Apple’dan Grammy Adayı Animoji Videoları

Animoji

Paylaşmayı unutmayın.

Birçoğumuzun bildiği ve merakla takip ettiği üzere 60. Grammy Ödülleri geçtiğimiz pazar günü yani 28 Ocak’ta sahiplerini buldu. Eminiz ki bazılarımız saat 3’te ayaktaydı ve ödül törenini izliyordu. Kimimizde sonuçları İnternet üzerinden öğrenmeyi tercih ettik elbette. 60. Grammy Ödül töreni New York şehrinde gerçekleştirildi ve sunuculuğunu James Corden yaptı. Geceye damga vuran isimler ise Bruno Mars ve Kendrick Lamar oldu. Nitekim R&B şarkıcısı Bruno Mars, Yılın Albümü, Yılın Kaydı ve Yılın Şarkısı da olmak üzere toplam altı dalda Grammy ödülü kazandı. Hak ettiğini düşünmekteyiz. Sizce?

60. grammy ödülleri

@ntv

Tabii törende dikkatimizi çeken başka bir şey vardı ki bu Apple tarafından gerçekleştirildi. Apple, Grammy Ödülleri’nde yayınlanan iki yeni müzik videosu ile iPhone X’in “Animoji”ini iki video ile tanıttı. Her iki videoda da Grammy adayı sanatçılar yer aldı.

Yılın R&B Şarkısı Ödülü Uzaylı Animoji’sine Gidiyor!

“Amigos” adlı ilk filmde Yılın Rap Albümü ve Yılın Rap Performansına aday gösterilen rap triosu Migos’un “Stir Fry” şarkısında dans eden Animoji yavruları görünüyor. “Gece köpeklerimle dans et” sözlerine daha gerçekçi bir yaklaşım getirmek için rap yapan köpeğe çok sevdiğimiz küçük kahve rengi emoji (💩) ve bir tilki yavrusu eşlik ediyor.

Diğer Animoji filminde ise uzaylı animojisi Childish Gambino’nun “Yılın R&B Şarkısı” dalında aday gösterilen hiti “Redbone”da oldukça içten bir performans sergiliyor. Childish Gambino Grammy’e halihazırda bir video ile aday oldu.

Her iki Animoji filmi de iPhone X’in TrueDepth kamerası kullanılarak meydana getirildi. TrueDepth kamera, farklı 50’den fazla kas hareketini analiz ederek yüz ifadelerini 12 farklı Animoji karakterine dönüştürebiliyor. Basit bir şekilde söylemek bu kamera ile emojilerin hareketlendirilmiş hali olan animojilere istenilen yüz ifadeleri verilebiliyor.  Apple’ın bu özel teknolojisi için özel bir tanıtım yolu seçtiğini söylemeliyiz.

Daha önce blogumuzda yer verdiğimiz ve iPhone 7 Plus kamerası ile bir film çekilebileceğini kanıtlayan iPhone ile Olağanüstü Tesadüfler: Détour yazımızın da ilginizi çekeceğini düşünüyoruz. Ayrıca iPhone X’e daha yakından bakmak isterseniz Apple’dan 10. Yıl Hediyesi: iPhone X yazımızı okumanızı da mutlaka öneririz.

Müzik ve teknoloji ile kalın!

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar