Bir Başarı Öyküsü: Acun Ilıcalı

acun ılıcalı ve hikayesi

Paylaşmayı unutmayın.

Sıfır noktasından tepeye çıkan bir hayat… O, Acun Ilıcalı. Televizyon dünyasının harika çocuğu; belki de bir tür Steve Jobs’u olarak da adlandırılabilir.

Gün geçmiyor ki gerek ana akım medyaya gerek sosyal medyaya bir biçimiyle düşmesin. Her yaptığı olay, her daim gündemde. Biz de Gager olarak onu masaya yatıralım ve kimdir bu adam diyerek inceleyelim istedik.

Yazımızın başlığında da ifade ettiğimiz hatta eksik bıraktığımız gibi tam bir başarı öyküsü var karşımızda; hayata her daim tutunan, ayakta kalmayı başaran ve hep ileriye giden bir adam.

En başından başlamak gerekir ise doğum tarihi 29 Mayıs 1969. Yani bir ikizler burcu insanı ve bu noktada burçlara inananlar onun yaptıklarına baktıklarında tam olarak ikizler burcu karakterini taşıdığını rahatlıkla söyleyebiliyor. Çok zeki, çok hareketli. Duygusal ama mantığı ile hareket etmekten geri kalmayan son derece hazır cevap bir karakter.

acun ılıcalı ve başarıları
@olaygazetesi

Yaşamının Kırılma Noktaları

Yaşamında her insan gibi onu etkileyen olaylar belki de diğer birçok başarılı insan gibi onu bugünlere getiren faktörler arasındadır. Ünlü bir sözde ifade edildiği gibi insanı dönüştüren şey yaralarıdır ki ilk kızının doğumundan sadece 10 ay sonra anne babasını 20’li yaşlarının başlarında kaybetmesi onu derinden etkilemiştir. Ama onu bugünlere getiren en temel faktörler arasında Show TV döneminde tanıştığı Şansal Büyüka gibi insanların da çok önemli etkileri vardır.

İstanbul Üniversitesini yarım bırakıp genç yaşta televizyonculuğa muhabir olarak başlayan Acun Ilıcalıiçin ilk başarı Acun Firarda programı olmuş sonra hızla yoluna devam etmiştir.

Gelinen Nokta İtibarıyla

Acun Ilıcalı  açısından o günlerden bugüne gelindiğinde tıpkı bir Amerikan rüyası kıvamında bir başarı öyküsü karşımıza çıkar. Sıfır noktasından bugüne gelmeyi başarmış, sadece ülkemizde değil dünya çapında, Yunanistan hatta ABD gibi ülkelerde başarılı işlere imza atmış bir patron ve yapımcıdır.

Çok sevilen yarışma programlarının altında imzası olan bir adamdır. Acun Medya kapsamında Survivor, O Ses Türkiye, Yetenek Sizsiniz, Masterchef Türkiye gibi programlar onu daima zirveye taşımaktadır. Uzun yıllar işin tüm basamaklarında çalıştığı için televizyon dünyasını çok iyi tanımaktadır. Tüm seçimlerini de bu matematiğe uygun olarak yapmaktadır.

Halkın gözü önünde olan sosyal yardım projelerine destek veren, Fenerbahçe aşkı bile bilinen ama bir o kadar da harika bir baba olan özel bir adamdır. O yüzden de her halükarda insanlar ona kızamamaktadır.  Hatta sevmektedir ki bu da beraberinde başarısını getirmektedir.

Onun öyküsü, başarının asla imkansız olmadığının net göstergesidir. Sağlam bir arkadaş grubu ile yola yıllardır birlikte devam etmesi de ekip çalışmasının önemli olduğunu ortaya koyan bir diğer faktördür. 

Bir diğer başarı öyküsünü ele aldığımız Steve Jobs Nasıl Başladı? – İnfografik yazımızı da okumanızı öneririz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar