Alan Yönetimini Evinize Taşıyın

Paylaşmayı unutmayın.

Alan Yönetimini Evinize Taşıyın– Alan yönetimi, günümüz iç dekorasyon trendlerinde alanın bütünlüğü açısından oldukça önemli bir konudur.

Evimizin huzuru, düzeni bizim için çok önemlidir. Bazen alanınızı, ihtiyaçlarınızı karşılamak için yeterli olandan çok daha az görebilirsiniz. Tüm eşyalarımızı mevcut alanınıza sığdırmaya çalışırken gereksiz kalabalık oluşturabilirsiniz. Bunun sonucunda bulunduğunuz alanda kendinizi boğulmuş hissedebilirsiniz. Ancak çoğu zaman, bu boğulma duygusunun sebebi alan yetersizliğinden değil, alan yönetmenizdeki yetersizliğinizden kaynaklı. Fakat üzülmeyin, alan yönetimi öğrenemeyeceğiniz bir şey değil. Bu yüzden Alan Yönetimini Evinize Taşıyın mottosu ile evinizde huzuru yaratın.

Alan Yönetimini Evinize Taşıyın

Çok Amaçlı Eşyaları Akıllıca Kullanın

Bir odadaki küçük alanları doldurmak için birçok küçük mobilya parçası kullanmak oldukça yaygın bir gelenektir. Ancak, tüm bu küçük parçalar yerine tek bir büyük mobilya kullanmak sizin alan yönetiminiz için daha akıllıca bir tercih olacaktır. Bu sayede dekorasyonunuzda dağınık bir görüntü olmaz, her parça amacına uygun bir şekilde konumlanır.

alan-yonetimini-evinize-tasiyin
@hiddenwallstorage

Çok amaçlı eşyaların kullanılması, bir alanı çok sayıda eşya ile doldurmak zorunda kalmamanın harika bir yoludur. Dolayısıyla küçük alanlardan akıllıca yararlanabilirsiniz. Çünkü aynı ürünü birden fazla amaç için kullanılabiliyorsanız, ihtiyaçlarınız için daha fazla mobilya satın almaya gerek kalmıyor demektir. Bu sayede diğer eşyalarınızı koymak için daha fazla yer açmış olursunuz.

Odanın İç Dekorasyonunda Duvar Kağıdı Kullanın – Alan Yönetimini Evinize Taşıyın

Mimari tasarımlarda, gözleri tavana çekecek bir şey olursa, daha büyük bir odaya sahip olduğu yanılsaması yaratır. Bundan dolayı -örneğin- tavanı göz alıcı bir renkle boyayabilirsiniz. Ya da zarif duvar kağıtları kullanarak odanızı zevkinize göre süsleyebilirsiniz. Bu, bir odanın hacmini olduğundan daha büyük göstermek için en eskimeyen numaralardan biridir.

Bir odanın dekorasyonunda daha koyu renkler kullanırsanız, renkler ışığı yansıtmak yerine emer. Bu, odanızı çok daha küçük hissettirir. Aksine hem zeminde hem duvarlarda açık renkleri kullanırsanız alanınızı geniş ve ferah gösterirsiniz. Bu nedenle, iç dekorasyonunuzda boyanızın rengini seçerken açık renkleri tercih etmek en iyisidir.

Aynalar Sayesinde Geniş Alan Hissini Yakalayın

Aynaların bir odaya uygun olarak yerleştirilmesi, daha büyük alan hissini sağlayabilir. Çünkü aynanın bir pencerenin karşısına yerleştirilmesi ışığı en iyi şekilde yansıtır. Bu sayede odanızı daha geniş gösterirsiniz. Benzer şekilde, bir bagajın arkasına büyük bir pencerenin yerleştirilmesi, arkasına yerleştirilmiş büyük bir boşluk varmış izlenimi verir.

alan-yonetimini-evinize-tasiyin
@trendedecor

Pencerelerden söz etmişken, gelin size perde seçimi ile ilgili de bir tüyo verelim. Örneğin stor perde kullanımı bir alanın tasarımında sadece güzel bir dekoratif amaçlı değildir. Aynı zamanda ekstra alan yaratan çok güzel bir hiledir. Neden mi? Çünkü stor perdeler, diğer perdelere göre daha az yer kaplar. Bu sayede odanızda biraz daha yer açarak odanıza açık bir görünüm kazandırır.

Odada Bulunan Gizli Alanları Kullanın – Alan Yönetimini Evinize Taşıyın

alan-yonetimini-evinize-tasiyin
@interestingengineering

Eğer gizli alanlarınızı akıllıca kullanırsanız kendinize çokça alanlar yaratmış olursunuz. Bu sayede az da olsa odanızda yer açılır ve odadaki mevcut alanlardan daha rahat yararlanırsınız. Mesela, mobilyaların içinde bulunan alanları depo olarak kullanabilirsiniz. Böylece hem ortalarda döküntü eşya kalmaz, hem de gizli alanınız sayesinde değerli eşyalarınızı saklayacak bir yeriniz olur. Veya, baza olarak da kullanılabilen bir yatak, yatağın altında veya rafların üstünde bulunan boş alanlarınız, gizli çekmeceler oldukça kullanışlıdır.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar