Amazon’dan Yeni Akıllı Market Arabası

amazondan-yeni-akilli-market-arabasi

Paylaşmayı unutmayın.

Amazon’dan Yeni Akıllı Market Arabası – Amazon üzerinde uzun bir süredir uğraştığı yeni bir alışveriş sistemini doğuran akıllı market arabası ve kasiyersiz süper marketini de sonunda duyurdu. Marketleri son derece değiştirecek olan bu market arabası çeşitli sensörler ve kameralarla koyulan ürünleri tanımakta ve alışveriş sepetine eklemektedir. Her eklenen üründe de tutan tutarı hesapta belirtmektedir. Bununla da kalmayarak direkt olarak akıllı market arabası üzerinden ödeme de yapılabilmektedir. Alışveriş yapanlar arasında oldukça pratik ve hızlı görülen bu sistem artık süper marketlerin kasiyersiz oluşunu da haber etmektedir diyebiliriz.

Amazon Yeni Akıllı Market Arabasını Duyurdu

Amazon akıllı market arabası kullanım olarak QR kod teknolojisini bünyesinde barındırmaktadır. Cep telefonu üzerinden Amazon uygulamasına girerek bu market arabası QR kodunu okutmak gerekiyor. Daha sonrasında ise arabanın kilidi açılarak kullanıma hazır hale geliyor. Market arabası süper marketin tavanlarında bulunan kameralar ve arabanın üzerinde bulunan sensörlerle çalışmaktadır. Müşterinin aldığı ürünler bu şekilde tanımlanarak Amazon hesap bölmesine tek tek eklenmektedir. Alışveriş tutarı ise her seferinde güncellenerek müşterinin hesabında gözükmektedir. Bu market arabası sayesinde müşteriler daha önceden oluşturdukları alışveriş listesini de hızlı bir şekilde arabaya ekleyebiliyorlar. Böylelikle ihtiyaç fazlası ürün alınımının önüne geçebiliyorlar. Market arabası da sürekli olarak Alexa tarafından senkronize edilmeye devam ediyor.

amazondan-yeni-akilli-market-arabasi

Amazon’un İlk Akıllı Süper Marketi

Amazon geliştirdiği bu akıllı market arabasını ilk olarak Los Angeles’ta açılacak olan marketinde kullanacağını ifade etti. Açılacak olan bu süper markette ise hiçbir şekilde kasiyer vs. çalışan olmayacak ve sadece Amazon akıllı market arabası bulunacak. Böylelikle de kasiyer gibi insan çalışanların olmadığı tamamen yapay zekâ ile donatılmış sistemlerin bulunduğu marketlerin ilki faaliyete geçecek.

Amazon’un geliştirdiği bu akıllı arabası her ne kadar teknoloji dehası olsa da birçok kişinin işsiz kalmasını da sağlayabilecektir. Eğer bu teknolojinin diğer market zincirleri tarafından da tercih edilmesi durumu yaşanırsa artık gelecekte kasiyerlik gibi mesleklerin olmayacağı gerçeğini bizzat görebileceğiz. Yine de teknolojinin bu kadar hızlı gelişmesi ve hayata geçirilmesi insanlık adına büyük bir gelişme olarak değerlendirilmektedir.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar