Babalar Günü İçin Hissetmek Yeter!

babalar günü

Paylaşmayı unutmayın.

Baba, evde yokken varlığı aranan, varken de varlığı ağır gelen bir adamdır. Baba, annenin çekirdeğidir. Bazen kocaman bir dağ olarak görürüz, bazen de çocukla çocuk, büyükle büyük olan harika biridir bizim için. Kimisi sevgisini gösteremez, kimisi severken kendini tutamaz. Selam olsun hepsine… Güldüğünde evin havası değişir. Babasını gülerken görmek, olağan üstü bir olaydır bazılarımız için. Çünkü otoriter olmak onların en belirgin özellikleridir. Belki çoğumuz görmemiştir ama bir baba ağladığında en büyük çaresizliği hisseder insan. “Babam bile ağlıyor” diye ufaldıkça ufalır insanın içindeki çocuk. Otoriter de olsa sevgi dolu ve yufka bir yürekleri vardır. Peki, bu hisleri hiç tadamamış olanlar. Bir şekilde babasını hiç görememiş ya da kaybetmiş olanlar! Onlar, bir gün baba olduklarında ve ya şanslı bir adamın baba olmasına vesile olduklarında, kendilerini bu dünyadaki en özel insan gibi hissedecekler. Babalar günü sadece babamızın yanımızda olması demek değildir, bundan eminiz.

Babalar Günü’nün Haziranı

Her yılın haziran ayının 3. Pazar günü babalar günü olarak kutlanıyor. Bu sene 18 Hazirana denk gelen babalar günü, kutlayan, kutlayamayan ya da kutlamak istemeyen birçok insan olsa da, farklı hazırlıklarla karşımıza çıkıyor. Bu hazırlıklar, hayatın bize getirdiği güzellikleri etkili ve ilgi çekici bir şekilde anlatan markaları kapsıyor elbette. Hislerimizi, hissettiklerimizi ya da hissedemediklerimizi “Babalar Günü” vesilesi ile reklamlarla anlatan, sizin için seçtiğimiz, markaların kısa filmlerine birlikte bakalım.

Baba olmadan baba olmak anlaşılmaz. Baba olduğunu ilk ne zaman anlarsın peki? Uykusuz kalmaya başladığın o bebek kokulu gecelerde mi? Yoksa arkanda hissettiğin o koca adam gittiğinde mi?

Bir babaya çocukla çocuk olmaz yakışmaz diyenlere inat, asıl çocuğuyla oynamamak yakışmaz diyenler! İyi ki varsınız.

Başarılı bir iş adamı ya da baba olmak kolay! Sen gel asıl hem baba hem de başarılı bir iş adamı ol.

Çocukla çocuk olan babalara bir selam göndermiştik. İşte o babaların bir günü nasıl geçiyor dersiniz?

Sesini duymak zor ise hatta sadece rüyalarda mümkünse, keşke uzaklar her zaman yakın olsa ve uzak diye bir şey kalmasa…

Peki, bütün düşünceleri, görevleri, ödevleri bir kenara bıraksak ve hepsine sorsak; “Babalar günü tam olarak ne zaman?”

Her Duygu Değerli

Mutsuzluklar var diye mutlu olmayı bıraksak, kötülük var diye iyilik yapmayı bıraksak, bencillik var diye paylaşmayı bıraksak, hele ki ağlamak var diye gülmeyi bıraksak; içinde yaşadığımız dünyanın ne kadar çekilmez bir yer olacağını tahmin bile edemeyiz.

çocuğu olmayan baba

@CattLiu

Babası yanında olup kutlayabilen, yanında olmayıp anısını yaşatabilen, hiç tanımayıp hayalini kurabilen, bu dünyaya gelmiş her şanslı insan, bütün insanlığın sevinciyle de hüznüyle de yaşayabilmeyi başarabilmeli. Daha baba olmayacak yaşta evin babası olmak zorunda kalan, yüreği ve küçük omuzları baba olan oğullarımız ya da baba olup evladını kaybetmiş yüreği nefessiz kalan babalarımız var. İşte asıl bu gün onların günü olmalı. Hepimiz onların babası ve evladı olup insanlığı paylaşmalıyız.

Babalığı yaşamış, hissetmiş ve anlamış olan bütün erkeklerin babalar günü kutlu olsun!

boş koltuk

@CaterYang

Not: Yazımı önce rahmetli babam Salih Biter’e, sonra harika Adgager ekibinin muhteşem babalarına, ardından burada bulunan bütün babalara ithaf ediyorum. Sevgilerimle.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar