Basit ve Etkili Fotoğraf Düzenleme Programları

Paylaşmayı unutmayın.

Photoshop programı ücretli olduğu için edinmesi zor olabilir. Bilgisayarınızda çok yer kaplayabilir, öğrenmesi çok meşakkatli olabilir. Bunların hepsini unutun fotoğraflarınızı düzenlemenin başka yöntemleri de var. Sıralayacağımız fotoğraf düzenleme programları bu yöntemlerin başında yer alıyor.

Gerek kişisel Instagram hesabınızdaki görsellerin muhteşem görünmesi için gerekse profesyonel hesaplarınızdaki görsellerin etkileyici olması için 3 ücretsiz uygulamayı derledik.

@corinnekutz

Canva

Canva Web tarayıcınızda rahatça uygulayabileceğiniz bir uygulamadır. Pek çok blogger ve Youtuber’ın da tercih ettiği bir uygulamadır. YouTube, Instagram, Facebook hangi uygulamada isterseniz rahatlıkla kullanabileceğiniz bir ön ayar sunmaktadır. Daha sonra sizlere metinleri, şekilleri veya simgeleri fotoğrafın üzerine yerleştirip pek çok filtre ile düzenleme imkanı tanır. Eksik yanı ise fotoğraflar üzerinde küçük oynamalar (lekeler, küçük detaylar) yapılmasına imkan tanımamasıdır.
Aynı zamanda Canva kendi web sitesinde kullanıcılar için ipuçları vermektedir.

MacOs Photos

Mac ürününüz varsa, Mac görüntü düzenleme yazılımına erişiminiz olur. Ön izleme (MacBook ve Masaüstü) ve Fotoğraf Uygulaması (Ipad ve Iphone) kullanıcıların ilgili uygulama içerisinde görüntüleri düzenlemelerine olanak tanır.

Önizleme için, resminizi düzenlemek veya eklemek için İşaretle’ye dokunun veya tıklayın. Araçlar menüsü altında, görüntünüzün rengini ve boyutunu ayarlamanıza olanak tanıyan seçenekleri bulabileceksiniz. Resimlerinizi çeşitli dosya formatlarında da dışa aktarabilirsiniz.

Ve iPhone’unuzun Photos uygulamasıyla, otomatik geliştirme özelliği (fotoğrafınızı otomatik olarak düzenler), özel efekt filtreleri ve renk parametreleri ile oynayabilirsiniz. Resminizi en sevdiğiniz sosyal medya platformuna yüklemeden önce kırmızı gözleri ve küçük lekeleri de düzenleyebilirsiniz.
Ücretsiz, yerleşik bir uygulama için fena değil.

SnapSeed

Snapseed, akıllı telefonunuz için ücretsiz bir fotoğraf düzenleme uygulamasıdır. Hem iOS hem de Android için kullanılabilir. Piyasadaki, en çok tercih edilen uygulamalardan birisidir. Bazı profesyonel fotoğrafçıların bu uygulamayı, anında rötuş yapmak için kullandıkları bilinmektedir. Eğer profesyonel bir sonuç arıyorsanız kesinlikle SnapSeed uygulamasını tercih edebilirsiniz.

Snapseed kullanıcıları da düzenlenmiş fotoğraflarını sosyal medya platformlarında doğrudan paylaşabilir. Bir görseli düzenlemeyi bitirdikten sonra; “Dışa Aktar” ve ardından “Paylaş” butonunu tıklayın. Daha sonra Instagram veya Facebook’ta yayınlamayı tercih edebilirsiniz. Görseli bir arkadaşınıza doğrudan göndermek istiyorsanız aynı şeyi Snapchat ile de yapabilirsiniz.

Hazır fotoğraf düzenleme programları demişken Gözleri Görmeyen Fotoğrafçı Volkswagen’i Nasıl Tanıttı? yazımızı da okumanızı öneririz.

Yaşasın filtreler!

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar