Bill Gates Hakkında Az Bilinen Detaylar

Paylaşmayı unutmayın.

Bill Gates Hakkında Az Bilinen Detaylar – Bill Gates yüzyılımızın en bilindik zenginlerinden biri olmayı parası ile değil, parasını hangi yönde değerlendirdiği ile başarmıştır. Bill Gates yazar, yazılımcı, girişimci, yatırımcı olarak tanıdığımız Amerikalı bir iş adamıdır. Birçok kişinin tanıdığı Bill Gates’in hakkında bilmediğimizde onlarca şey bulunmaktadır. Microsoft’un kurucu olarak tanıdığımız Bill Gates aynı zamanda uzun bir süre “dünyanın en zengin insanı” olarak listenin başında yer almıştır. Zenginliğinin yanı sıra zekâsı ile de tanınmakta ve insanlar tarafından oldukça bilinen bir kişidir.

Bill Gates zengin bir ailede dünyaya gelmiştir. Doğduğu dönemde ki bilgisayar sayısı oldukça az olmasına rağmen, onlardan birine sahipti. Ayrıca Gates, ilk bilgisayar yazılım programını 13 yaşında geliştirdi ve bu yazılım, bilgisayar ve kişilerin arasında oynanan “3 Taş” oyunuydu. Aynı dönemde ortağı ve en yakın arkadaşı olacak olan Paul Allen ile tanıştı.

Bill Gates Hakkında Az Bilinen Detaylar

Bill-Gates-hakkinda-
@cnbc
  • Bill Gates, lise hayatında da zekasını oldukça gösteren bir gençlik yaşamıştır. Öğretmenlerinin kendisinden kod konusunda yardım istemesi durumunda, yardım etmeyi kabul etmiş. Ayrıca sınıf listesini ayarlayarak kendi sınıfını oldukça güzel kızlarla doldurmuştur.

“Paul da bu işte benimle birlikteydi. Ancak ne yazık ki, o, benim iki sene önümdeydi ve üniversiteye gitmişti. Böylece ben de güzel kızların en azından yanımda oturmasını sağlamış oldum.”

Bill Gates – BBC Röportajı
  • İlk kurduğu şirket Microsoft olarak bilinmektedir. Fakat ilk kurduğu şirket değil en popüler olanıydı. Paul ile birlikte kurdukları bu şirket trafik sayım kontrol sistemini geliştiren Traf-O-Data isimli şirketti. Intel 8008 tabanlı olarak çalışan bu sistem başarılıydı ve bu iş ikiliye yaklaşık 20.000 dolar kazandırdı.
  • Üniversitede okuyabilmek için girilen SAT sınavından tam puana yakın alarak dahi olduğunu kanıtladı.
  • Gençliğini oldukça hareketli geçiren Bill Gates, o zamanlarında ehliyetsiz araç kullanmasından dolayı tutuklanmıştır. Daha sonrasında da sürüşünden dolayı olmak üzere, toplamda iki sefer tutuklanmıştır.
  • Okulun henüz ikinci yılında ikinci yılında alan dışı dersler alarak vizyonunu değiştirmiştir. Harvard Üniversitesi’nde hukuk okuyan Bill Gates, eğitimi yarıda bırakmış Microsoft hayalinin peşine takılmıştır.
Bill-Gates-eşi
@qz

Bill Gates Hakkında – İş ve Aşk Hayatı

  • Bill Gates, hayatının aşkını kendi kurduğu şirkette buldu. 1986 yılında Duke Üniversitesi’nden mezun olan Melinda, o zamanlar henüz yeni bir girişim olan Microsoft’ta çalışmaya başlamıştır. Bill Gates, onunla burada tanışarak evliliğe adım atmıştır. Mutlu bir evlilik geçiren aile, dünyada birçok bağış kampanyasında bulundu.
  • Bill Gates, dünyadaki en genç milyarderdir. Servetinin büyük bir kısmına 31 yaşında sahip olmuştur. 33 yaşında iken çalışanlarının 4000 kadar olduğunu söylemesinin üzerinden yaklaşık 30 yıl geçtikten sonra çalışanları şu an 135 bin civarındadır.
  • Bu varlığını teknoloji ve medyadan oldukça uzak olarak kullanan Bill en ünlü harcamalarından biri de koleksiyonudur. Leonardo Da Vinci’nin günlüklerinden sadece biri olan Codex Leicester adlı günlüğü toplamda 30.8 milyon dolar vererek satın aldı.
  • Yaşı dolayısı ile kontrol etmek istediği şeylerin değiştiğini düşünen Gates, son yıllarda; Ölmemek yapılacak listemde ki son madde demiştir.

“Enerjiye erişimimiz olmasa; karanlıkta sıkışmış, gücün getirdiği fayda ve fırsatları kullanamayan zavallılar olurduk.”

  • Bill Gates oldukça zengin bir iş adamı olmanın yanı sıra mirasının büyük bir kısmını bağışlamıştır. Bu davranışı oldukça takdir kazanmıştır. Toplam 28 milyar dolar bağışlamıştır. Bill Gates, kendi çocuklarına sadece 10 milyar dolar bırakacak olduğunu da açıklamıştır. Çocuklarının da bu düşüncesinin arkasında durduğunu bir röportajda dile getirmiştir.
Bill-Gates-hakkinda
@Netflix

Ayrıca geçtiğimiz dönemde Bill Gates için Netflix tarafından bir belgesel çekildi. Hayatınıza vizyon katmak için kesinlikle izlemelisiniz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar