Amazon’un Yeni CEO’su Andy Jassy Kimdir?

Paylaşmayı unutmayın.

Amazon’un Yeni CEO’su Andy Jassy Kimdir? – Dünyanın en önemli şirketlerinden olan Amazon sitesinin CEO’su Jeff Bezos’un istifa etmesiyle yerine Andy Jessy geçti. Amazon Web Servislerinin başında görev yapan Andy Jessy Amazon’a 1997 yılında katıldı. Yıllar içerisinde kendisini geliştiren Andy Jassy şu an CEO olarak işine devam ediyor.

Amazon’un Yeni CEO’su Andy Jassy Kimdir?

@vox

Andy Jassy

 Andrew R. Jassy New York’un en lüks semtlerinden olan Scarsdale’de doğdu.Babası başarılı bir avukat, annesi ise sanat düşkünü idi.  Lise eğitimini Scarsdale’de tamamlayan ve başarılı bir öğrenci olan Jassy, Harvard Üniversine girmeye hak kazandı. Üniversite hayatına başlamadan önce bir arkadaşıyla beraber iş kurmayı denedi ancak başarısız oldu.  Başarısını üniversite hayatında devam ettirdi ve onur derecesiyle mezun oldu.

Spora ve müziğe oldukça düşkün olan Andy Jessy’nin en büyük hayali spor muhabiri olmaktı. Ayrıca iş hayatına atılmadan önce Boston’da bir müzik grubuna sahipti. En büyük tutkuları konserler ve spor olduğundan bahsediyor. 1997 yılında Shawn Covin konserine giderken Amazon bir iş görüşmesine çağırdı. Üç hafta sonra Amazon isimli şirket halka açılacaktı. Ne iş yapacağı ve unvanının ne olacağı hakkında bir fikri bulunmasa da işi kabul etti.

@southesummit

2002 tarihine kadar Amazon’da pazarlama yöneticisi olarak çalıştı. 2002 tarihinde ise pazarlama müdürü olarak iş hayatına devam etti. Ayrıca o dönemde Amazon’un CEO’su olan Jeff  Bezos’un fikir ortağı olarak anıldı, işler beraber yapılmaya  başlandı. Bünyesinde çalışanlar ona ‘Jeff’in Gölgesi’ ismini taktı.

Amazon’un Yeni Ceo’su Haline Geldi!

2003 yılında Amazon’da kurulan AWS sayesinde Jeff ve Andy yakınlaştı. AWS’yi ilerletmek için beraber işler yaptılar. Andy AWS’yi büyük bir başarıyla yürüttü ve sektörün lideri konumuna getirdi.. Bu nedenle 2016 yılında Financial Times tarafından ‘Yılın İnsanı’ seçildi. Ancak AWS olmasaydı Amazon’un bu günkü bilinirliğinin olmayacağı, Andy’nin bu konuda büyük rol oynadığı biliniyor.

Geçtiğimiz günlerde Jeff Bezos Amazon CEO’luğunu bıraktığını ve işini Andy’ye devrettiğini çalışanlarına yazdığı bir mektupla açıkladı. Andy’ye güveninin tam olduğunu belirtti, sözlerine ‘Andy en az benim kadar uzun zamandır Amazon ailesinin bir parçası, örnek bir lider olacağına şüphem yok’ diyerek devam etti. Ek olarak Andy’nin Amazon’un kaynaklarını oluşturmayı ve bunlardan yararlanmayı kolay hale getiren yaptığı çalışmalar, Jeff’in Andy’e olan güvenini kanıtlar nitelikte.

Bu sayede Andy CEO’luk ile kariyerini zirveye taşımaya başladı. Amazon’un yıllar içindeki gelişimine, bugünkü konumuna ulaşmasına  Andy’nin çok büyük katkıları olduğunu söylemek mümkündür.  Ayrıca Andy sosyal medya üzerinden siyasi konularda fikrini belirtmekten kaçınmıyor. Diğer yandan bu durumun Amazon için bir sorun teşkil edip etmeyeceğini ilerleyen günler belirleyecek. Andy’nin 2021 yılından sonra Amazon şirketini büyütmek için ne gibi stratejiler izleyeceğinizi de hep beraber göreceğiz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar