Anda Yaşama Sanatı

Paylaşmayı unutmayın.

Anda Yaşama Sanatı – Hemen hemen herkes gelecekle ilgili planlarla dolu günler yaşar. Plan yapmak güzeldir ancak anın tadını çıkarmak gerekir. Geçmişte yaşadıklarınız, gelecek korkuları, geçim dertleri, sağlık sorunları birçok şeyi bir arada yaşıyor sorunlarla boğuşuyor olabilirsiniz ancak anın tadını çıkarmayı unuttuğunuz sürece iyi yaşamış sayılmazsınız. Bu arada herkesin farklı farklı dertleri olduğunu ve tek dertlinin siz olmadığının bilincinde olmak da önemlidir.

Anda Yaşama Sanatı

Anda Yaşamak Ne Anlama Geliyor?

Şimdiki anda yaşamak, geçmişi bırakmak ve geleceği beklememek demektir. Hayatınızı bilinçli yaşamak, nefes aldığınız her anın bir armağan olduğunun farkında olmak demektir. Hayat şimdiki zamanda gelişir. Ancak çoğu zaman, şimdiki zamanın kayıp gitmesine izin veririz, zamanın gözlenmeden ve yakalanmadan geçmesine izin veririz ve gelecek için endişelenirken ve geçmişe kafa yorarken hayatımızın değerli saniyelerini boşa harcarız. Zihin ve beden için sağlığın sırrı yas tutmak, gelecek kaygısı veya sıkıntıları önceden tahmin etmek değil… Şimdiki anda, şu anda, anı akıllıca ve ciddiyetle yaşamaktır.

Hayatımızı basitleştirmenin en iyi, öngörülemeyen sonuçlarından biri, hayatlarımızı şu anda yaşamaya başlamamıza izin vermesidir.

anda-yasama-sanati
@pexels

Gerekli olmayan eşyaları ortadan kaldırmak, bizi sıkışmış halde tutan geçmiş yaşamlarla ilişkili birçok duygudan kurtarmıştır. Ve evimizi temizlemek, bugün hayatlarımızı en önemli değerlerimiz etrafında şekillendirme özgürlüğünü sağlar.  

Geçmişte ya da gelecekte yaşamayı seçmek sadece bugün sizi eğlenceden yoksun bırakmakla kalmaz, aynı zamanda sizi gerçekten yaşamaktan da mahrum eder. Tek önemli an şimdiki andır.

Anda Yaşama Sanatı – Şu An Nasıl Yaşarsınız?

1. Gereksiz Eşyaları Kaldırın

anda-yasama-sanati
@pexels

Minimalizm sizi şimdiki zamanda yaşamaya zorlar. Geçmiş anılarla ilişkili öğeleri kaldırmak sizi özgürleştirir ve geçmişte yaşamayı bırakmanızı sağlar. Geçmiş artık güce sahip olmadığında, anı yaşamaya başlayabilirsiniz.

2. Gülümseyin – Anda Yaşama Sanatı

Her gün sonsuz olasılıklarla dolu! Bir gülümsemeyle başlayın. Her sabah tavrınızın kontrolü sizde, iyimser ve beklentili olmasını sağlayın. Bu konuda bilinçli olun ve farkına bile varmadan kendinizi her gün bunu yaparken bulacaksınız.

anda-yasama-sanati
@pexels

3. Bugünün Anlarını Tam Olarak İçinize Sindirin  

Olabildiğince bugünün içinde kalın – görüntüler, sesler, kokular, duygular, zafer ve üzüntü. Bunlar günlük hayatımızın içindedir, ancak genellikle onları almayı unutur ve gerçekten takdir ederiz.

4. Geçmiş Acılarınızı Affedin

Geçmişteki acılardan dolayı başka bir insana kızgınlık duyuyorsanız, affetmeyi seçin ve devam edin. Zarar onların suçuydu, ancak bugün ruh halinizi etkilemesine izin vermek sizin. Bırakın ve anın içinde olmayı seçin.

5. İşinizi Sevin!

Pazartesi işinizi başladığınız andan itibaren hafta sonunun gelmesini hesaplamaya başlarsanız hayatınızın% 71’ini boşa harcarsınız. Bunu atlatmanın iki çözümü vardır: gerçekten zevk aldığınız yeni bir iş bulun veya mevcut kariyerinizi tekrar gözden geçirip planlayın.

@pexels

6. Geleceği Hayal Edin, Bugün Çok Çalışın!

Büyük düşün. Gelecek için hedefler ve planlar belirleyin. Ancak bugün çok çalışmak, yarın hayallerinizi gerçekleştirmenin her zaman ilk adımıdır. Geleceği hayal etmenin anı yaşamanın yerini almasına izin vermeyin. Gelecek hakkında rüya görmek, ancak bugün yapılan eylemlerle birleştirildiğinde üretken olur.

7. Geçmiş Başarılar Üzerinde Durmayın

Hala dün yaptıklarınızdan bahsediyorsanız, bugün pek bir şey yapmadınız. Geçmiş başarıların üzerine inşa etmek ve gelecek için daha fazla anı ve başarı yaratmak için hala bolca zaman var. Gelecekte, bugünün hatıralarına değer vereceksiniz.

8. Endişelenmeyi Bırakın! – Anda Yaşama Sanatı

anda-yasama-sanati
@pexels

Yarın için çok endişelenirsen, bugünün değerini tam olarak anlayamazsın. Endişelenseniz de endişelenmeseniz de yarının olacağını anlayın. Ve endişe hiç kimse için hiçbir şey başaramadığından, zihinsel enerjinizi başka bir yere yönlendirin.

9. Sorunlara Eski Çözümlerin Ötesinde Yeni Çözümler Üretin

Dünyamız o kadar hızlı değişiyor ki, dünün çözümlerinin çoğu artık bugün doğru yanıtlar değil. Bir “ama biz bunu hep böyle yaptık” zihniyetine kilitlenmeyin. Dünün çözümleri bugünün çözümleri değildir ve kesinlikle yarının çözümleri değildir.

10. Bağımlılıklarınızdan Kurtulun! – Anda Yaşama Sanatı

anda-yasama-sanati
@pexels

Hayatınızdaki bağımlılıklar sizi rehin tutar. Sizi tamamen özgür bir yaşam sürmekten alıkoyuyorlar ve odağınızı andan uzaklaştırıyorlar. Biraz yardım bulun. Adımları atın. Ve hayatınız üzerindeki etkilerini ortadan kaldırın. Bağımlılık yapmadan anı yaşamanıza izin verin. Şimdiki anda nasıl yaşanacağını öğrenmek, mutlu bir yaşamın önemli bir bileşenidir.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar