Annelikten Geriye Kalan

Paylaşmayı unutmayın.

Hepinizin bildiğibir özel günü daha geride bıraktık. Anne deyince akan sular duruyor ve bu güne özel hazırlanmış her şey diğer özel günleri geride bırakmaya yetiyor. Peki annelikten geriye kalan ne? Anneler Günü yıllardır dünyanın her yerinde Mayıs ayının ikinci haftası kutlanan evrensel günlerden bir tanesi. Bununla birlikte birçok tartışma noktasının da odak merkezi. Tek bir güne sığmaması, birçok insanın yarasına dokunması ve pek tabii bu güne özel hazırlanan kampanya karşıtı düşüncelerle tartışılmaması imkansız bir hale geliyor.

Annelik dünyanın en kutsal olgularından biri ve büyük bir emek ve sabrın karşılığı. Bir bireyin yetişmesinde katkı sunmak, onun bedensel ve ruhsal gelişimine yardımcı olmak, onunla birlikte muhteşem bir yolculuk yapmak. Annelik büyütür, annelik olgunlaştırır; ancak annelik özeldir. İşte tüm tartışmaların kaynağında bu var. Ne bir marka ne bir hediye bu değerin karşılığını veremez. Bir başkasını düşünmeden yapılan paylaşımlarla bu özel duyguyu bozmak da cabası! Asıl olan, her şart altında koşulsuz sevgiyi aramaktır. Bu sevgi olduğu sürece bunları düşünmeye de gerek yok.

Anneler Günü Kavramı

Tek bir güne anneliği sığdırmak, sadece o gün anne ile vakit geçirmek, tüketime endeksli bir dünyada anneyi de metalaştırmaktır. Bu duyguya paha biçmek mümkün değil. İnsanlara bu güne özel kampanyalar sunan pazarlama dünyası, en hassas noktayı yine doğru belirliyor ve günü bambaşka bir boyuta çeviriyor.

Anne olan ya da olamayan, annesi olan ya da olamayan birçok insan bu güne başka bir tartışma daha getiriyor. Her anne sizin anneniz gibi olmayabilir, hatta insanların annesi yanında olmayabilir. Bir sürü reklam ve kampanyanın, her yerin de kalabalık ve gözler önünde olduğu bu dünyada bu kadar düşüncesiz yaşamak nedendir?

Hayatınızda olan ve sevgiyle bağlandığınız herkesi sevmeyi deneyin ve bunu bir görev gibi değil her gün her saniye yapmanız gerektiğini unutmayın. Unutmadan, atlamadan, seve seve.

Bizler, Gager ailesi olarak sizi sevgiyle kucaklıyoruz ve ”iyi ki aynı yoldayız” diyoruz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar