ASOS’tan Mesaj Var: Rötuşa Hayır!

ASOS'ın rötuşsuz bikini modelleri

Paylaşmayı unutmayın.

Güzellik algısı -ne yazık ki- standartlaşmış bir durumda. Bu standardı yıkmak isteyen birçok marka ve ünlü isim bu konuda girişimlerde bulundu. Tepki niteliğindeki bu girişimlerden biri de online giyim markası ASOS‘tan geldi. ASOS, yeni kampanyasında rötuşsuz fotoğrafları ile vücut pozitifliğine katkıda bulundu.

Hiçbir insan, hiçbir kadın kusursuz bir vücuda sahip değil. Ancak bu, bizlere bu şekilde yansıtılıyor. Birçok kadın kusursuz olabilmek adına sayısız yönteme başvuruyor ve kendini mutsuz ediyor. Fakat son dönemde bu konuda da asıl güzel olanın doğal olduğu vurgulanmaya başladı. Bu sayede algının değişmeye başladığını rahatlıkla söyleyebiliyoruz.

Kadınlar kusurları ile daha barışık ve kendilerini oldukları gibi kabul edip seviyor. Bunun da ötesinde kusursuz güzelliğin vurgulandığı kampanyalara tepkiler açık açık gösteriliyor.

ASOS rötuşsuz bikini motelleri

@ASOS

Algıda bir değişim meydana gelse de hala büyük bir çoğunluk web üzerinde kusurları gizleme yolunu seçiyor. Photoshop kullanılarak elde edilen “kusursuz güzellik, kusursuz kadın” imajı henüz ideal olarak kabul edilmeme seviyesine gelebilmiş değil. Tüm bunlara rağmen online giyim markası ASOS bu yaz web sitesinde yayınladığı bikini modellerinin bedenlerinde herhangi bir rötuşa yer vermiyor.

İşte çatlakları olmasına rağmen giydiğini başarıyla taşıyan bir model:

Rötuşsuz bikini modelleri

@ASOS

2014 yılında rötuşlu fotoğraflara hayır diyen bir hareketi Aerie ve Modcloth başlatmıştı. Bu hareketi başlatırken hedefledikleri 2017 yılına gelindiğinde birçok markanın bu harekete katılarak güzellik algısını değiştirmekti. İşte bu noktada ASOS bu misyonu üstleniyor ve birçok markaya ilham verecek bir kampanyaya imza atıyor.

ASOS’un bu hareketi birçok kullanıcı tarafından olumlu olarak karşılanıyor ve kullanıcılar düşüncelerini Twitter üzerinden bildiriyor:

“Kadın bedenini Photoshop’lamadıkları için artı puanlar ASOS’a! Gerçek ve dürüst bedenler için teşekkürler…”

https://twitter.com/rhi_ells/status/860201170123579392

“ASOS’un modellerin bedenleri üzerinde oynamaması bana daha fazla cesaret ve ilham veremezdi. Ne kadar güzel gözüktüklerine bir bakın!”

https://twitter.com/leahtudorx/status/880147773039022080

Bu güzel hareketine rağmen ASOS eleştirmenler tarafından 34 bedeni “large” etiketi altında satışa sunması konusunda uyarılıyor. Bu kabul edilemeyecek bir şey olsa da ASOS’un vücut pozitifliğini destekleyen bu hareketi bizce takdiri hak ediyor. Umuyoruz ilk adımları 2014’te atılan bu ilham verici hareket tüm markalarca örnek alınır ve bu klişeleşmiş algı yıkılır.

Photoshop’tan vazgeçilip kadın vücudunun özgür kılındığı bir dünya dileğiyle!

Bu konu ile ilgili olduğunu düşündüğümüz Pamuk Prenses’in, Ayakkabıları İle Başı Belada! yazımızı da okumanızı öneririz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar