Big Bang Yaklaşıyor!

Big Bang

Paylaşmayı unutmayın.

Dünyada girişimcilere en fazla kaynak sağlayan ilk üç girişimcilik yarışması arasında yer alan Big Bang Startup Challenge, hayatımızı etkileyecek birbirinden iddialı girişimlerle bu yıl altıncı defa düzenleniyor. İTÜ Çekirdek Erken Aşama Kuluçka Merkezi’nin düzenlediği etkinlik, 23 Kasım’da Uniq İstanbul’da “etki” temasıyla hayatı etkileyecek girişimcileri, yatırımcı ve kurumsal şirketlerle buluşturacak.

big bang startup ne zaman

@itucekirdek

Türkiye’nin teknoloji ihracatında lider teknoparkı İTÜ ARI Teknokent bünyesinde bulunan İTÜ Çekirdek Erken Aşama Kuluçka Merkezi, bu yıl da fikirlerini girişime dönüştürmek yönünde ilerleyen girişimcileri vitrine çıkarıyor. Bu yıl ilk defa, sadece Türkiye’nin dört bir yanından İTÜ Çekirdek’e gelen ve yola çıkmaya hazırlanmış erken aşamadaki girişimleri değil, Türkiye’nin farklı illerinde bulunan, sayısı her geçen gün artan İTÜ Çekirdek partneri kuluçka merkezleri ve girişim hızlandırma programlarının en başarılı girişimcilerini de yatırımcılarla, kurumsal şirketlerle ve kamuoyuyla tanıştırıyor.

Dünyada 18. ve Avrupa’da 8. kuluçka merkezi

En iyi üniversite kuluçka merkezleri arasında dünyada 18. ve Avrupa’da 8. sırada olan İTÜ Çekirdek, Türkiye’de teknoloji tabanlı girişimciliğin yaygınlaşmasına önemli katkı sağlıyor. Bu kapsamda, fikir aşamasından başlayarak, girişimcilere gelişmiş girişimcilik eğitimleri, mentorluk destekleri, iş ağları kurma imkânları, çalışma alanları ve ürün geliştirme amaçlı laboratuvar erişimi sağlanıyor. Sonuçta ürününü piyasaya çıkmaya hazır hale gelmiş girişimciler, Big Bang Startup Challenge yarışması ile yatırımcı ve kurumsal şirketlerle tanışıyor ve bu kaynaklardan tarafından gerekli başlangıç sermayesiyle destekleniyorlar.

big bang startup challenge

@ariteknokent

Tüm Türkiye’den gelen girişimcilerin hayallerini girişime dönüştürmek için gerekli sermaye kaynağına erişme fırsatı sunan Big Bang Startup Challenge, bu yıl da pek çok kurum ve kuruluş tarafından destekleniyor. Elginkan Vakfı, İstanbul Sanayi Odası, Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği, Enerjisa, ING Bank, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı, Hepsiburada, Cardtek, Monitise başta olmak üzere 40’ı aşkın destekçi, 14 yatırımcı şirket ve yatırımcı ağı ve 10 bireysel yatırımcı Big Bang’de geleceği etkileyecek başarılı girişimcileri destekleyecek. Big Bang günü, bu destekçi ve yatırımcılar tarafından toplam 5 milyon TL’yi aşan miktarda yatırım yapılması ve hibe dağıtılması bekleniyor.

10 bini aşkın girişim başvurdu!

Her yıl başvuru sayısının katlanarak arttığı İTÜ Çekirdek’e, bu yıl 10 bini aşkın başvuru gerçekleşti. Dinlenen binlerce başvuru arasından seçilen 478 aday “Ön Kuluçka” adımına kabul edildi. Süreç içinde fikirlerini ürün ve servislere dönüştürmeye başlayan ve çeyrek final aşamasını başarıyla tamamlayan girişimciler, Big Bang sahnesinde yer alma çalışmalarına devam ediyor. Finale kalmaya hak kazanan en başarılı 20 girişim Big Bang sahnesinde girişimlerini sunarken, toplam 90 girişim ise etkinlik alanında ziyaretçiler ve yatırımcılarla bir araya gelecek. Ödül kazanan ve yatırım alan girişimlerin en başarılıları ayrıca İTÜ Çekirdek Kuluçka programına kabul edilerek, bir yıl süreyle İTÜ ARI Teknokent tarafından özel olarak desteklenecek.

Konuyla ilgili detaylı bilgiye ve aday girişimlerin bilgilerine aşamalı olarak http://bigbang.itucekirdek.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

 

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar