Az Güvene Karşı Durmadan Yükselen Trend: Influencer Pazarlama

Paylaşmayı unutmayın.

Influencerlar ve influencer pazarlaması hakkında olumlu, olumsuz çok haberle karşılaşıyoruz. Artık yükselişte olmadıkları veya farklı sektörlere getirdikleri yeniliklerle ilgili haberlerle karşılaşmıştık. İnişli çıkışlı aldığımız haberler olduğu gibi, bu kadar marka hala influencerlar ile çalışıyorsa; mutlaka olumlu geri dönüşleri vardır diye düşünüyoruz.

Sektör ne olursa olsun, influencerlar birçok ürünün tanıtımında yer almaya başladı. Hatta bazen hedef kitleye hitap etmesi dahi aranmıyor, diyebiliriz. Hal böyle olunca güven sarsılıyor; fakat yine de gün geçtikçe çoğalan talep ve içerik paylaşımları olduğunu da görüyoruz.

Peki bu alandan nasıl verim elde edelir? Gelin, şimdi en son influencer pazarlaması trendlerini birlikte inceleyip; sorumuza birlikte cevap arayalım.

Mikro Influencerlar

Artık sadece çok sayıda takipçisi olan influencerlar değil, az sayıda takipçisi olan, popüler olmayan influencerlar da şirketler tarafından tercih ediliyor. Nedeni, influencerların az sayıda kişiyle daha çok ilgilenebiliyor olması, güvenilir olmaları, markayla yüksek ilişkileri olmaları, sadık olmaları, çok sayıda olmaları, etkin olmaları ve ürünü savunmaları.       Tüm bu nedenler, mikro – influencerları markalar için işbirliği yapılabilir yapıyor.

Video İçeriği Çok Etkin

Görsel, hareketli ve canlı araçlar olarak videolar internette en yüksek çekicilik oranına sahipler. Markaların pazarlamasında, influencerlar tarafından en çok tercih edilen araçların ilk sıralarında yer alıyor, çok sayıda ilgiyi çekebiliyor.


Influencerların Güvenirliği Takip Ediliyor

Influencerların en etkin özelliklerinden biri güvenilirlik. Ürünü canlı canlı deneyimleyerek potansiyel müşteriye ürünle ilgili rehberlik yapıyorlar. Bu uygulama, potansiyel müşterilerin, dürüst cevaplar alabildikleri için çok tuttuğu bir uygulama.

Yine de influencerların güvenirliği konusunda sorun yaşanmıyor değil. Yakın zaman önce, Instagram’ da influencerların takipçi satın alarak algı yanılgısı yoluyla haksız rekabete bulaştığı ortaya çıkmış. Buna karşılık, Instagram aktif etkileşimlere öncelik vererek önlem almış.

Kazanca Olan Etkinin Ölçülmesi

Kazanca olan etkinin ölçülmesinin markaların karar alma mekanizmalarındaki etkisi çok büyük. Dolayısıyla markaların stratejilerinin kazanca olan etkisini ölçmesi, influencer stratejisi için de geçerli.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar