Anahtar Kelimeleri Doğru Kullanabiliyor Muyuz?

Paylaşmayı unutmayın.

İnternet ortamının ayrıcalıklarından sürekli bahsediliyor olabilir; ancak bazen doğru olmayan bilgilerle de karşı karşıya kalındığını biliyoruz. Bu yüzden de kimi zaman hangi bilgi doğru, hangi bilgi yalan ya da doğru değil, anlamakta zorlanıyor ve bir kavram karmaşası yaşıyoruz. Nitekim böylesi olan durumlardan bir tanesi de blog yazanlar için devreye giriyor. Hepimizin çok iyi bildiği üzere son yılların en popüler kavramlarından bir tanesi de Blogger. Ve elbette Andy Warhol’un o çok meşhur sözünde olduğu gibi herkes 15 dakikalığına da olsa şöhret olmak istiyor. Şöhret olmanın en kolay yolları ise; bilinen ve çok tıklanan bir blogunuzun olması. Kişisel ya da kurumsal blog hesaplarının arama motorlarında üst sıralarda çıkması için anahtar kelimelerin  doğru kullanımı oldukça önemli.

Öncelikle,yazarken işin matematiğine takılmadan yazının bütünlüğünü bozmadan akıcı bir biçimde yazmak gerekiyor. Oysa yazılan yazıda şu kelime sayısına göre şu kadar anahtar kelime olma düşüncesi yazının ritmini etkiliyor. Dahası bu, kısaca SEO olarak belirtilen arama motoru optimizasyonlarında da çok fazla işe yaramıyor değil mi?

Şimdi biraz daha konunun detaylarına bakalım, var mısınız?

Anahtar Kelimeler Önemlidir

Arama motorlarının içeriğindeki anahtar kelimelerin amacına veya amacına karşı kullanılan anahtar kelimelere daha az önem vermeye başladığını öncelikle bilmek gerekiyor.  Evet, anahtar kelimeler önemlidir ama tek parametre bu değildir. İşin dinamiği, stratejisi unutulmadan yazılmalıdır.

Hadi bir örnek verelim! Kişi eğer arama motorunda boşanma avukatı aratıyorsa sizin kendi blogunuzda tonlarca boşanma avukatı anahtar kelimesi kullanmanıza gerek yoktur. İçeriğinin de dolu dolu olması ve keyword olarak da tabir edilen bu sözcük ile uyumlu olması gerekir.  Yani blogunuz için doğru bir strateji oluşturmazsanız gerisi nafile.  Seçilen kelime, yazının genel ahengini bozmamalı ve yazı ile bütünleşmelidir. İçeriğe uygun bir kelime seçilmelidir.

Anahtar Kelime Araştırması Yapın!

Elbette bu sitelerde anahtar kelime kullanılmalıdır. İşe ilk başlayanlar bu kelimeyi doğru olarak tespit edemeyebilir; fakat geçen zaman içinde mutlaka öğreneceklerdir. Bu noktada Google tarafından bulabileceğiniz uygulamalar ile kolayca hangi anahtar kelimeleri yazınızda kullanacağınızı öğrenebilirsiniz.

Burada bilinmesi gereken bir önemli husus daha var. Anahtar kelime dediğimiz şey tek bir sözcükten oluşmayabilir. Kimi zaman birbiriyle bütünleşik kelimeler dizinleri de keyword olarak kullanılabilir.

Benzersiz Olun!

Şimdi gelelim işin diğer püf noktalarına.

Gerçekten fark yaratmak istiyorsanız kesinlikle benzersiz olmalısınız- ki bu da bir strateji işidir. Bu noktada yaratıcı ve tutarlı olmak son derece önemlidir. Bu durumun size ne kazandıracağına bakacak olursak şunlar söylenebilir:

  • Markanızın öne çıkmasına yardımcı olur.
  • Kullanıcılarınızın işletmenizin neyle ilgili olduğunu anlamasına yardım eder.
  • Sizi rakiplerinizden farklılaştırır.

Hedef Kitlenizin Kim Olduğunu Biliyor Musunuz?

Bir blog için en önemli olan konulardan bir tanesi de yazdığınız bu blogun kime hitap ettiğidir. Herkese hitap edemeyeceğinize göre belli bir hedef kitle seçmek durumunda olduğunuzu ve seçilen kitleye göre yazılar yazmanız gerektiğini unutmamalısınız. Seçtiğiniz hedef kitlenin de beklentilerini doğru bir biçimde bilmeniz gerektiğini unutmamalısınız.

Dönüşleri Artırın!

İster sitenize reklam alın ister sponsor ama mutlaka sitenizin dönüşümleri artırın. Burada önemli olan şey; interaktif iletişime olanak tanıyan bir yapı kurmak.

Öyleyse haydi eller klavyeye!

“Anahtar kelime seçimlerinde hangileri daha etkili?” diye soruyorsanız Pazarlamada Sözcüklerin Gücü Adına! yazımızı okumanızı öneririz.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar