Bir Instagram Çekilişi Faciası: Sunny Co!

Paylaşmayı unutmayın.

Amerika’da iki genç girişimcinin kurduğu; bir mayo ve bikini markası olan Sunny Co Clothing, iki gün önce Instagram hesaplarında duyurdukları çekilişle viral olmayı başardılar.

Sunny Co mayo çekilişi

@buzzfeed

Twazer App’in sponsor olduğu bu çekilişin tek bir şartı vardı. Görseli kendi hesabında paylaşıp, Sunny Co’yu bu göresele etiketleyen herkese $65 dolar değerindeki bu mayoyu; sadece kargo bedelini ödeme koşuluyla hediye edeceklerdi. Ancak işler hiç de bekledikleri gitmedi ve her şey çığrından çıktı.

100.000’den fazla kişi, hiçbir koşulu olmayan bu paylaşımı yapınca Sunny Co duruma dahil olmak zorunda kaldı ve yeni bir açıklama yapıp çekiliş detaylarını güncelledi.

Sunny Co bikini çekilişi

@buzzfeed

İlk etapta hiçbir şartı olmayan çekilişin koşulları değişince, Instagram üzerinde binlerce paylaşım alan Sunny Co’nun paylaşımları Twitter’a taşındı. Tek bir farkla…

Durum capslerle yüzlerce insan tarafından alay konusu oldu!

Böyle büyük bir tepki gören Sunny Co dün akşam çekilişi durdurdu ve tekrar bir açıklama yaptı. Bu açıklamaya göre, çekilişten sadece ilk 50.000 kişi yararlanabilecek. Ayrıca oluşan kafa karışıklığı için herkesten özür diledi.

Yeni bir girişim olduklarını bu açıklamada belirten yetkililer, en başından beri her satışın $1’ını Amerikan Alzheimer Derneği’ne bağışladıklarını eklemeden geçmedi.

Buzfeed’in haberine göre, indirim kodu ‘Sunny’i kullanıp, Sunny Co’nun resmi sitesinden ürünü almaya çalışan kişiler ekranda, sadece kargo bedeli olan $12.98 yerine $77.97’yi görünce Sunny Co ve sponsorluğu üstlenen Twazer App’e durumla ilgili mesajlar attılar. Ancak bir kişi hariç kimse sorularının cevabını alamadı. Önümüzdeki günlerde, çekilişe katılan kişiler mayolarına kavuşur mu bilinmez ancak Sunny Co’nun sitesindeki tüm bikini ve mayoların durumu, şu an için ‘Tükendi’ olarak karşımıza çıkıyor.

@sunnycoclothing

Ayrıca Sunny Co Instagram hesabının birkaç saat önce kapandığını da söylemeden geçemeyeceğiz.

Bu iki genç girişimcinin neden olduğu kaos, kendilerinden fazlaca söz ettirmelerine neden oldu. Yazın ilk bikinili fotoğrafı Sunny Co’dan gelmiş olsa da, onları bir daha ne zaman sosyal medyada görebiliriz merak konusu.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar