Apple’dan Anılarımıza Sihirli Bir Dokunuş!

Apple'dan Duygusal anılarınıza sihirli bir dokunuş

Paylaşmayı unutmayın.

Telefonlar bu kadar akıllı olmadan öncesinin hikayesine bakalım biraz.

Büyük ve ağır  fotoğraf makineleri, sayılı filmler, film bitecek korkusuyla her an için tek bir fotoğraf ve acaba pozlar yandı mı korkusu… Fotoğrafların nasıl çıktığını merak ederken bunu öğrenebilmek için makinenin içindeki bütün filmlerin bitmesini beklemek ve fotoğrafçıdan fotoğrafların gelmesi için sabırsızlanmak. Tanıdık geldi mi? 90’lı yıllarda hemen hemen herkesin yaşadığı bunlar değil mi? Şu an yaşadığımız çağda ellerimizdeki akıllı telefonlar ile dakikada onlarca fotoğraf çekebiliyoruz. Nasıl çıktıklarına bakıp beğenmediklerimizi anında bilinmezliğe yolcu ediyor ve yenilerini çekerek devam ediyoruz hayatımıza.

Apple yine durmadı ve iOS 10 güncellemesi ile Anılar adı verilen ve bir döneme ait “en iyi” fotoğraf ve videoları birleştirti; daha sonra onları duygusal birer kısa film oluşturmak için müzikle dolduran bir özellik getirdi. Tıpkı geçen yıl mesajlar bölümüne yeni gelen özellikleri tek bir kırmızı balon ile yola çıkıp etkileyici bir reklamla taçlandırdığı gibi “The Archives” adını verdiği reklamı ile de anılar bölümünü çok etkili ve dokunaklı bir şekilde tanıttı.

Reklam filmi, büyük bir arşiv binasında yaşlı bir arşivcinin, genç bir çift için hazırladığı kısa videoyu konu almakta.

Arşivci tamamen eski yöntemler ile fotoğrafları bir araya getirip, pedallı bir makine ile filmi düzenlemekte ve eski matbaa harfleri ile fotoğraflara baskı yapmakta. Reklam filmini en etkileyici kılan noktalardan biri ise tüm bunları yaparken son derece yumuşak ve duygulu bakışlara sahip olan arşivci.

Reklam filminin sonunda “Birlikte” başlıklı bir film genç annenin telefonunda gösterilmeye başlanıyor. Genç ailenin bu anılarına Lykke Li’nin Unchained Melody yorumu eşlik etmekte. Kısa videonun mutluluk dolu olması ve şarkının unutulmaz film Hayalet ile bilinçaltımızda bıraktığı izler sonucunda mutlu bir duygusallık yaşanıyor. Filmin sonunda işini bitiren yaşlı arşivcinin gittiği görünürken genç annenin yeni bir video için tıklaması üzerine yaşlı arşivci işini yapmak için geri dönüyor.

Reklam filminde dikkat çeken bir diğer nokta ise; genç çiftin, ailelerini kurdukları günden beri sürekli hayatlarında iPhone’un olduğu ve değerli anlarını iPhone ile kayda geçirdikleridir.

The Archives, Apple’dan duygusal anılarınıza sihirli bir dokunuş yaparak sadece eski mutlu anlar sunumu yapmamakta. Apple’ın sunduğu hizmetin yanında aslında çok da güzel bir mesajı var…

Mutluluk zor kazanılır ve onu oluşturan anlar kısadır.

Hepimiz gün içerisinde ellerimizdeki akıllı telefonlarımızla iç içeyiz ve belki de birçoğumuz vaktimizin büyük kısmını telefonlarımız ile geçirmekteyiz. Her ne kadar hayatımızın ayrılmaz bir parçası akıllı telefonlarımızmış gibi görünse de aslında hayatımızın ayrılmaz parçası yanımızdaki güzel insanlar ve onlarla yaşadığımız anılarımızdır.

Yanımızdaki insanların ve yaşadığımız anların keyfini çıkartırken bir iki güzel fotoğraf ile zamanı dondurduğumuz güzel günlere.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar