Arabaya Servis Yerine, McDonald’s Drive ThruCK

mcdonalds arabaya servis

Paylaşmayı unutmayın.

“Çok acıktım şimdi bir hamburger ols…” demeye kalmadan “A! McDonald’s mı o önümden geçen?” diyeceğiz yakında. Müşterilerini yormayı hiç sevmediği bu düşüncesinden belli oluyor değil mi? McDonald’s’ın şimdilik Brezilya’nın São Paulo kentinde başlattığı bu servis kamyonu hizmeti, başka ülkelerde de olacak mı diye merak uyandıracak kadar ilgi çekici. Özellikle yurtdışında arabaya servis hizmeti oldukça popülerken, bu servis kamyonunun popülerliği de yolda(!) gibi görünüyor.

Arabaya Servis Out, Gezici Drive Thru In!

McDonald’s Brezilya ekibi ve Brezilyalı reklam ajansı DPZ & T birlikte güzel bir kampanyaya imza attılar. Arabaya servis hizmeti olan “Drive Thru” bu kampanya ile “Drive ThruCK” oldu. São Paulo sakinleri bir sabah uyandıklarında işlerine ya da gezmelerine giderken ortalarda dolaşan bir McDonald’s gördüler ve bakın nasıl tepkiler verdiler.

İnsanın gözü acıktığında hiçbir şey görmüyor olabilir ama yolda yürüyen dev bir McDonald’s mutlaka farkedilir. (Tabi hemen arkanızda karnı tok olan ve bir yerlere yetişmeye çalışan bir araç varsa bu trafik açısından bir işkence haline gelebilir. Eh, trafik vukuatları bakımından pek temiz sicillere sahip olmadığımız da bir gerçek!)

Bu Yöntem Nasıl İşe Yarar?

McDonald’s Brezilya Pazarlama Eşbaşkanı Roberto Gnypek “İnsanların arabaya servis alışkanlıklarını tersine çeviriyoruz ve arabaya servisi onlara getiriyoruz” diyor. Biz de bu değişik ve ilgi çekici yöntemi farklı yönlerden ele alarak değerlendirelim istedik.

  • McDonald’sın arabaya servis hizmetinin olduğunu insanlara hatırlatmak için sevimli bir yöntem.
  • Karnı aç olan insanların aracı gördüğünde, iştahlarını kendine çekmek için oldukça etkili.
  • Hem restoran hem de reklam giydirilmiş bir araçtan çok daha fazla ilgi çeken bir reklam.
  • Her yerde şube açmak zorunda kalmadan, her yerde hizmet verebilen bir sistem.
  • Kalitesi ve ünü yüksek bir markanın farklı uygulamaları her zaman konuşulur, taklit edilir ve taklitler aslını yaşatır.
en eski mcdonalds

@mediagq

Bize kalırsa saydığımız bu maddelerin her biri satış ve pazarlama bakımından oldukça değerli. Hızlı ve pratik olan bu yöntemi mutlaka uygulamak isteyecek başka restoranlar da olabilir ancak şunu unutmayalım ki patenti alınmış. McDonald’sın gerçekleştirdiği bu iyi fikir ile elde edeceği başarıyı şimdiden görebiliyoruz.

 

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar