Apple’ın Rakibi Artık Daha Güçlü – Huawei Ekosistemi

apple'in-rakibi-artik-daha-guclu-huawei-ekosistemi

Paylaşmayı unutmayın.

Apple’ın Rakibi Artık Daha Güçlü – Huawei ekosistemi ile birlikte geçmişten bugüne kendini çok daha geliştirmiş bir markadır. Genel olarak piyasaya sunmuş olduğu her ürünün üzerine yeni özellikler katarak kullanıcıları oldukça memnun etmeyi başarabilmektedir. Son dönemlerde ise telefon ve bilgisayar arasında gerçekleşen Huawei kablosuz bağlantı özelliği ile birlikte teknoloji gündemini kendine çevirmiştir. Aslında basit gibi görülen bu özelliğin kullanıcılara hem zaman hem de pratiklik kazandırması Huawei ürünlerindeki satışları son derece arttırmıştır.

Apple’ın Rakibi Artık Daha Güçlü – Huawei Ekosistemi

Huawei Cihazlarının Birbirine Bağlanabilmesi Özelliği

apple'in-rakibi-artik-daha-guclu-huawei-ekosistemi
@unsplash

Huawei ekosistemi içerisinde bulunan birçok ürün birbiriyle bağlanabilme özelliğine sahiptir. Örneğin Huawei ürünü olan bir cep telefonu ve tableti birbirine bağlamak oldukça kolaydır. Bu kablosuz bağlantıyı sağlamak için yapılması gereken sadece telefonu ilgili cihaza yaklaştırmaktır. Telefonun yaklaştırılması ile birlikte Huawei kablosuz bağlantı aktifleşerek telefonun ekranı direkt olarak tablete yansımaktadır. Bu işlem aynı şekilde bilgisayarlar için de yapılabilmektedir.

Cihazların birbirine bağlanması bana ne gibi bir özellik kazandırır şeklinde düşünülüyorsa da bunu şu şekilde açıklayabiliriz: Huawei cihazları arasındaki kablosuz bağlantı öncelikle ilgili cihazı tablet ya da bilgisayardan anlık olarak kontrol etmeye yaramaktadır. Bunun yanında herhangi bir dosya ya da fotoğraf aktarımı ise harici bir uygulama gerektirmeden direkt olarak yapılabilmektedir. Bütün bu işlemleri gerçekleştirirken de gecikme payı minimum düzeyde olmaktadır. Dolayısıyla vakit kaybı da oldukça düşürülmektedir.

Huawei 1+8+N Stratejisi Nedir?

Huawei yakın bir zamanda kendi bünyesinde barındırdığı “1+8+N” stratejisini bir konferansta açıklamıştı. Huawei ekosistemi içerisinde bulunan bu strateji ise şirketin nasıl bir yol izlediğini açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Şöyle ki strateji içinde bulunan “1” sayısı cep telefonunu ifade etmektedir. 1’in yanında bulunan “+” işareti ise cihazlar arası Huawei kablosuz bağlantı özelliğini temsil etmektedir. Bir diğer açıklama ile de cihazların birbiri ile uyumluluğunu belirtmektedir denebilir.  Bunun yanında “8” sayısı da Huawei bünyesinde bulunan diğer cihazları ifade etmektedir. Tabletler, bilgisayarlar, kulaklıklar, çeşitli araçlar, hoparlörler, televizyonlar, sanal gerçeklik gözlükleri ve akıllı saatler 8 sayısı içerisinde bulunmaktadır.

Son olarak ise 8 sayısından sonra gelen “+” işareti ve “N” kavramı da Network yani çeşitli bağlantı sistemlerini ve nesnelerin İnterneti diyebileceğimiz ekosistemi kapsamaktadır. Huawei uyguladığı bu strateji ile birlikte günümüzde var olan ve gelecekte var olacak pek çok teknolojik ürünü daha kullanılabilir hale getiriyor. Bütün bunları kapsayan Huawei ekosistemi de bu strateji sayesinde genişleyerek tamamen kullanıcı odaklı ilerliyor.

Huawei Cihazlarının Birbiri ile Uyumu

@YouTube

Huawei kendi bünyesinde barındırdığı birçok ürünü birbiriyle tamamen uyumlu olacak şekilde piyasaya sunmaktadır.  Bu uyumluluk konusundan bir tane örnek verecek olursak da şarj aleti konusuna değinebiliriz. Örneğin Huawei son çıkardığı laptop cihazındaki şarj aletini diğer cihazları ile kullanılabilir şekilde üretmiştir. Bunun yanında hızlı şarj özelliğini de barındıran bu şarj aleti cep telefonu, tablet ve akıllı saati şarj edebilmektedir. Çok basit bir özellik olan şarj aleti kullanılabilirliği bile her cihaz için ayrı ayrı şarj aleti taşımayı tarihe karıştırıyor. Böylelikle tek bir şarj aleti ile birçok cihazı şarj etmek son derece mümkün oluyor.

Huawei ekosistemi son zamanlarda oldukça konuşulmakta ve Apple gibi teknoloji devi şirketlerce takip edilmektedir. Piyasa değeri olarak Apple bile son çıkardığı telefon ve diğer cihazlarla kullanıcılarını pek fazla memnun edememektedir. Huawei ise özellikle bahsedilen “1+8+N” stratejisi ile birlikte kullanıcılarına çok daha kullanılabilir ürünler sunmaya devam etmektedir. Gelecekte ise bu Huawei ekosistemi daha geniş bir ürün yelpazesine ve özelliklere sahip olabilecektir diyebiliriz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar