

Sadece süs bitkileri değil domates, biber, çilek, fesleğen, kekik, nane gibi bitkiler de üretmenizi sağlayan Botanium, kullanıcısına hidroponik pot (topraksız bitki yetiştirme kiti) şeklinde sunuyor.

Hydroponics yeni bir büyüme metodu değildir. Uzun yıllar boyunca zaten araştırma konusu olmuştur. Geleneksel tarımdan çok daha etkili bitki yetiştirmenin yolu olduğunu düşünen araştırmacılar toprakta yetişen bitkilere göre suda yetiştirilenlerin daha fazla vitamin içerdiğini söylüyorlar.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar