Türkiyenin İlham Veren Kadınları

turkiyenin-ilham-veren-kadinlari

Paylaşmayı unutmayın.

Türkiyenin İlham Veren Kadınları – Mart ayının başından bu yana 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyoruz. Kitlesel olarak farkındalık yaratmak için paylaşımlar yapıyoruz. Adgager olarak, ilham veren kadınlarımız yazı dizimizde bu ay 3 farklı kadın girişimcinin başarı öyküsünü anlattık. İlham almanızı diler, kadınlar gününüzü yürekten kutlarız.

Türkiyenin İlham Veren Kadınları

1- Hande Çilingir

turkiyenin-ilham-veren-kadinlari
@twitter

Kişiselleştirme teknolojileri olarak adlandırabileceğimiz web sitesi ve mobil uygulamaları kullanıcıya özel hale getiren ve satın alma tahminleri yapan girişim Insider‘ın kurucu ortağı ve CEO’su Hande Çilingir. Bursa Anadolu Lisesi’nden, Bilgi Üniversitesi’ne, ardından London School of Economics’e uzanan ve son olarak Shanghai Normal University’de noktalanan eğitim yolculuğunun kahramanı olarak görüyoruz kendisini. Eğitim hayatının başında, mezuniyet sonrası hedefini üst düzey yöneticilik olarak belirlemiş olsa da, öğrenciyken yaptığı kurumsal firma stajlarında aslında istediğinin bu olmadığının farkına varır. Çünkü içinde fark yaratmak ve dinamik değişimlerde rol almak isteyen bir kadın vardır.

Başlangıçta e-ticaret platformu kurma fikrini de ceplerinde taşırlarken ve bundan dolayı şirketlerle görüşmeler yaparken bir ihtiyacı fark ederler. Sonuçta, e-ticaret sitelerinin satış dönüşüm oranlarını arttıracak teknolojilerinin olmadığını keşfederler. Akabinde bu oranı arttıracak bir kişiselleştirme platformu kurmaya karar verirler ve 2012 yılında Insider doğar. Mobil’e, web’e entegre olan; büyük veri, yapay zeka ve makine öğrenme teknolojilerini kullanıyor. Böylelikle kullanıcı davranışlarını anlayan, kaydeden, kullanıcıya özel içerik sunan; ve bu şekilde dijital platformların dönüşümlerini arttırarak çok kanallı büyüme yönetimi sağlayan Insider, bugün 24 ülkedeki ofisleriyle hizmet veriyor. Temmuz ayında aldıkları 32 milyar dolar yatırımla büyümeye devam ediyorlar.

2- Gülşah Gürkan

turkiyenin-ilham-veren-kadinlari
@twitter

2019 yılı Garanti BBVA ‘Yılın Kadın Girişimcisi’ ödülünün sahibi Gülşah Gürkan, Gülsha markasının kurucusudur. Isparta’da 3 kuşaktır gülcülükle uğraşan bir ailede büyümüştür. Dünyada gül yağının hak ettiği değeri görmediği ve yeterli saflıkta kozmetiğe dahil olmadığını farkeder. Akabinde kuşaklardır süregelen bilgi birikimini Fransız uzmanlarla bir araya getirir. Böylelikle, Türkiye’den dünyaya açılmış bir kozmetik markası çıkmıştır. Isparta gülü, senede 1 ay hasat edilmekte ve elle toplanmaktadır. Son olarak 500’den fazla köyden gül alımı sağlayan şirket 2000’den fazla kişiye istihdam sağlamaktadır.

3- Özden Pusat

turkiyenin-ilham-veren-kadinlari
@radore

15 yıllık bankacılığın ardından annelik kariyerine geçiş yapan Özden Pusat, Tutumlu Anne girişimine hayat vermiştir. İkinci el anne ve çocuk eşyalarının satışının güvenli bir platforma taşımıştır. Dahası, bu niş alandaki ilk pazaryeridir. Anneler arası dayanışma platformu olarak tanımladığı platformda, KAÇUV ile de ortak çalışma yürütmektedir. Bu projede, satış gelirinizi KAÇUV’a bağışlama imkanı sunuluyor. Ayrıca melek yatırım platformlarından 2 tur yatırım almıştır.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar